Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 5cz. (2012r)
- Amara
- 1000p
- Od: 13 maja 2013, o 19:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 5cz. (2012r)
U mnie we wrześniu minie 3 lata jak przestałam palić.Tak tak przestałam a nie rzuciłam.
Obyło się bez "wspomagania" ,nie podjadałam,nikogo nie uśmierciłam .
Jestem dumna,że wytrwałam a paliłam baaaaaaaaaardzo długo i dużo.
Życzę wytrwałości wszystkim i trzymam kciuki
Obyło się bez "wspomagania" ,nie podjadałam,nikogo nie uśmierciłam .
Jestem dumna,że wytrwałam a paliłam baaaaaaaaaardzo długo i dużo.
Życzę wytrwałości wszystkim i trzymam kciuki
- celicacra
- 100p
- Od: 5 lut 2013, o 18:27
Paliłem 10 lat. Nie palę od 2 miesięcy. Niczym się nie wspomagałem, papierosy leżą obok, na półce, zostało chyba jeszcze jakieś pół paczki... Nie ciągnie mnie w ogóle. Czuję się lepiej. Serducho spokojniej pracuje.
Rzuciłem się w wir wiosennej pracy, nawet nie myślę o fajkach. Można przy mnie palić, nie rusza mnie to, nie uciekam.
Powodzenia życzę
Rzuciłem się w wir wiosennej pracy, nawet nie myślę o fajkach. Można przy mnie palić, nie rusza mnie to, nie uciekam.
Powodzenia życzę
- Karolina__
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Radzę wyrzucić te fajeczki bo wróg potrafi zaatakować w najmniej spodziewanym momencie
- celicacra
- 100p
Karolina, spokojna głowa... rzucałem już kilka razy, więc dobrze o tym wiem
trzeba myśleć tylko o roślinach, a wtedy każdy atak można odeprzeć ;)
- Amara
- 1000p
Albo o szydełkucelicacra pisze:Karolina, spokojna głowa... rzucałem już kilka razy, więc dobrze o tym wiem
- celicacra
- 100p
można i o szydełku...hehe...nawet swego czasu szydełkowałem, ale to nie z powodu papierosów, hehe... no ale dobrze...to nie jest tematem tego wątku ;)
słuchajcie - wszystko dobre - szydełko, rośliny, inne ręczne robótki...tylko żeby się czymś zająć...
no i cały pic w tym, żeby z jednego nałogu nie popaść w drugi...np szydełkowania ;)
słuchajcie - wszystko dobre - szydełko, rośliny, inne ręczne robótki...tylko żeby się czymś zająć...
no i cały pic w tym, żeby z jednego nałogu nie popaść w drugi...np szydełkowania ;)
Prawda jest taka, ze człowiek potrzebuje używek. Trzeba tylko dobierać takie, które dają najwięcej satysfakcji, przy minimalnej szkodliwości zdrowotnej i finansowej.
- Karolina__
No to tak logicznie myśląc... po co Ci te papieroski, skoro podjąłeś decyzję o definitywnym rzuceniu palenia? Czekają na specjalną okazję? A może zrobisz z nich zupę?celicacra pisze:Karolina, spokojna głowa... rzucałem już kilka razy, więc dobrze o tym wiem
Nie palę rok i 2 miesiące
- Amara
- 1000p
No to ja przepadłam no i są jeszcze roślinkicelicacra pisze:można i o szydełku...hehe...nawet swego czasu szydełkowałem, ale to nie z powodu papierosów, hehe... no ale dobrze...to nie jest tematem tego wątku ;)
- celicacra
- 100p
Karolina, papieroski sobie leżą, nawet nie zwróciłem na nie uwagi (początkowo), że tam są...
Powiem Ci, że teraz mogę sobie wyjąć jednego, pobawić się nim, powąchać i co tam jeszcze tylko można zrobić z papierosem, a i tak wiem, że nie zapalę. Nie muszę uciekać przed nimi. Taką podjąłem decyzję i to jest mój wybór. Nie boję się papierosów, nie skuszą mnie już niczym.
14 miesięcy to już coś gratuluję...
Powiem Ci, że teraz mogę sobie wyjąć jednego, pobawić się nim, powąchać i co tam jeszcze tylko można zrobić z papierosem, a i tak wiem, że nie zapalę. Nie muszę uciekać przed nimi. Taką podjąłem decyzję i to jest mój wybór. Nie boję się papierosów, nie skuszą mnie już niczym.
14 miesięcy to już coś gratuluję...
- Karolina__
W takim razie gratuluję i życzę wytrwałości Wszystkim z tego wątku, sobie również. Poprzednim razem wróciłam do nałogu po 1,5 rocznej abstynencji
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 cze 2010, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie,
A ja przeczytałem książkę Allena Carra "Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie". Myślałem, że to taki bajer jakiś, zresztą czytając ją kupiłem jeszcze karton fajek. Po przeczytaniu totalnie palenie mi przeszło, a paliłem 20 lat. Nie pale już prawie 4 lata, nie wiem jak to działa, może nawet nie chcę wiedzieć, ale najważniejsze, że działa. Książka pomogła również kilku moim znajomym, więc może warto chociaż spróbować.
Z kolei rzucanie palenia przy pomocy wszelkich preparatów z nikotyną, to trochę jak leczenie alkoholika wódką. Bo jak wiemy nałóg jest w naszej głowie a nie w "ciele". Nikotyna ma silne działanie na nasz mózg i stąd te uzależnienia itd... To tak w ogromnym skrócie oczywiście, bo zagadnienie jest dużo bardziej złożone.
Pozdrawiam,
Wojtek
A ja przeczytałem książkę Allena Carra "Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie". Myślałem, że to taki bajer jakiś, zresztą czytając ją kupiłem jeszcze karton fajek. Po przeczytaniu totalnie palenie mi przeszło, a paliłem 20 lat. Nie pale już prawie 4 lata, nie wiem jak to działa, może nawet nie chcę wiedzieć, ale najważniejsze, że działa. Książka pomogła również kilku moim znajomym, więc może warto chociaż spróbować.
Z kolei rzucanie palenia przy pomocy wszelkich preparatów z nikotyną, to trochę jak leczenie alkoholika wódką. Bo jak wiemy nałóg jest w naszej głowie a nie w "ciele". Nikotyna ma silne działanie na nasz mózg i stąd te uzależnienia itd... To tak w ogromnym skrócie oczywiście, bo zagadnienie jest dużo bardziej złożone.
Pozdrawiam,
Wojtek
osp <------ sprawdź to:)
U mnie niestety metoda Allena Carra też się sprawdziła nie palę od 2 lat, a ile pieniędzy zaoszczędziłem
Pozycjonowanie stron eyedesign.com.pl/pozycjonowanie buduje pozycję firmy w internecie oraz podnosi jej popularność. Wysoka jakość to podstawa, a firmy są naprawdę solidnie przygotowane do takiego działania. Jeśli nie pozycjonują stron same, to zlecają takie akcje agencjom reklamowym.
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A dlaczego niestety ? - raczej wprost przeciwnie, tym bardziej, że zaoszczędziłeś .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety