Zielone Skarbeczki - KamilaB
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielone Skarbeczki - KamilaB
Po raz kolejny napiszę: wspaniałe rośliny. Aż miło popatrzeć i podziwiać...
Thelocactus conothelos v. argenteus pp1183 piękny a jego kwiaty zjawiskowe kolejny kaktus, który trafił na moją listę chciejstw
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
Aż mi się oczy zaszkliły na takie widoki.
I takie skojarzenie miałam - gdyby kaktusy dzieliły się na panie i panów, to jakby pan kaktus zobaczył taką piękność - Thelocactus hexaedrophorus Villa Juarez - to miłość od pierwszego wejrzenia na mur beton.
A kolor słoneczka to dopiero powala na kolana. - CUDA!
I takie skojarzenie miałam - gdyby kaktusy dzieliły się na panie i panów, to jakby pan kaktus zobaczył taką piękność - Thelocactus hexaedrophorus Villa Juarez - to miłość od pierwszego wejrzenia na mur beton.
A kolor słoneczka to dopiero powala na kolana. - CUDA!
- chaveiro
- Od: 26 sie 2011, o 17:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kamila cudowności telaki po prostu rewelacyjne
-
- Od: 1 lut 2011, o 15:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak dobrze, że zostawiłaś u mnie ślad! Skorzystałam z linku do Twojego wątku i utknęłam tu na dłużej! Z mojego punktu widzenia to ekskluzywna kolekcja! Moja przygoda z kaktusami była krótka ze względu na warunki i przekwalifikowanie się na sukulenty liściowe, ale zdążyłam się zarazić nieustającym podziwem dla tych łodygowych! U Ciebie mogę, jak rzadko, oglądać m.in. rosłe, leciwe okazy - bezcenne! Tym bardziej, że okupione latami ciężkiej w porywach pracy! Bardzo podoba mi się też, że jak piszesz, nie zamykasz drzwi przed różnymi, nieplanowanymi, ale w potrzebie albo z potrzeby chwili, sukulentami! Zazdroszczę miejsca i satysfakcji, nie zazdroszczę wysiłku! Przestaję narzekać na te moje mikro-przeprowadzki z pacy i mieszkania na balkon!
Naprawdę zawstydzcie mnie komentarzami ale to miłe zawstydzenie i Wszystkim bardzo dziękuję
Beata Cieszę się, że mogłam Cię gościć i mam nadzieję, że czasmi do mnie jeszcze wpadniesz. Praca przy roślinach okresowo jest bardzo ciężka ale mimo, że na nią utyskuje to paradoksalnie odpoczywam przy niej jak każdy kaktusiarz.
DAK Jak mówisz o kaktusach dziewczynkach i chłopcach to ten którego za chwilę wtsawię jest zdecydowanie dziewczynką
Gymnocalycium megalothelos
a to nie wiem ale chyba też dziewczynka
Gymnocalicium bruchii
Beata Cieszę się, że mogłam Cię gościć i mam nadzieję, że czasmi do mnie jeszcze wpadniesz. Praca przy roślinach okresowo jest bardzo ciężka ale mimo, że na nią utyskuje to paradoksalnie odpoczywam przy niej jak każdy kaktusiarz.
DAK Jak mówisz o kaktusach dziewczynkach i chłopcach to ten którego za chwilę wtsawię jest zdecydowanie dziewczynką
Gymnocalycium megalothelos
a to nie wiem ale chyba też dziewczynka
Gymnocalicium bruchii
- Rejden
- Od: 22 sie 2012, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fiu, fiu jakie kwiatki.
Ciernie też wspaniałe.
Ciernie też wspaniałe.
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
G. megalothelos taki na wpół otwarty wygląda jeszcze ładniej niż w pełnym rozkwicie. Przypomina małe różyczki. Śliczne. Zresztą pąki, zwłaszcza pękające, u prawie wszystkich gymno przypominają róże.
Kamilo!
Pokazałaś najpiękniejsze wg.mnie kaktusy!
Na kwiaty u Gymnocalycium nigdy nie mogę się napatrzeć! Zdradzisz mi w jakich doniczkach są posadzone, bo chyba to spore okazy?
Naprawdę gratulacje!!
Pokazałaś najpiękniejsze wg.mnie kaktusy!
Na kwiaty u Gymnocalycium nigdy nie mogę się napatrzeć! Zdradzisz mi w jakich doniczkach są posadzone, bo chyba to spore okazy?
Naprawdę gratulacje!!
Piotrek, Magda Dzięki
Ola To nie są jakieś giganty, raczej średniaczki, miseczki mają 13 cm.
Ola To nie są jakieś giganty, raczej średniaczki, miseczki mają 13 cm.
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Gymnocalycium megalothelos ma piękne różyczki i te białe ciernie...bardzo ładnie współgrają z sobą
Gymnocalicium bruchii
Gymnocalicium bruchii
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
Co tu zajrzę, to cudowności
Tego G. megalothelos to koniecznie wpisuję na listę chciejstw, choćby parapet pękał w szwach.
Zauroczyły mnie te na wpół otwarte różyczki.
Bardzo pięknie zaprezentowałaś też G. bruchii - uroczy piętrowo .
Teraz jak zobaczyłam twojego, to jeszcze bardziej cieszę się, że sobie go kupiłam w ostatnim zakupie. Tylko na takie efekty to będę musiała uzbroić się w cierpliwość.
Tego G. megalothelos to koniecznie wpisuję na listę chciejstw, choćby parapet pękał w szwach.
Zauroczyły mnie te na wpół otwarte różyczki.
Bardzo pięknie zaprezentowałaś też G. bruchii - uroczy piętrowo .
Teraz jak zobaczyłam twojego, to jeszcze bardziej cieszę się, że sobie go kupiłam w ostatnim zakupie. Tylko na takie efekty to będę musiała uzbroić się w cierpliwość.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Gymnocalycium megalothelos robi furorę.