Papryczka chili-jak pielęgnować
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować
A ja mam piękne krzaczki "Candlelight". Kwitną super, wyglądają super, ale nie zawiązuja żadnych owoców. Co robić? Stoją na tarasie.
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
-
- 50p
- Od: 24 mar 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
tak chodzi o Bishop Crown. niestety w tym roku mi nie wyszła. ale pięknie rośnie japanelo purple i nazwałem ją grecka z lidla.
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tomate a ma kwiaty i je zrzuca czy w ogóle nie kwitnie?
Sandra, ma kwiaty i to dużo, ale jak przekwitną to opadają... nic nie wiąże...
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- SandraABC
- 1000p
Albo jest 'głodna' albo jej za zimno... u mnie też tak było - temperatura była ok 10C i cały czas padało. Od kilku dni jest ok 20-25C , krzaki dostały nawozu i pousuwałam po kilka kwiatów,żeby ich zbytnio nie obciążać
Dzięki, to dam jej też nawozu w płynie. Teraz się ociepliło to poczekam trochę...
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- Tournesol
- 200p
- Od: 3 maja 2012, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzien dobry,
Chcialam Wam wstawic fotke mojej foli w ktorej rosna papryki i chilli miedzy innymi zeczami
Chcialam Wam wstawic fotke mojej foli w ktorej rosna papryki i chilli miedzy innymi zeczami
Tournesol
Moja pasja : pomidory, papryki i moje kury Marans
No i troche reszte ogrodu
Moja pasja : pomidory, papryki i moje kury Marans
No i troche reszte ogrodu
- SandraABC
- 1000p
Kilka dzisiejszych fotek. W końcu pogoda zaczęła się poprawiać i papryki ruszyły... na większości są już mikro zawiązki , niektóre wystartowały szybciej.
W sobotę zostały lekko ogołocone z dolnych liści, powoli zaczynają się krzaczyć 'wilki'
Ogólnie :
Egipska NN ... najszybciej wystartowała i powoli zaczyna dziać się coś z kolorem
Peperoncino Picante (do nadziewania )
Ruszyła również yellow cayene (?) z lidlowskich papryczek i pierwsza gruntowa cayenka...lekko pokręcona
Dorset lekko ogołocona , ale miała już kilka pąków - oberwałam większość, zostawiłam tylko dwa
Fatalii tak samo :
Meduziątko niezmiennie cieszy oko ;)
Dzisiaj dostały pokrzywowo-skrzypowy nawóz ,więc tym samym oficjalnie zakończyłam oskubywanie pąków
W sobotę zostały lekko ogołocone z dolnych liści, powoli zaczynają się krzaczyć 'wilki'
Ogólnie :
Egipska NN ... najszybciej wystartowała i powoli zaczyna dziać się coś z kolorem
Peperoncino Picante (do nadziewania )
Ruszyła również yellow cayene (?) z lidlowskich papryczek i pierwsza gruntowa cayenka...lekko pokręcona
Dorset lekko ogołocona , ale miała już kilka pąków - oberwałam większość, zostawiłam tylko dwa
Fatalii tak samo :
Meduziątko niezmiennie cieszy oko ;)
Dzisiaj dostały pokrzywowo-skrzypowy nawóz ,więc tym samym oficjalnie zakończyłam oskubywanie pąków
SandraABC z Meduzą wszystko ok? jakby końcówki gniły na dwóch, i w środku na liściach, może jakaś pleśń się wdała?..czy zdjęcie przekłamuje?
- Dziunia87
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
Na końcach owoców to chyba po protu przekwitłe kwiatki zostały...
- SandraABC
- 1000p
Tak to kwiatki Deszcz ich nie zmył i musiałam to zrobić ręcznie
Informuję, ze papryka bird eye, nasion wydłubanych przyprawy kotanyi wykiełkowała. Wprawdzie siałem kilka nasion a na razie tylko jedna roślina wykiełkowała, ale co szkodzi wsiać dla pewności większą ilość ;) Cieszę się ogromnie, spróbuję ją uprawiać w dużej donicy w domu.
Czy możliwe jest przetrzymanie rośliny przez zimę? oczywiście nie chodzi o owoce, tylko o to, zeby wiosną krzak był juz duzy
Czy możliwe jest przetrzymanie rośliny przez zimę? oczywiście nie chodzi o owoce, tylko o to, zeby wiosną krzak był juz duzy