Begonia bulwiasta
Re: Begonia bulwiasta
Moje begonie ,chwalić się nie ma czym bo Wasze juz dawno kwitną a mi dwie zgniły,kwitnąca miała być pełna i różowa czy pomarańczowa a jest czerwona a na pełną tez chyba nie wygląda ale kwitnie i to moja pierwsza begonia więc pokaże co wyhodowałam.Pomarańczowa lub różowa rośnie i widać już pąki a na dwie pozostałe jeszcze muszę poczekać.
Pozdrawiam,Basia
- Alenka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne wasze begonie
anym ale gigant
Basiu jaka piękna ta czerwona Mam nadzieję, że też mi się taka trafi
Jedna z moich
anym ale gigant
Basiu jaka piękna ta czerwona Mam nadzieję, że też mi się taka trafi
Jedna z moich
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Alekno a ja marzę o pełnej żółtej i mam nadzieje że ona akurat nie zgniła,Twoja cudna jest.
Pozdrawiam,Basia
Kupowałam jako pełne kwiaty, a wyszło jak widać. Część kwiatów jest pełna, a część nie.
Czy begonia o pełnych kwitach wygląda tylko na pełną przed pełnym rozkwitem a później płatki sie rozkładają i jest rzadsza?
Pozdrawiam,Basia
-
- 10p - Początkujący
- Od: 10 maja 2013, o 15:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
niestety, ale tak jest, pozniej juz nie ma takiego efektu i nie robi wrazenia
mimo to to pikny kwiatek
mimo to to pikny kwiatek
- Violunia
- 200p
- Od: 30 sie 2012, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ano pikny te pełne tak mają, że jeden jest pełny a drugi na tej samej gałązce pojedynczy, czekam na to drugie cosik bo wygląda jakby zaczątek niby liścia a w środku ma pączek białyEdwardzik pisze:niestety, ale tak jest, pozniej już nie ma takiego efektu i nie robi wrazenia
mimo to to pikny kwiatek
pozdrawiam wszystkich zawirusowanych ogrodem.
Violka
Violka
- amster
- 500p
- Od: 21 lip 2011, o 22:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z moich obserwacji wynika, że z jednej bulwy kwitną kwiaty zarówno pełne jak i niepełne. I taki stan utrzymuje się przez cały sezon. Domyślam się, że jeżeli odmiana jest o niepełnych kwiatach to pełnych u niej nie będzie, natomiast u odmiany o kwiatach pełnych może być i tak i tak.
Moje jak zwykle wybiegły za mocno w górę, staram się je teraz jakoś przerywać, żeby już bardziej nie wybujały. oczywiście już kwitną, chociaż jeszcze nie wszystkie. Nie wiem czy nie stoją zbyt gęsto.
Moje jak zwykle wybiegły za mocno w górę, staram się je teraz jakoś przerywać, żeby już bardziej nie wybujały. oczywiście już kwitną, chociaż jeszcze nie wszystkie. Nie wiem czy nie stoją zbyt gęsto.
Pełne czy niepełne, ale mocno obsypane kwiatami cieszą. Ostatnio tylko biegam z doniczką przy tych anomaliach pogodowych z balkonu do mieszkania by ją chronić przed połamaniem.