Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
Dorotko Twoim w pączkach nic nie będzie ,gorzej mają te,które zakwitły
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewciu, ja rano wyplewiłam grządke z kwiatami wzdłuz trawy. Mam jeszcze jedną taką grządkę, którę mogę plewić stojac na trawie. Aby reszte wyplewić musze zejść z trawy - musi obeschnąć. Póki co chmurzy się , ale nie pada...
- ewa_rozalka
- 1000p
Madziu nie licz na to ,że na dworze coś Ci wyschnie .Ja swoje powiesiłam na strychu .Tylko ze strychu już tak pięknie nie pachnie ,jak z dworu .
Aniu u mnie też zielsko rośnie na potęgę ,wypieliłam cały ogród i już mam to samo .Podlane to i rośnie diabelstwo ,a potem przyjdzie gorąc i znów będziemy płakać ,że za gorąco i nie ma jak pracować w taki upał
Aniu u mnie też zielsko rośnie na potęgę ,wypieliłam cały ogród i już mam to samo .Podlane to i rośnie diabelstwo ,a potem przyjdzie gorąc i znów będziemy płakać ,że za gorąco i nie ma jak pracować w taki upał
- wielkakulka
Ze dwa dni słoneczka poprosze, niech choć troche obeschnie.
- ewa_rozalka
- 1000p
Słonko teraz naprawdę potrzebne ,bo zaczynają się róże .Kilka mi się wcale nie rozwinęło ,zlepiły się w pąku i tak zostały .Usiąść i płakać .
- wielkakulka
Moja jedna piwonia tak ma - małe pączki zaczynaja usychac i opadac...
- ewa_rozalka
- 1000p
Kurcze niedługo część roślin nam zgnije .
Ewuś dziękuję za nazwanie różyczek Route66 to moje chciejstwo. Również boję się, że jak dalej tak będzie padać to tylko chwasty będą miały się dobrze.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Ewciu,u mnie dzisiaj leje cięgiem 2 razy przemoczyło mnie do suchej nitki, ja się hartuję, teraz grzeję się przy piecu w kuchni,pali się ,jest cieplutko i obiadek się gotuje, nie umiałabym żyć bez mojego pieca,wybudowałam sobie 10 lat temu przy okazji remontu kuchni z kafli w kolorze butelkowej zieleni, palę w nim tylko drzewem bo uwielbiam odgłos palącego się drzewa .Róże masz śliczne ja mam może 60 róż albo więcej, kiedyś starałam się ich doliczyć ale do końca zrezygnowałam bo nie chciało mi się chodzić po ogrodzie,ale moje będą później jak wszystko,chociaż 2 już zakwitły,pozdrawiam
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Ewka różyczki cudnej urody, ech chciałoby się je mieć wszystkie, super zakupy zrobiłaś, dzięki którym dowiedziałam się właśnie jak nazywa się mój mały zółty berberys , ta czerwona azalia jest przepiękna, zauważyłam też cudnego psa z dredami, czy możesz mnie uświadomić, co to jest na tym drugim zdjęciu za różami z tymi żółtymi wierzchołkami?
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ewcia a u MNIE BYŁO DZIŚ
- ewa_rozalka
- 1000p
Beatko ,Route to śliczna różyczka.Nie choruje i powtarza kwitnienie .Ja swoją kupiłam u naszej Kamili .
Marciu odgłos trzeszczącego drzewa w piecu jest czymś ,co też lubię .Niestety mam tylko piec do centralnego ogrzewania .Czasem otwieram drzwi do kotłowni i też słyszę ,jak ogień buzuje w piecu ,ale to nie to samo co u Ciebie .Przyszłam z ogrodu i okropnie mi zimno ,w kółko mokro i mokro .Już mi się wszystkiego czasem odechciewa .Zaparzę sobie zielonej herbaty i chyba zapakuje się do łoża
Ilonko roślina ,o którą pytasz ,to jest parzydło .Ono jest olbrzymie i ma długie ,białe puchate wiechy ,
w czasie kwitnienia jest bardzo efektowne .
-- 11 cze 2013, o 18:19 --
Jadziu to jesteś szczęściara ,u mnie coś ostatnio nie bywa
Marciu odgłos trzeszczącego drzewa w piecu jest czymś ,co też lubię .Niestety mam tylko piec do centralnego ogrzewania .Czasem otwieram drzwi do kotłowni i też słyszę ,jak ogień buzuje w piecu ,ale to nie to samo co u Ciebie .Przyszłam z ogrodu i okropnie mi zimno ,w kółko mokro i mokro .Już mi się wszystkiego czasem odechciewa .Zaparzę sobie zielonej herbaty i chyba zapakuje się do łoża
Ilonko roślina ,o którą pytasz ,to jest parzydło .Ono jest olbrzymie i ma długie ,białe puchate wiechy ,
w czasie kwitnienia jest bardzo efektowne .
-- 11 cze 2013, o 18:19 --
Jadziu to jesteś szczęściara ,u mnie coś ostatnio nie bywa
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Różany pokaz pięknotek różanych obejrzałam z przyjemnością i podziwem Tym bardziej ,że odmiany które pokazałaś to dla mnie okazy nieznane Mam nadzieję,że okazji do oglądania rzadkich u nas odmian będzie sporo w tym sezonie bo wiele zamówień było... będę oglądać z przyjemnością ...a ja sobie zostanę z tymi co mam .Miejmy nadzieję,że pogoda już zacznie nam sprzyjać !
- ewa_rozalka
- 1000p
Maryniu ja w tym roku też nie planuję zakupów różanych .Nie mam już gdzie sadzić ,a przecież te
które teraz są małe ,też się rozrosną .W pełni lata ,to już mam ciasno ,więc niestety zostanę przy tych co mam ,a jest ich i tak bardzo dużo .Dwie rosną w donicach i cierpliwie czekają na miejscówki
które teraz są małe ,też się rozrosną .W pełni lata ,to już mam ciasno ,więc niestety zostanę przy tych co mam ,a jest ich i tak bardzo dużo .Dwie rosną w donicach i cierpliwie czekają na miejscówki
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Jesteś wreszcie ,pracowałas pewnie,na działce,Ja jutro rano planuje.Ewuś mam pytanie,Pnące róże lubią półcień czy samo słońce