Micha storczyków Kahim
- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Micha storczyków Kahim
efekt super skojarzyło mi się z jakimś witrażem a w pierwszej kolejności z kapliczką albo kościołem ale w zimie pokrywa na pewno się przyda
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki
No, efekt jest nieco cmentarny, jak to ujął mój partner
No, efekt jest nieco cmentarny, jak to ujął mój partner
- Dusiaaa
- 1000p
nie no aż tak to nie, ja bynajmniej nie widziałam takich dekoracyjnych i kolorowych cmentarzy
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
ale się Kochana napracowałaś, podziwiam Cię! A czy daszek jest na stałe zmontowany ze szklarenką czy można go ściągać? Teraz nie tylko mini ale i małe botaniki możesz śmiało pokupować ;) Ja dzisiaj latałam po mieście za jakąs tacką, na której mogłabym im wysypać keramzytu, ale nie wiem czy im to dużo da... dobra szklarenka - to byłoby to
- kahim
Witaj
Daszek jest zdejmowany
A co do Twoich poszukiwań tacki na keramzyt, polecam kuwetkę dla kotka. Ona ma stosunkowo wysokie ścianki, a i wymiary są różniaste, tak więc może coś znajdziesz
Ja kiedyś używałam kuwetki dla kociąt i się świetnie sprawdzała
Daszek jest zdejmowany
A co do Twoich poszukiwań tacki na keramzyt, polecam kuwetkę dla kotka. Ona ma stosunkowo wysokie ścianki, a i wymiary są różniaste, tak więc może coś znajdziesz
Ja kiedyś używałam kuwetki dla kociąt i się świetnie sprawdzała
- Dusiaaa
- 1000p
a jak nie to może podstawka pod skrzynki balkonowe albo doniczki chyba że szukasz czegoś głębszego
- Dufin
no własnie kuweta ma troszkę za wysokie ścianki i storczyki miałyby ciemno Bo stoją na półce kolo okna, więc chciałam żeby im chociaż listki wyglądały na zewnątrz Skrzynki balkonowe też brałam pod uwagę ale bardziej przydałoby mi się coś kwadratowego aniżeli podłużnego Patrzyłam nawet takie podstawki jak pod suszarki, ale były za płytkie i tez bardziej podłużne niż kwadratowe, więc kupiłam taką tackę białą Chyba jest ok, bo wysypałam keramzyt i zalałam wodą a na tym stoją storki, które w całości są odsłonięte i mogą łapać światełka Pewnie uzyskałabym wyższa wilgotność gdyby to było naczynie o wyższych ściankach o ale musiałabym znaleźć przezroczyste, poza tym mech i tak wystarczająco długo u mnie obsycha więc bałam się, żeby nie zaczęło to wszystko gnić
- Dusiaaa
- 1000p
przyszły mi jeszcze do głowy pudełka np. na drugie śniadanie, albo pojemniki do przechowywania żywności są plastikowe, trochę wyższe niż podstawki, przezroczyste no i mają różne kształty u mnie podstawka ze skrzynki jest biała i lekko głębsza, ale falki i tak stoją w szklanych przezroczystych podstawkach więc chyba im bez różnicy
Bardzo ładny efekt końcowy
Podoba mi się jak słońce przedostaje się przez te ścianki do środka i ładnie, ale nie jednakowo oświetla miniaturki Daje to ładny efekt jak dla mnie
Gratuluję i życzę Ci, żeby Twoja szklarnika spasowała wszystkim storczykom, które odwdzięczą Ci się pięknym kwitnieniem
- Dufin
Dusiaaa też patrzyłam za tymi pojemnikami na żywność ale rozmiarowo żaden mi nie odpowiadał, musiałabym wziąć dwa a nie chciałam mieć tak nabździane zobaczymy, może taka tacka im wystarczy, szaleństwa nie ma, bo raptem 56% no ale.. Poza tym takie pudełka tez już miałam dla trzech maluchów i troszkę je cieniowały, no chyba, że nasypałabym więcej keramzytu na dno aby były trochę wyżej..
Kacha ,ale bombowa ta szklarenka!!!!!!!!!!!Az mi galy wywalilo .Jest po prostu fantastyczna!!!
- kahim
Magdo, Kasiu, dziękuję za miłe słowa
Muszę jeszcze tylko zrobić przykrycie od góry, pomalować Poxylinę i będzie koniec Myślę, że na szybkę od góry, tę która zasłoni szczyt, nakleję/ przywiercę/ jakoś przymocuję... rączkę taką jak od szuflad wysuwanych, wówczas będzie łatwiej otwierać całość
Dufin, a może rozejrzyj się za szklanymi wazonami- są czasem w sprzedaży takie niskie szklane korytka
Muszę jeszcze tylko zrobić przykrycie od góry, pomalować Poxylinę i będzie koniec Myślę, że na szybkę od góry, tę która zasłoni szczyt, nakleję/ przywiercę/ jakoś przymocuję... rączkę taką jak od szuflad wysuwanych, wówczas będzie łatwiej otwierać całość
Dufin, a może rozejrzyj się za szklanymi wazonami- są czasem w sprzedaży takie niskie szklane korytka
- Dufin
Rozejrzę się Kasiu, jak spotkam coś ładnego za niską cenę to na pewno wymienię im tę tackę Na razie nie chcę za bardzo inwestować ale będę zwracać uwagę w sklepach ;)
Kahim szklarenka po prostu mucha nie siada
no i mamy szklarza
no i mamy szklarza
pozdrawiam,Asia
- kahim
Hihi, dzięki Asiu Mucha może nie siada, ale obawiam się, że mój kot się przymierza
Dufin, a w jakich dokładnie wymiarach jest ci potrzebna ta tacka?
Dufin, a w jakich dokładnie wymiarach jest ci potrzebna ta tacka?