Niewielki ogródek wielu barw
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Niewielki ogródek wielu barw
Dobrze że dopisałaś że masz jeszcze inne lilie które może zakwitną w lipcu bo zaczęłam się martwić czy z moimi coś nie tak
Ewciu- dziękuję choć przyznam, że w ilości barw i kwiatów jesteś Twój ogród jest nieprześcigniony Co chwilę podglądam u Ciebie coś nowego .
Januszu- o tak i nie ma miejsca na pomyłki, prawda?:) Ja niestety mam kalinę, która miała być kwitnąca, a okazała się odmianą, która nigdy nie kwitnie- po roku czasu nie będę jej reklamować, choć przyznam, że z chęcią bym to zrobiła. Obok niej rośnie Hortensja bukietowa 'Renhy' VANILLE FRAISE , więc jeśli obie się rozrosną, sprawa będzie oczywista, która z nich zostaje.
Magduś- a Twoje mają już pączki? Moim maluchom już opadły płatki i teraz kolej na te wyższe odmiany . To w ogrodzie jest najfajniejsze, że każda roślina ma swoją kolej i kiedy jedne kwitną, pozostałe już mają pąki
Na chwile obecną z pąkami czekają hosty, róże, wyższe lilie, hortensje dwubarwne, dzwonek karpacki.
Do roślin, które jeszcze nie mają nawet pączków należą: hortensje bukietowe (Anabella i Vanilla Fraise) oraz trzy clematisy (w tym Marcelina, która w ubiegłym roku kwitła do grudnia)...no i dalie.
Dzisiaj otworzyła się w końcu moja piwonia
Januszu- o tak i nie ma miejsca na pomyłki, prawda?:) Ja niestety mam kalinę, która miała być kwitnąca, a okazała się odmianą, która nigdy nie kwitnie- po roku czasu nie będę jej reklamować, choć przyznam, że z chęcią bym to zrobiła. Obok niej rośnie Hortensja bukietowa 'Renhy' VANILLE FRAISE , więc jeśli obie się rozrosną, sprawa będzie oczywista, która z nich zostaje.
Magduś- a Twoje mają już pączki? Moim maluchom już opadły płatki i teraz kolej na te wyższe odmiany . To w ogrodzie jest najfajniejsze, że każda roślina ma swoją kolej i kiedy jedne kwitną, pozostałe już mają pąki
Na chwile obecną z pąkami czekają hosty, róże, wyższe lilie, hortensje dwubarwne, dzwonek karpacki.
Do roślin, które jeszcze nie mają nawet pączków należą: hortensje bukietowe (Anabella i Vanilla Fraise) oraz trzy clematisy (w tym Marcelina, która w ubiegłym roku kwitła do grudnia)...no i dalie.
Dzisiaj otworzyła się w końcu moja piwonia
-
Aguś lilie mają pąki. Z tych co wzeszły to każda ma pąki. Gorzej z różami. Jedna na pniu w dalszym ciągu pąków nie ma a druga tylko dwa. Jedna pienna ma z 10. A kolejna róża ( Flammentanz) w ogóle się nie przyjęła. To prawda to w roślinkach jest najpiękniejsze. Że jedne zastępują drugie.
Magduś: róże na pniu są przepiękne, jednak często zawodzą i są dość wrażliwe na mrozy o choróbska. Trzymam kciuki za Twoje piękności
Witam Was w piękny słoneczny dzień .
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Piękna piwonia na powitanie dnia
Muszę stwierdzić że coraz bardziej łubin mi się podoba, wcześniej jakoś go nie doceniałam
Muszę stwierdzić że coraz bardziej łubin mi się podoba, wcześniej jakoś go nie doceniałam
Cudne zdjęcia zrobiłaś, Aga - jakże adekwatne do tytułu Twojego wątku... ogródek wielu barw, po prostu cudny
Pozdrawiam ciepło!
Pozdrawiam ciepło!
-
Piwonia piękna. Pokaż co dalej w Twoim ogródku rozkwita
Teresko: muszę przyznać, że łubin i mnie zaczął sie podobać dopiero od tego roku, kiedy z małego krzaka urósł wielki krzakor z mnóstwem kwiatów . Zostawiłam kilka kwiatostanów by zebrać nasionka .
Aguś: staram się kolorować swoje ogrodowe kilka arów jak mogę .
Magduś: oj pokażę jak tylko zrzucę foteczki z aparatu
Kochani, nie było mnie kilka dni, bo w poniedziałek o godzinie 5:05 urodził się mój drugi synuś Kiedy wróciliśmy do domku, nasz ogród zrobił wszystko, by pięknie nas przywitać. Zakwitło kilka róż, dzwonki karpackie, dalie pokazały pąki, naparstnice potroiły armię swych kieliszeczków, hosty mają kwiatostany naokoło 1 metr, wysokie dalie urosły około 20 m .. i jeszcze wiele innych zmian .
Aguś: staram się kolorować swoje ogrodowe kilka arów jak mogę .
Magduś: oj pokażę jak tylko zrzucę foteczki z aparatu
Kochani, nie było mnie kilka dni, bo w poniedziałek o godzinie 5:05 urodził się mój drugi synuś Kiedy wróciliśmy do domku, nasz ogród zrobił wszystko, by pięknie nas przywitać. Zakwitło kilka róż, dzwonki karpackie, dalie pokazały pąki, naparstnice potroiły armię swych kieliszeczków, hosty mają kwiatostany naokoło 1 metr, wysokie dalie urosły około 20 m .. i jeszcze wiele innych zmian .
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gratulacje Agnieszko z narodzin synka Niech sie mały brzdąc zdrowo chowa rodzicom na pociechę
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
I ja Agnieszko śpieszę z gratulacjami niech maluszek zdrowo się chowa
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Gratulacje
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agniesiu wszystkiego dobrego dla waszej rodzinki i gratulacje dla Ciebie .O nasionkach pamiętam