Papryka w tunelu- odmiany, uprawa.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 20 sty 2013, o 09:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryka w tunelu jakie odmiany ?
Jeśli chodzi o uprawę papryki i pomidorów obok siebie to sprawdzone - nie ma problemu - u mnie rosły w jednym tunelu zarówno pomidory jak i papryka słodka i ostra. Pomidorom nie przeszkadzało, papryczki pięknie owocowały, a ostrą to rozdawałam komu popadnie (niemal z łapanki byli "chętni" )
Zatem w tym roku też tak będzie a do tego jeszcze bakłażany, ogórki i arbuzy. Przydałoby się jeszcze zostawić kawałek na rozsady...
Chyba muszę zamówić dodatkową folię
Zatem w tym roku też tak będzie a do tego jeszcze bakłażany, ogórki i arbuzy. Przydałoby się jeszcze zostawić kawałek na rozsady...
Chyba muszę zamówić dodatkową folię
"Niecierpliwość to okropnie brzydka wada"
Trzeba nad nią ciężko pracować
Lila
Trzeba nad nią ciężko pracować
Lila
A to przepraszam za zamieszanie.przemo1413 pisze:Przecież tutaj jest temat o papryce w tunelusaymon pisze:Mikar To papryka pod osłony, a tu temat o papryce do gruntu .
Ja w tamtym roku miałem odmianę Lord King ( wsadziłem sobie w tamtym roku 50 krzaków na próbę ) i w tym roku też zostaję przy tej odmianie tylko że zamierzam wsadzić połowę tunelu ( 250-280 krzaków ) Nasiona już zamówiłem i wczoraj przyszły a siał będę pod koniec lutego
W każdym razie ja zakładając ten wątek miałem na myśli paprykę w tunelu Jak sama nazwa wątku wskazuje
Byłem pewny że jestem w tamtym temacie. Nie wiem co mi się pomerdało.
Piszę na ile stan wiedzy pozwala. Masz prawo mieć inne zdanie.
Robert i Szymon (junior lat 9 )
Robert i Szymon (junior lat 9 )
-
- 200p
- Od: 7 lis 2010, o 21:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
sweet bananas to gruntowa odmiana?
moje papryki w tunelu rosną bardzo dobrze odmiany to yolo wonder, ożarowska, sweet banana i mam też pod folia kilka sadzonek cayena Aby zaciekawić wątek wrzucam kilka zdjęć , papryka kwitnąca pochodzi z papryki z marketu .
pozdrawiam Tomasz
Domowo- czyli mój kawałek zieleni
-
- 200p
- Od: 7 lis 2010, o 21:50
wyczytałem aby obrywać pierwsze kwiaty, czy ktoś by coś więcej na ten temat napisał?
nie mogę nic o tym znaleźć....
nie mogę nic o tym znaleźć....
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 3 cze 2011, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
forumowicz
Na stronie 2 podałeś fajne linki dotyczące uprawy/cięcia papryki w tunelu. Może wiesz, albo ktoś ma doświadczenie, czy paprykę pomidorową Aleksander też można prowadzić wg tych zasad, czy może niepotrzebnie pozbawię ją tylu owoców?
Na stronie 2 podałeś fajne linki dotyczące uprawy/cięcia papryki w tunelu. Może wiesz, albo ktoś ma doświadczenie, czy paprykę pomidorową Aleksander też można prowadzić wg tych zasad, czy może niepotrzebnie pozbawię ją tylu owoców?
pozdrawiam Tomasz
-
- 200p
- Od: 15 wrz 2008, o 19:10
- Kontakt:
dziurawe liście w paprykach
Pod małą foliówką mam 7 rodzajów papryk i we wszystkich są dziurki takie do 1cm. Obok ślimaki zjadły mi sałatę ale tu nie widziałęm żadnego. Co to jeszcze może być?
pozdrawiam Tomasz
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
a czy należy oberwać te liście do 1 rozgałęzienia .? umnie sporo owoców ale też sporo liści
pozdrawiam Tomasz
- Cinka80
- 50p
- Od: 13 mar 2011, o 07:24
Re: Papryka do gruntu. Część 4
Mi papryka już 3 rok nie udaje się, marnie rośnie, w ostatnie lato z uwagi na powódź zupełnie zmarniała. Muszę dokładnie przeczytać poprzednie wątki i szczególowo przeanalizować co robie źle. W tym roku raczej dam sobie z nią raczej spokój. Zazdroszczę Wam....
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia...