Ile radości i werwy daje taki piękny, słoneczny dzień ! Praca w ogródkach aż furczy, a dusza raduje się z udanego dnia

Jagi, to już sama nie wiem czy mam Ci pokazać kolejne błękity, czy oszczędzić Twoje serducho

Zaryzykuję...
Agnisiu w takim razie, wszystkie kolejne burgundy, będą już tylko Twoje

Sławku kocimiętka najpiękniejsza jest odmiany 'Walker's Low'. Bardzo polecam. Szczególnie na piaszczyste i wapienne gleby. Kupiłam przed paru laty w Szkółce Bylin Bergenia. W tym roku też jest w ofercie. A może przyślij adres na PW, to jak będę dzielić, zrobię i dla Ciebie sadzonki ?
Co do poziomu standardów, to nie moja wina - uczyłam się u Mistrza, podczytując cichaczem wątek

A wiadomo, nauka nie idzie w las...

Adrianno Pogoda chyba podobna, tyle, że na piasku wszystko kwitnie szybciej i nadgania wiosenne opóźnienia. A obecna aura baaardzo dla mnie łaskawa

Alicjo kochana, dostaniesz wszystkie moje maki

Anusiu u Ciebie też wszystko śliczne i też łany np. irysów bródkowych, których ja mam pojedyncze okazy. Ale to dobrze, bo możemy nawzajem się odwiedzając, mieć podwójną radość, a jedno pielenie

Co do standardów, to wszystkiemu winien Sławek...

Majeczko staram się jak mogę, czasem ryzykując życie, bo wyłażąc po omacku z łóżka, o tak morderczej porze, mało nie spadłam ze schodów

Ewo_rozalko muszę mieć duże krzaczorki, żeby nie zginęły w chwastach, no i stepach ! To prawie konieczność, bo nie lubię szukać, a jak wiesz zielsko rośnie wszędzie najszybciej, nawet na piasku

Wandeczko widzę, że nie tylko szałwie i kocimiętki, bo i nas obie, łączy miłość do tych szaro-niebieskich mgiełek i traw

Jolu sadź bodziszki koniecznie, jest tyle pięknych, nowych i starych, sprawdzonych odmian, że każdy coś dla siebie znajdzie

Magduś miło Cię widzieć, póki co zapraszam do moich kamulców, ciągle mam nadzieję, że stworzymy z nich w końcu jakąś sensowną aranżację, ale jak to w życiu ... nie zawsze wychodzi to, co się planuje. Jednak jeszcze całe lato przed nami, więc jestem dobrej myśli

Elu, Ciebie też witam serdecznie i zapraszam. Masz rację, ogród to moja pasja. Radość z każdej posadzonej własnoręcznie roślinki nie ma sobie równych. A ponieważ tych roślinek już trochę się nazbierało, jestem bardzo szczęśliwym człowiekiem ...

Asiulko ja czytałam ten wpis i rady. Rozmawiałyśmy o tym z Kasią. Napiszę Ci PW
Szybko rosnące, duże drzewo dające cień, to np. platan lub jakaś odmiana klonu. Ale pozwól, że zastanowię się chwilkę i wtedy Ci odpowiem dokładniej.
Kochani, ponieważ za niecałą godzinę północ i oczy mi się same zamykają, więc tym razem dla wszystkich wspólne, zdjęcia moich kwitnących rabatek. Z serdecznym pozdrowieniem i życzeniami spokojnej nocy i jutrzejszego, pogodnego poranka.