Kalarepa - uprawa
Re: Kalarepa - uprawa
Moją kalarepę Superschmelz dziś posiałam na rozsadnik, to późna odmiana do jesiennego zbioru, za to zgrubienia ważą kilka kg.
-
- 100p
- Od: 15 mar 2013, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja kalarepa ślicznie wzeszła, wczoraj przerwałam bo miałam za gęsto. A teraz niech rośnie zdrowo.
- stachs
- 100p
- Od: 26 lut 2012, o 19:50
kasia1s2 jak możesz to wrzuć fotki wschodzącej kalarepki bo ja czekam aż moja się pokaże a nie bardzo wiem jak wygląda wschodząca kalarepka. pozdrawiam.
-
- 100p
- Od: 15 mar 2013, o 12:01
stachs moje kalarepki po ostatnim deszczu sporo urosły, a jeśli chodzi o pierwsze listki, to są w kształcie serduszek, tak bym je nazwała.
- edysqa
- 200p
- Od: 18 lut 2013, o 21:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Moja kalarepa z bardzo wyciagnietej rozsady ma się super, już nawet zgrubienia widać
Fioletowa wysiewana do gruntu tez ma się bardzo dobrze, muszę tylko część przepikowac w inne miejsce bo za gęsto ma trochę. Mam tylko problem z jakimiś robaczkami, pchelkami lub czymś takim bo podziurkowane liście są (rzodkiewka i rukola też, o ile w rzodkiewce i kalarepie mi nie przeszkadza o tyle w rukoli już bardziej ;-) ). Znacie jakiś ekologiczny sposób na pozbycie się ich?
Fioletowa wysiewana do gruntu tez ma się bardzo dobrze, muszę tylko część przepikowac w inne miejsce bo za gęsto ma trochę. Mam tylko problem z jakimiś robaczkami, pchelkami lub czymś takim bo podziurkowane liście są (rzodkiewka i rukola też, o ile w rzodkiewce i kalarepie mi nie przeszkadza o tyle w rukoli już bardziej ;-) ). Znacie jakiś ekologiczny sposób na pozbycie się ich?
- Dziunia87
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
Piękna i wzorcowa jak z encyklopedii Moja niestety popękała przez te ulewy.... i wygląda mało zachęcająco..
- edysqa
- 200p
- Od: 18 lut 2013, o 21:14
- Kontakt:
Wczoraj byłam obejrzeć i okazało sie ze jednak 2 pękły :-/ woda stoi obok grządki
- mikotka
- 50p
- Od: 7 mar 2013, o 22:23
Swoją już powoli zajadamy . Jest super, o wiele delikatniejsza niż sklepowa. Niektóre rzeczywiście popękały trochę.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 maja 2012, o 23:39
Moja juz wielkimi krokami dochodzi jescze pare dni i będę zajadal ;)
-
- 10p - Początkujący
- Od: 26 maja 2013, o 20:13
O-wątek w sam raz dla mnie
Czy można jeszcze siać kalarepkę teraz? Z poprzedniego wysiewu kilka urosło i już zjedzone,tak myślę czy można by jeszcze dosiać? I czy to by musiała być jakaś pózna odmiana czy ta sama co wiosną?
Ps i please gdyby ktoś wiedział to bardzo prosze o podpowiedz,co dobrze jest siać po pietruszce?
Czy można jeszcze siać kalarepkę teraz? Z poprzedniego wysiewu kilka urosło i już zjedzone,tak myślę czy można by jeszcze dosiać? I czy to by musiała być jakaś pózna odmiana czy ta sama co wiosną?
Ps i please gdyby ktoś wiedział to bardzo prosze o podpowiedz,co dobrze jest siać po pietruszce?
-
- 100p
- Od: 3 lut 2013, o 16:10
A u mnie kalarepka nie chce tworzyć bulw .... Idzie skubana w liście .
Macie może pomysł dlaczego?
Macie może pomysł dlaczego?
Mialem podobnie. Byl to prawdopodobnie niedobor molibdenu.