Mój ogród-Eukomis część 5
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród-Eukomis część 5
Halinko vel Halino
u mnie też pogoda pod psem... co wyjdę do ogrodu z zamiarem powalczenia z chwastami to zaczyna padać
Też miałam gradobicie ale na szczęście go nie widziałam bo w tym czasie jechaliśmy na zlot. Obyło się bez większych strat.
Wszystko zaczyna kwitnąc a nie ma co pokazać... kwiaty piwonii i róż bure od deszczu - gniją na łodygach
Powysadzałam tylko te rośliny, które były luzem a w doniczkach muszą czekać na swoją kolej...
Podobno od czwartku za to zaczynają się upały.... z jednej strony to dobrze bo nam trzeba... ale z drugiej strony, biorąc pod uwagę, jak ekstremalna mamy ostatnio tą pogodę, to już się boje co to będzie....
oho.... znowu grzmi... trzeba będzie zaraz kompa wyłączyć żeby go szlag nie trafił [dosłownie]
u mnie też pogoda pod psem... co wyjdę do ogrodu z zamiarem powalczenia z chwastami to zaczyna padać
Też miałam gradobicie ale na szczęście go nie widziałam bo w tym czasie jechaliśmy na zlot. Obyło się bez większych strat.
Wszystko zaczyna kwitnąc a nie ma co pokazać... kwiaty piwonii i róż bure od deszczu - gniją na łodygach
Powysadzałam tylko te rośliny, które były luzem a w doniczkach muszą czekać na swoją kolej...
Podobno od czwartku za to zaczynają się upały.... z jednej strony to dobrze bo nam trzeba... ale z drugiej strony, biorąc pod uwagę, jak ekstremalna mamy ostatnio tą pogodę, to już się boje co to będzie....
oho.... znowu grzmi... trzeba będzie zaraz kompa wyłączyć żeby go szlag nie trafił [dosłownie]
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Halinko jak u Ciebie po gradzie! masz duże straty lub święty od ogrodu czuwał nad Tobą? Wyglada okropnie
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zagubiłam gdzieś twój ogród... ale już znalazłam Nadrobię dziś część zaległości i znów wrócę jutro.
Cudny ten żylistek
U mnie dziś , nareszcie słońce
Cudny ten żylistek
U mnie dziś , nareszcie słońce
-
- 100p
- Od: 25 cze 2012, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halino, przeglądam Twój wątek i mam pytanie o ścieżkę z kamieni w ogrodzie. Czy te wielkie kamienie są wkopane po prostu w ziemię, czy jest tam trochę zaprawy? Ja szykuję się do zrobienia takiej ścieżki koło skalniaka u Mamy w ogrodzie.
Podejrzałam też kilka innych ciekawych rozwiązań. Fajna inspiracja, piękny ogród:)
Podejrzałam też kilka innych ciekawych rozwiązań. Fajna inspiracja, piękny ogród:)
Pozdrawiam, Anna
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Bernadetko to prawda dawno cię u mnie nie było, zapraszam.
ANNO kamienie mam płaskie one leżą na ziemi i sa trochę przysypane ziemią. Ja muszę mieć wszystko ruchome bo wiesz jak to jest pod blokiem w każdej chwili mogą kopoć.Pod moim ogródkiem jest sieć centralnego ogrzewania.Więc jakby chcieli kopać to szybko kamienie mogę usunąc bez strat.
ANNO kamienie mam płaskie one leżą na ziemi i sa trochę przysypane ziemią. Ja muszę mieć wszystko ruchome bo wiesz jak to jest pod blokiem w każdej chwili mogą kopoć.Pod moim ogródkiem jest sieć centralnego ogrzewania.Więc jakby chcieli kopać to szybko kamienie mogę usunąc bez strat.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Cudne, a ta żółta to co za PANI????
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Halinko, cudne różyce!!!
Dziękuje za roślinki Już wszystkie siedzą w ziemi
Dziękuje za roślinki Już wszystkie siedzą w ziemi
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- Iwcia&Patyrek
- 500p
- Od: 5 sie 2007, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudne różyczki Przyłączam się do echów i achów.
Pozdrawiam
Iwona
Pozdrawiam
Iwona
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
dzień dobry
Piękne różyczki, żółta cudna, ale różowa zwinięta misternie!
Piękne różyczki, żółta cudna, ale różowa zwinięta misternie!
Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Halinko przepiękne róże i ta pusta zachwyca mnie tak samo jak w zeszłym roku