Kawon ( arbuz ) - część 3
-
- 200p
- Od: 26 sty 2013, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 3
Te modele gfs na pon-piątek mnie przerażają... rozumiem upał 30 czy 32-33 stopnie ale 38? przecież te nasze warzywa nie tylko arbuzy to się ugotują...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
Widzisz pączek panienki - nakładasz pończochę. Jak kwiatek rozkwitnie to idziesz po kawalera i zapylasz.
-
- 200p
- Od: 23 sty 2011, o 17:00
Wiekszość stron z prognozami pogody wycofała się z upałów, teraz tylko 25-27 stopni.Verbali pisze:Te modele gfs na pon-piątek mnie przerażają... rozumiem upał 30 czy 32-33 stopnie ale 38? przecież te nasze warzywa nie tylko arbuzy to się ugotują...
Moje arbuzy ,,w gruncie" czyli nie w gruncie, ale bez osłony.
Kondycja jest o.k., choć wzrost dużo wolniejszy niż w szklarni.
Jako ciekawostka - w lewym górnym rogu to kiwano, które ma już 2 kwiaty żeńskie.
Kondycja jest o.k., choć wzrost dużo wolniejszy niż w szklarni.
Jako ciekawostka - w lewym górnym rogu to kiwano, które ma już 2 kwiaty żeńskie.
-
- 200p
To moje kiwano przy tym to jakies "zwłoki"...
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 27 maja 2013, o 10:11
- Kontakt:
Problem z sadzonkami arbuza
Ślicznie sobie rosły, a kiedy kilka dni temu zrobiło się cieplej zacząłem je wynosić na dzień przed dom. Chcę je wysadzać za dwa, trzy dni, bo noce mają być znacznie cieplejsze, a tutaj dzisiaj widzę jakiś klops - coś załapały. Proszę o pomoc w kwestii pomocy roślinkom ze zdjęcia:
http://imageshack.us/photo/my-images/29/v9du.jpg/
pozdrawiam
Jacek
Jacek
-
- 100p
- Od: 14 wrz 2011, o 22:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Problem z sadzonkami arbuza
Arbuzy są wybitnie ciepłolubne, rewelacyjnych efektów w polu raczej nie będzie. W tunelu poradziły by sobie znakomicie.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Kontakt:
Hmmm? Widziałem tutaj kilka niezłych zdjęć ;-) Ale...nadal nie wiem co im jest. To "Rosario".
pozdrawiam
Jacek
Jacek
- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oto jeden z moich arbuzów. Do olbrzymów nie należy, przypominam, że radzi sobie od 4 maja w gruncie bez niczego
Wiem, że ma trochę pożółknięte te pierwsze liście, ale to wina deszczów. Kolejne liście wydają się być zdrowe
Sorry, że w towarzystwie chwastów, ale jeszcze nie miałem czasu wpaść z dziabką i porządnie wszystkiego wypielić xD
Wiem, że ma trochę pożółknięte te pierwsze liście, ale to wina deszczów. Kolejne liście wydają się być zdrowe
Sorry, że w towarzystwie chwastów, ale jeszcze nie miałem czasu wpaść z dziabką i porządnie wszystkiego wypielić xD
-
- 200p
- Od: 23 sty 2011, o 17:00
Objawy zwłaszcza ze środkowego zdjęcia miałem na melonach i teraz pojawiły się też na arbuzie. Nie wiem co to jest, i nikt też nie był w stanie mi odpowiedzieć gdy wcześniej pytałem._jacek_ pisze:Ślicznie sobie rosły, a kiedy kilka dni temu zrobiło się cieplej zacząłem je wynosić na dzień przed dom. Chcę je wysadzać za dwa, trzy dni, bo noce mają być znacznie cieplejsze, a tutaj dzisiaj widzę jakiś klops - coś załapały. Proszę o pomoc w kwestii pomocy roślinkom ze zdjęcia:
P.S. Odkryłem na moich melonach i arbuzach przędziorki, więc to jest najprawdopodobniej przyczyną.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Kontakt:
Co mi tam, wysadziłem 5 sztuk. Wczorajszą noc spędziły pod kołderką ale od dzisiaj śpią już na golasa;-) Jest 22:00 i 25 stopni. Przędziorki? Nawet na podwórku?
pozdrawiam
Jacek
Jacek
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A to mój arbuz Bingo.
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
-
- 200p
Nie urywasz mu pędów?