Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
Ja też nie mam pakow na różach, ale to moja wina. Przesadzałam wiosną, chyba zbyt późno.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
OO A myślałam ze sama jestem z tym że nie mam pąków na róży. To że flammentanz usycha to już wiem, ale sztamowa na pniu ma liście a pąków zero. Druga za to ma tylko dwa. Ja nie wiem co z tymi różami.
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Witaj Ewciu
Jakie cudne, szkoda,że bez nazw
Ewciu czy wiesz może coś na temat róży wielkokwiatowej strzępiastej?
Jak znosi nasze zimy?
Po co ja tu wchodziłam . idę pooglądać na al... różyczki
Pozdrawiam. Ewa
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Madziu sąsiedzi sami umarli ,mieszkali w tym domu z zarwanym dachem ,co go czasem widac na zdjęciach .3 rodziny tam mieszkały ,a teraz dom się zawala i czasem jest hałas .Dobrze że ja lubię horrory
Beatko będą nazwy nie płacz .Let;s Celebrate rośnie fantastycznie .Nie choruje ,nie przemarza i cudnie kwitnie aż do mrozów .Warto ją mieć
Aniu doczekasz się i Ty .Ciesz się ,że się jeszcze nie rozwinęły ,nie musisz patrzeć jak woda je niszczy.
Ja ztego powodu kilku nie pokazałam .Ja na Oczęta zachorowalam 2 lata temu ,ale już jestem zdrowa
Leosiu bardzo dziękuję
Aneczko wiosna to zawsze ryzykowny termin do sadzenia róż ,więc najlepiej robić to jesienią ,ale nie martw się ,na przyszły rok będą mocniejsze .
Madzik,a może po prostu miały za mało wody po posadzeniu .To jest zawsze jeden z powodów strat w rożach
-- 10 cze 2013, o 17:56 --
Ale zajrzyj jeszcze ,będę czekać
Uzupełniłam nazwy
Beatko będą nazwy nie płacz .Let;s Celebrate rośnie fantastycznie .Nie choruje ,nie przemarza i cudnie kwitnie aż do mrozów .Warto ją mieć
Aniu doczekasz się i Ty .Ciesz się ,że się jeszcze nie rozwinęły ,nie musisz patrzeć jak woda je niszczy.
Ja ztego powodu kilku nie pokazałam .Ja na Oczęta zachorowalam 2 lata temu ,ale już jestem zdrowa
Leosiu bardzo dziękuję
Aneczko wiosna to zawsze ryzykowny termin do sadzenia róż ,więc najlepiej robić to jesienią ,ale nie martw się ,na przyszły rok będą mocniejsze .
Madzik,a może po prostu miały za mało wody po posadzeniu .To jest zawsze jeden z powodów strat w rożach
-- 10 cze 2013, o 17:56 --
Ale zajrzyj jeszcze ,będę czekać
Uzupełniłam nazwy
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ewcia mam doła.Ja taka stara ogrodniczka a moje róże,brak słów tylko dwie okazałe.te stare.a nowe ledwie zipią ,4szt.
tWOJE
tWOJE
- ewa_rozalka
- 1000p
Jadziu nie martw się ,odbiją w przyszłym roku .Pogoda zwariowana ,zima długa ,to i rożyczki się pogubiły ,ale masz przecież tyle innych kwiatów i są cudowne
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Prawde powiedziawszy to niektóre wyrwałam
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ewciu, tylko chwilę mnie nie było a tu już 10 stron musiałam nadgonić Piękne są te twoje zakątki no i nowości też piękne sobie sprawiłaś
Fajnie że pokazałaś trochę twoich różyczek, Rumba i Augusta Luisa zauroczyły mnie
Fajnie że pokazałaś trochę twoich różyczek, Rumba i Augusta Luisa zauroczyły mnie
- ewa_rozalka
- 1000p
Jadzieńko ,dlaczego wyrwałaś ,niegrzeczna dziewczynko
Tereniu mnie juz dawno zauroczyły .Wszystkie które mam i jeszcze kilkadziesiąt ,które bym chciała
Tereniu mnie juz dawno zauroczyły .Wszystkie które mam i jeszcze kilkadziesiąt ,które bym chciała
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
[quote="ewa_rozalka"]1 Modrzew Diana
2 jodła koreańska
3brzoza Trost s Dwarf
4 winnik zmienny
5 Berberys Goldaliata
6 azalia Mayaro
7 różanecznik Gartendirector Riegier
Witaj Ewuniu
Bardzo ciekawe zakupy zrobiłaś. Jestem pod wrażeniem brzozy- pierwszy raz taką widzę.
Ewuniu a już wiesz gdzie to wszystko posadzisz?
-- 10 cze 2013, o 18:58 --
Ewuniu do różyczek jeszcze nie doszłam w pisząc wcześniej . Ale jak już zobaczyłam to aż prawie monitor zwaliłam, Różyczki cudenka , nie wiem która ładniejsza wszystkie
2 jodła koreańska
3brzoza Trost s Dwarf
4 winnik zmienny
5 Berberys Goldaliata
6 azalia Mayaro
7 różanecznik Gartendirector Riegier
Witaj Ewuniu
Bardzo ciekawe zakupy zrobiłaś. Jestem pod wrażeniem brzozy- pierwszy raz taką widzę.
Ewuniu a już wiesz gdzie to wszystko posadzisz?
-- 10 cze 2013, o 18:58 --
Ewuniu do różyczek jeszcze nie doszłam w pisząc wcześniej . Ale jak już zobaczyłam to aż prawie monitor zwaliłam, Różyczki cudenka , nie wiem która ładniejsza wszystkie
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewa_rozalka
- 1000p
Sylwuś nie wiem kochana .Na razie wsadziłam 3 rośliny i skończyły się miejscówki i pomysły ,a ta brzoza dorasta do dwóch metrów .Całe szczęście ,że ma ażurowe listeczki ,jak mogłam jej nie kupić ?
Dzięki za pochwalę moich pupilek ,to dopiero jest początek .Przez ten deszcz to i one nie mogą poszaleć tak jak by chciały .Mam nadzieję na powrót słonka .
Dzięki za pochwalę moich pupilek ,to dopiero jest początek .Przez ten deszcz to i one nie mogą poszaleć tak jak by chciały .Mam nadzieję na powrót słonka .
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Ewuni u mnie dzisiaj padało i woda znowu stoi w rzadkach i, na trawniku i rabatkach. Też czekam na słoneczko, bo już mam dość tej pogody. W sobotę nadają +30 stopni będzie parno i też pewnie nic sie nie zrobi. A czy masz coś jeszcze w planach dokupić?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Witaj Ewuś Uff nadgoniłam oglądanie Twojego ogrodu. Tak pędzisz, że ja ze swoimi dolegliwościami nie mogę dogonić
Róże śliczne, napatrzeć się nie mogłam.Brzozę Trost s Dwarf kupiłam jesienią, ale mała sadzonkę.Zimę przetrwała zabezpieczona 5litrową butlą po wodzie.Twoja już bardzo duża.Moja urośnie też. Taką mam nadzieję
Róże śliczne, napatrzeć się nie mogłam.Brzozę Trost s Dwarf kupiłam jesienią, ale mała sadzonkę.Zimę przetrwała zabezpieczona 5litrową butlą po wodzie.Twoja już bardzo duża.Moja urośnie też. Taką mam nadzieję