Moje storczyki i problemy....
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
z tych 2 storczyków miałam 4 razy Miltonię, ale u mnie za nic nie chcą rosnąć, nie mówiąc o kwitnieniu. jedna wciąż żyje, ale słabo rośnie i nie kwitnie. Cambrii nigdy nie miałam. wolę poprzestać na Phalaenopsisach...Aankaa pisze:Dziś byłam w kwiaciarni i pojawiły się dwa rodzaje storczyków:
1. Cambria Nelly Ister
2. Miltonia
Czy możecie mi powiedziec, który z tych storczyków bez większych problemów kwitnie ponownie w domu i nie jest bardziej wymagający od Phalaenopsisów?
Anka zajrzyj do mojego wątku tam jest Nelly Isler,i Cambrie ,Nelly mam od maja ,nadal kwitnie 

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Dziękuję Dorello... W niedzielę rozpoczynam morskie opowieści
.Teraz się szykuję i poczytam od deski do deski jak wrócę.....Mam nadzieję, że moje storczyki wytrzymają 14 dni bez wody i w szczególności beze mnie
Od mamy dostanę na imieninko - urodzinki między innymi storczyka
Dziś to obgadałyśmy i mama wpadła na pomysł, że mi kupi po urlopie, abym mogła się dłużej cieszyc kwitnieniem.
Kochana mamusia
Może ktoś z rodzinki domyśli się i kupi mi storczyka....czekam z niecierpliwościa na rodzinną imprezkę ;:73
.......Dla znajomych będzie po urlopie i na 100% jeden storczyk do mnie trafi 

Od mamy dostanę na imieninko - urodzinki między innymi storczyka

Może ktoś z rodzinki domyśli się i kupi mi storczyka....czekam z niecierpliwościa na rodzinną imprezkę ;:73

Przesadzanie
Mam małe pytanie.
Czy mozna przesadzac phalenopsisa w czasie kwitnienia?.
Czy mu to bardzo nie zaszkodzi?
Ten złamany rózówy co przydarzył mu sie wypadek ciagle jest zagrożony, bo jest krzywo wsadzony( taki kupiłam) i znowu niebezpiecznie sie wczoraj przewrócil. Nic mu sie nie stało ( na szczęscie ) bo i tak ma tylko jeden kwiat
Czy mozna przesadzac phalenopsisa w czasie kwitnienia?.
Czy mu to bardzo nie zaszkodzi?
Ten złamany rózówy co przydarzył mu sie wypadek ciagle jest zagrożony, bo jest krzywo wsadzony( taki kupiłam) i znowu niebezpiecznie sie wczoraj przewrócil. Nic mu sie nie stało ( na szczęscie ) bo i tak ma tylko jeden kwiat

Aniu,
przesyłam spóźnione życzenia imieninowe...
U mnie po imprezce i ....nie dostałam żadnego storczyka..
....Ukochany przyniósł mi cudowny, olbrzymi bukiet kwiatów...więc się cieszyłam, ale nie tak, jak ucieszyłby cudowny nowy phalenopsis...
Czekam na wypłatę i pobiegnę do kwiaciarni
Pozdrawiam
przesyłam spóźnione życzenia imieninowe...

U mnie po imprezce i ....nie dostałam żadnego storczyka..

Czekam na wypłatę i pobiegnę do kwiaciarni

Pozdrawiam

Ania