Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2

Post »

;:3

Ile radości i werwy daje taki piękny, słoneczny dzień ! Praca w ogródkach aż furczy, a dusza raduje się z udanego dnia :D

Jagi, to już sama nie wiem czy mam Ci pokazać kolejne błękity, czy oszczędzić Twoje serducho ;:306
Zaryzykuję...

Agnisiu w takim razie, wszystkie kolejne burgundy, będą już tylko Twoje ;:196

Sławku kocimiętka najpiękniejsza jest odmiany 'Walker's Low'. Bardzo polecam. Szczególnie na piaszczyste i wapienne gleby. Kupiłam przed paru laty w Szkółce Bylin Bergenia. W tym roku też jest w ofercie. A może przyślij adres na PW, to jak będę dzielić, zrobię i dla Ciebie sadzonki ?

Co do poziomu standardów, to nie moja wina - uczyłam się u Mistrza, podczytując cichaczem wątek :uszy
A wiadomo, nauka nie idzie w las... ;:170

Adrianno Pogoda chyba podobna, tyle, że na piasku wszystko kwitnie szybciej i nadgania wiosenne opóźnienia. A obecna aura baaardzo dla mnie łaskawa :D

Alicjo kochana, dostaniesz wszystkie moje maki ;:108

Anusiu u Ciebie też wszystko śliczne i też łany np. irysów bródkowych, których ja mam pojedyncze okazy. Ale to dobrze, bo możemy nawzajem się odwiedzając, mieć podwójną radość, a jedno pielenie ;:306

Co do standardów, to wszystkiemu winien Sławek... ;:224

Majeczko staram się jak mogę, czasem ryzykując życie, bo wyłażąc po omacku z łóżka, o tak morderczej porze, mało nie spadłam ze schodów :;230 Ale dla Ciebie wszystko, kochana :D

Ewo_rozalko muszę mieć duże krzaczorki, żeby nie zginęły w chwastach, no i stepach ! To prawie konieczność, bo nie lubię szukać, a jak wiesz zielsko rośnie wszędzie najszybciej, nawet na piasku :oops:

Wandeczko widzę, że nie tylko szałwie i kocimiętki, bo i nas obie, łączy miłość do tych szaro-niebieskich mgiełek i traw ;:173

Jolu sadź bodziszki koniecznie, jest tyle pięknych, nowych i starych, sprawdzonych odmian, że każdy coś dla siebie znajdzie ;:333

Magduś miło Cię widzieć, póki co zapraszam do moich kamulców, ciągle mam nadzieję, że stworzymy z nich w końcu jakąś sensowną aranżację, ale jak to w życiu ... nie zawsze wychodzi to, co się planuje. Jednak jeszcze całe lato przed nami, więc jestem dobrej myśli ;:173

Elu, Ciebie też witam serdecznie i zapraszam. Masz rację, ogród to moja pasja. Radość z każdej posadzonej własnoręcznie roślinki nie ma sobie równych. A ponieważ tych roślinek już trochę się nazbierało, jestem bardzo szczęśliwym człowiekiem ... ;:173

Asiulko ja czytałam ten wpis i rady. Rozmawiałyśmy o tym z Kasią. Napiszę Ci PW

Szybko rosnące, duże drzewo dające cień, to np. platan lub jakaś odmiana klonu. Ale pozwól, że zastanowię się chwilkę i wtedy Ci odpowiem dokładniej.

Kochani, ponieważ za niecałą godzinę północ i oczy mi się same zamykają, więc tym razem dla wszystkich wspólne, zdjęcia moich kwitnących rabatek. Z serdecznym pozdrowieniem i życzeniami spokojnej nocy i jutrzejszego, pogodnego poranka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ;:196
Wiesz, jak widzę te łany fioletów u Ciebie to najchętniej wsiadłabym w auto i ;:71 obejrzała ten spektakl na żywo..... Szkoda tylko, że to jednak za daleko na jedniodniową wyprawę.
Co do bodziszków, to myślałam jeszcze, że może za ciężka gleba....ale to dlaczego inne rosną?
Dzisiaj pstryknęłam kilka fotek. Jeśli chcsesz to Ci podeślę.
Fajnie, że jesteście dwie - Ty i Kasia. Ja mogę tylko z Wami porozmawiać, bo w domu jestem sama plus trzech facetów niezainteresowanych ogrodem ;:185 Z nimi mogę co najwyżej o sporcie pogadać...
Dla Ciebie i Kasi ;:168
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Dzisiaj obiecane Alii maki

Obrazek

Obrazek

Dla Agusi jedyne jakie mam w tej chwili burgundy :oops:

Obrazek

Obrazek

Dla Jagi nieco prowokacyjnie baptysja /baptisia australis/

Obrazek

Obrazek

Dla Joli jeszcze trochę goździkowej, bo jej się chyba spodobała :wink:

Obrazek

Obrazek

Sławku takich jak Twoje, to ja w życiu nie będę miała, ale mój najpiękniejszy tegoroczny, jest Twój :oops:

Obrazek

Obrazek

No i zostało mi jeszcze kilka równie ślicznych, może ktoś ma ochotę :?: Wanduś, Aniu ???
bodziszek, który jest moim ulubieńcem, za kolor, pokrój, długość kwitnienia, zdolność do zadarniania, no... za całokształt ;:131

Bodziszek czerwony - biały /Geranium sanguineum 'Album'/

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i pełny bodziszek himalajski /Geranium himalayense plena/

Obrazek

I kilka ogólnych widoczków tej rabaty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Cudne bodziszki ;:138
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Mufko :)
Jestem po raz pierwszy u Ciebie,jestem zachwycona. Widoczki cudne, dookoła przestrzeń. Działeczka wypielęgnowana. Roślinki wspaniale rosną. Te łany irysów... fantastyczne. Kolor maku- śliczny :)
Podoba mi się u Ciebie :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jak ja lubię być tak rozpieszczana ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, serdeczności i podziękowania za ukochane burgundy ;:196
Wiesz, nie znam drugiego takiego ogrodu, który oglądając mialabym wrażenie że tonę (ale w przyjemnym tego słowa znaczeniu) w łanach kwiecia, zapadam się w ich miękkości, bogactwie kolorów i zapachów, odpływam i marzę... Tworzysz coś wyjątkowego, niesamowitego, oryginalnego, coś co sprawia że mam nieodpartą ochotę zaprosić do siebie kępy bylin, której to potrzeby nigdy do tej pory nie odczuwałam... Sielskość i przyjazność dla odwiedzających - tak odbieram Twoje wilkowyjskie stepy... o tym jak jest niedługo przekonam się na żywo :)
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Wiesz, nie znam drugiego takiego ogrodu, który oglądając mialabym wrażenie że tonę
to jest trafne określenie pod którym śmiało mogę się dopisać. Nieprawdopodobne widoki..tyle bylin w jednym ogrodzie i w takich ilościach chyba jeszcze nie widziałam. Maczki śliczne, nie dalej jak wczoraj przejeżdżałam koło miejsca w którym rośnie spora ich ilość i za pewne niedługo zostanie wycięta do cna (budowa), no i zastanawiałam się czy by nie ciapnąć 3-4 szt i nie przemycić do ogródka :lol:. Jednak samochodem nie da rady, więc może rowerkiem cykcyk się zakradnę ;:173. Czy to możliwe żeby dorodne okazy łubinu rosły dziko? Też widziałam po drodze..tylko czy mnie przypadkiem nie zamkną za taką dzierżawę? :;230 Nie wiem jak łubin, ale mak pod ochroną jest :!:
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

:wit ależ miło być oprowadzoną po Twoich włościach :D Ślicznie ;:138
Zapraszam
Ogród Marty_S
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

MARIO,dziękuję za EDYTKĘ,bo to kolory EDITH WOLFARD,która u mnie w tym roku nie kwitła.
Po rozsadzeniu.A może to inna odmiana :?:
Musisz mieć dobre układy z tubylcami,że Ci bezinteresownie nie rozkradną roślin.
Płot widać na fotkach ale sam płot to za mało...
Pozdrawiam,
SŁA
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Mufeczko ja tu zostaję i już...... :;230 masz prześliczne miejsce na odpoczynek. ;:180
Roślinki bardzo ciebie kochają i są kochane ze wzajemnością ;:170 Zdjęcia idealnie oddają urok tego miejsca. ;:173
Blisko masz do łąk i lasów ?
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

;:196 Jestem usatysfakcjonowana. Maki przecudne.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ależ piękne te bladoróżowe maki. Właściwie jakby łososiowe. Do tej pory znałam tylko czerwone. I to takie , które kwitły jeden dzień i się osypywaly. U mnie w tym roku wysiał się jeden czerwony mak i choć to nie moja kolorystyka, to nawet jest ładny taki indywidualista :D A takie bladziutkie to wyjątkowe są.
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Irys Edith W. też mi się b.podoba. Zamówiłam 2 lata temu z katalogu Florexpolu, a przysłali co innego - byle co. :wink:
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Michal M
200p
200p
Od: 8 sty 2013, o 09:04

Post »

Witaj Mufko w nowym wątku :wit, uwielbiam Twój ogród, jest cudowny ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”