Dyptam jesionolistny,Krzew Mojżesza( Dictamnus albus )pielęgnacja,problemy
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Dyptam jesionolistny
Na nasienniki zakłada się papierową torbę, szczelnie obwiązuje i po dojrzeniu wszystkie wystrzelą do torebki.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
-
- 200p
- Od: 20 lut 2012, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ok, tylko pędy są dłuższe niż standardowa torba po mące no i jeszcze na największym krzaku mam ponad 20 takich pędów. A jakby np w pończochę po parę powkładał, nie uduszą się??
Pozdrawiam Piotr
Ja w zeszłym roku założyłem gęstą firankę na pędy i efektem jest ponad setka siewek z siewu kontrolowanego, już przepikowana w doniczki.
Re: Krzew Mojżesza, Dyptam jesionolistny, Dictamnus fraxinell
Witam. Po raz pierwszy po 3 latach mam pąki na dyptamie.W związku z tym mam pytanie- jaka jest temperatura krytyczna dla pąków i kwiatów?. Długo czekałam na tę chwilę,szkoda by było ją zaprzepaścić,a pogoda jest na ten czas nieprzewidywalna (od 3C do -1C w nocy). Dziękuje.Joanna
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 19 lut 2014, o 17:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie wiem, jaka temperatura jest krytyczna, ale na swojego dyptama na wszelki wypadek założyłam torebkę foliową . Wczorajszej nocy niestety zmarzły młode listki winorośli japońskiej Nie wiem, co z nią teraz będzie - ma około półtora metra wysokości.
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam tylko biały,
bo różowy kilka zim temu "odszedł"
bo różowy kilka zim temu "odszedł"
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
Mariola54 bardzo ładny biały dyptam, juz się rozwinął - mój biały dopiero zaczyna rozwijać się. Ok. 2 lat temu za mocno wzruszyłam ziemię wokół niego i bardzo to odchorował, myślałam że będzie "już po nim".
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam,trzy tygodnie temu kupiłam kwitnący dyptam na giełdzie ,polowałam na niego od kilku lat ,nie chciałam czekać na kwitnienie,ale po wysadzeniu nie wygląda dobrze ,pędy mu pozasychaly ,tylko środek jest zielony.
Nie wiem co zrobiłam źle,widziałam kwitnący krzew na Górze Mojżesza ,wydawało mi się ,ze do podłoża trzeba dodać piasku ,wiec wymieszalam ziemie ogrodową z piaskiem, nie pomyślalam o wapnie!!!!!
Powiedzie mi w jakiej postaci mogę je teraz dostarczyć ,nawozić go chyba nie potrzeba ,w naturze rośnie w kompletnie wyjałowionej ziemi
Pozdrawiam
Nie wiem co zrobiłam źle,widziałam kwitnący krzew na Górze Mojżesza ,wydawało mi się ,ze do podłoża trzeba dodać piasku ,wiec wymieszalam ziemie ogrodową z piaskiem, nie pomyślalam o wapnie!!!!!
Powiedzie mi w jakiej postaci mogę je teraz dostarczyć ,nawozić go chyba nie potrzeba ,w naturze rośnie w kompletnie wyjałowionej ziemi
Pozdrawiam
Mój sam się rozsiewa