Farbowane storczyki
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyk potrzebuje pomocy!!!!
heh.. i tym sposobem ktoś wróci do domu szczęśliwy z różnorodności kolorów jakie kupił "niebieski, czerwony, zielony" a później zonk! Wszystkie białe!
Dufinko strzal w dyszke :/ niestety farbowane storczyki ,chyba nawet staly dosc dlugo bo stracily swoj piekny niebieski kolor i teraz sa bialo-niebieskie ehh denerwuja mnie takie oszustwa ,dobrze ze do Was trafilam ...nie wywalilam pieniedzy w bloto :*
Od perfekcji jeszcze nikt nie umarl
- Dufin
My też się cieszymy, że nie kupiłaś tego storczyka Mnie się osobiście i tak nigdy nie podobały te niebieskie bo zafarbowane są dosłownie całe a ja lubię gdy storczyk ma jakieś ciapki, albo wyróżniająca go warżkę. Tobie tez szybko zbrzydną gdy opatrzysz się tu na forum na mnóstwo pięknych egzemplarzy, w naturalnych kolorach
- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Strasznie sztucznie wyglądają te storczyki, ale faktycznie skupiają wzrok tak jak te niebieskie farbowane. Czasem w marketach widzę zielone falaenopsisy, ale te się chyba nie wybarwiają ?
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Zielone też są farbowane. Wszystkie te co na fotce to ingerencja sprzedawcy (chwyt marketingowy) i są to nienaturalne kolory phalaenopsisów. Obecnie sprzedawane są w Obi. Wszystkie kiedyś będą białe.
- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Te to tak się domyślam, że się wybielą , ale chodziło mi raczej o taki falenopsis jak tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... y#p2536991
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Te co pokazałaś to są ich naturalne kolory .
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Kurcze, te zielone farbowane mają kolor pasty do zębów Okropne, a żółte?! Przecież jest tyle żółtych naturalnych okazów! Po co je jeszcze barwić?
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Ta pani ma świętą racje Ja też moim najpierw zaglądam w korzenie i jak są srebrne to dopiero je mocze
A Ty jak robisz
A Ty jak robisz
- Dufin
no ale to każdy wie, że storczyki moczy się gdy korzenie przeschną i z zielonego koloru zrobią się szaro-srebrne Nie wiem czy żółknięcie listka ma z tym jakiś związek, chyba, że go przelewasz za mocno i korzonki gniją ale jeśli to najstarszy liść, to nie masz się czym martwić, bo pewnie żółknie ze starości.
Wyglada na calkiem mlodego storczyka a tak na powaznie -chyba przesadzalam z kapielami -pierwszy storczyk jeszcze nie bardzo wiem jak sie z nim obchodzic -dlatego tutaj trafilam i powoli sie ucze jak nie zabic storczyka -juz teraz widze bledy w "wychowywaniu" .Nie zwracalam uwagi na korzenie ,wyczytalam gdzies ze sie podlewa raz na tydzien i tak robilam wiec te zolte liscie moga byc przyczyna przelewania ,chyba na szczescie ze nie sa to liscie gorne tylko srodkowe ,obserwuje Stefanka z niepokojem czy aby nie zolkna nastepne liscie ale na razie nie ,nastepna sprawa ile storczyki potrzebuja swiatla?
Od perfekcji jeszcze nikt nie umarl