Jagoda kamczacka - polecane odmiany, smak jagody kamczackiej,przeznaczenie
- Ogrodnik88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 cze 2010, o 22:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jagoda kamczacka i jej smak
A jaką masz odmianę?
- halys
- 200p
- Od: 5 wrz 2011, o 14:25
Do halys - myślę, że Twoje jagody przeżyją na pewno, a nawet z wiosny ruszą ze zdwojoną siłą ( ja bym je przyciął na jakieś 5 cm)
Dzięki za podpowiedź. Zrobię to, w marcu będzie dobrze? Jak śniegi znikną.
Dzięki za podpowiedź. Zrobię to, w marcu będzie dobrze? Jak śniegi znikną.
Życie, Ty wariacie...
-
- 200p
- Od: 24 sty 2011, o 13:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mnie i mojej rodzinie surowe owoce jagody nie smakują.Żeby ich nie zmarnować zbieram je i zamrażam. Zimą są wspaniałym dodatkiem do ciasta drożdżowego.
Pozdrawia Urszula.
Posiadam głównie odmianę Wojtek i "typ 44" oraz po kilkanaście sztuk jakiejś ukrainki i "typu 38".
Halys, jak rozmarznie ziemia, to prawdopodobnie u nasady uszkodzonych pędów zobaczysz mocno nabrzmiałe pąki (najczęściej po dwa). Ja bym skrócił te pędy jakieś 3 cm ponad tymi pąkami ( jeśli ocalały dwa piętra takich pąków to oczywiście można też skrócić nad wyższym piętrem)
Halys, jak rozmarznie ziemia, to prawdopodobnie u nasady uszkodzonych pędów zobaczysz mocno nabrzmiałe pąki (najczęściej po dwa). Ja bym skrócił te pędy jakieś 3 cm ponad tymi pąkami ( jeśli ocalały dwa piętra takich pąków to oczywiście można też skrócić nad wyższym piętrem)
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 25 kwie 2010, o 23:35
Jestem nowy choć trochę przeglądam forum.
Jeśli chodzi o smak jagody kamczackiej, to mi na surowo średnio smakują. Jeśli ktoś robi nalewki to jest super. I nalewka i owoce z nalewki. Moja Mama ma kilka krzaków - każdy chyba innej odmiany, ale jakiej nie wiadomo. Różnią się nie tylko osypywaniem, wielkością owoców, krzaków ale też smakiem samych owoców.
Jeśli chodzi o smak jagody kamczackiej, to mi na surowo średnio smakują. Jeśli ktoś robi nalewki to jest super. I nalewka i owoce z nalewki. Moja Mama ma kilka krzaków - każdy chyba innej odmiany, ale jakiej nie wiadomo. Różnią się nie tylko osypywaniem, wielkością owoców, krzaków ale też smakiem samych owoców.
I know it's only rock and roll, but I like it
- halys
- 200p
- Od: 5 wrz 2011, o 14:25
Wspomniałam już, że tak zrobiłam. A teraz muszę napisać, że rzeczywiście ruszyła ze zdwojoną siłą. Dobre rady to jest to, dzięki.kamczat pisze:UDo halys - myślę, że Twoje jagody przeżyją na pewno, a nawet z wiosny ruszą ze zdwojoną siłą ( ja bym je przyciął na jakieś 5 cm)
Życie, Ty wariacie...
-
- 100p
- Od: 18 maja 2012, o 19:54
Co powiecie o odmianach Zojka i Wojtek?
hehe, dobre, ale wprowadza w błąd czytających.
Wczoraj w carefurze pojawiły się jagody kamczackie Duet.
Mam już posadzone zeszłej jesieni Atuty, Wojtki i jakieś rosyjskie odmiany NN.
Żeby tylko ta zima się skończyła wreszcie. Na parapecie czekają też ukorzenione "patyki" z własnej uprawy.
Jestem ciakawa jak to wszystko będzie rosło na mojej glinie. Głównie to czekam na możliwość wyprodukowania nalewki
Wczoraj w carefurze pojawiły się jagody kamczackie Duet.
Mam już posadzone zeszłej jesieni Atuty, Wojtki i jakieś rosyjskie odmiany NN.
Żeby tylko ta zima się skończyła wreszcie. Na parapecie czekają też ukorzenione "patyki" z własnej uprawy.
Jestem ciakawa jak to wszystko będzie rosło na mojej glinie. Głównie to czekam na możliwość wyprodukowania nalewki
-
- 200p
- Od: 13 kwie 2012, o 08:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakie według was są najbardziej smaczne odmiany jagody kamczackiej?
Mam 4 odmiany jagody..w tym roku zjadłam po 5 jagód z krzaka..reszta opadła...Czy to się zmieni kiedyś ?Jak drzewko podrośnie?
Jaki smak..hm..dla mnie smakują tak samo czyli jak borówka leśna ..taka nie dojrzała ..kwaśna...
Jaki smak..hm..dla mnie smakują tak samo czyli jak borówka leśna ..taka nie dojrzała ..kwaśna...
- seedkris
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Czy takie bez odmianowe mają dobry smak? Mam 1 krzaczek z bazaru, ma węższe liście i malutkie owocki. Czarna zaczyna dojrzewać, owoc jest spory.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
-
- 200p
- Od: 13 kwie 2012, o 08:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Smak jagody kamczackiej
Według mnie bardzo smaczne,jak jagoda leśna,zamierzam jeszcze dokupić 3-4 tylko nie mam pojęcia jakie odmiany wybrać
- westwe
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 15 mar 2011, o 11:36
- Kontakt:
Re: Smak jagody kamczackiej
Bardzo smaczna odmiana jagody kamczackiej to amur bardzo przypomina smakiem jagodę leśną polecam jest bardzo słodka.