Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10
Wandziu, przychylam się do opinii poprzedniczek.
Ogród jak z folderu.
Piękne fotki.
Moje róże jeszcze nie są takie rozwinięte.
Co do bodziszków, nie jestem znawcą, ale kupowałam z tego samego źródła. U mnie się zgadza i nie mam żadnych strat.
Przykro, że tak źle trafiłaś.
Pozdrawiam zachwycona widokami twojego ogrodu .
Ogród jak z folderu.
Piękne fotki.
Moje róże jeszcze nie są takie rozwinięte.
Co do bodziszków, nie jestem znawcą, ale kupowałam z tego samego źródła. U mnie się zgadza i nie mam żadnych strat.
Przykro, że tak źle trafiłaś.
Pozdrawiam zachwycona widokami twojego ogrodu .
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Wandziu róże są naprawdę wspaniałe. Robisz rewelacyjne ujęcia, które oddają cały urok Twojego ogrodu
Wandziu nazwa Twojego wątku mówi za siebie, różyczki są super. Kształt kwiatków, kolorystyka
wspaniała. Od zdjęć z Twojego ogrodu oczu nie można oderwać.
Powodzenia
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu, ile lat ma twoja Tuscany Ja się doczekałam kwiatów u mojej. Zaskoczył mnie rozmiar.... nie myślałam, że będą takie małe. Za to kolor cudowny.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Z lubością popatrzałam na Twojego Avalona. Nabyłam drogą kupna 3 harkneski wiosną w Auchan i też go mam Ale jak to zwykle ze mną bywa, nie wiem, gdzie co posadziłam wiec muszę poczekać aż rozkwitną!
Twój uroczy!
Twój uroczy!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wspaniały pokaz róż, śliczne
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witaj Wando, zaczęło się u Ciebie mocno różano robić. Teraz pewnie chodzisz i wąchasz
Ja jestem bardzo zmęczona po weekendzie, masa gości się przewinęła. Niestety nie wszystko dałam radę ogarnąć ale posadziłam trzy nowe hortensje Silver Doral, które dostałam. Mam też różyczkę na pniu szczepioną
Ja jestem bardzo zmęczona po weekendzie, masa gości się przewinęła. Niestety nie wszystko dałam radę ogarnąć ale posadziłam trzy nowe hortensje Silver Doral, które dostałam. Mam też różyczkę na pniu szczepioną
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Róże,szczególnie angielskie, wymagają jednak czasu, żeby się pokazać z najlepszej strony. Mnie zaskoczyła zeszłoroczna historyczna-mała, chuda i prawie brzydka w zeszłym roku-a w tym nadal mała, ale kwiaty duże i prześliczne (choć wściekle różowe ).
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Czerwcowa ścieżka w Twoim ogrodzie ... ... Po prostu wzorcowa!!!
Zauroczyła mnie angieleczka Lichwild Angel (czy jakoś tak ). Delikatna ślicznotka . Jaką masz o niej opinię?
Zauroczyła mnie angieleczka Lichwild Angel (czy jakoś tak ). Delikatna ślicznotka . Jaką masz o niej opinię?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
April, tacy goście, którzy przynoszą hortensjowe dolary, to skarb. Poza tym to jest odmiana, która zniknęła z oferty u Szmita. A więc ciesz się moja droga i nie narzekaj. Ja w tamtym roku ledwo ją zdobyłam dzięki Francesce.
ewamaj, ja mam angielki już drugi sezon, a więc mogłyby dać z siebie coś więcej. Niektóre faktycznie zrobiły postęp, ale są i takie, które pozostają cięgle identycznie wiotkie. No cóż, poczekam jeszcze rok. Ich mistene kwiaty nie mają sobie równych, ale czasem trochę zniechęcają...
Rozeto-Moniko, tak jak powiedziałaś Lichfield Angel jest bardzo delikatna, taka jakby trochę unosząca się na skrzydłach (jak anioł). Kolor delikatny ecri lub kość słoniowa. Mam u siebie drugi sezon. Powiem ci, że jak na angielkę ma dość szywne pędy i nie zwiesza główek, a to dla mnie jest bardzo ważne. Ja osobiście polecam ci tę różyczkę.
kropelka, stefanek, nemezja, klarysa, Tajka, Mufka, agatka123, AgaNet, gosia07, beata68, Dorota71 bardzo mi miło, że się wam podobało. To w dużej mierze dzięki tym różowym pnącym, które nie kwitły już od trzech lat i dopiero teraz wydały tyle kwiecia. Gdyby to chciało trwać długo, ale na razie się cieszę.
Takasobie. Tak Miłeczko, to jest bardzo fajna róża ten Avalon. Sztywniutkie pędy, cudny kolor lodów z wanilią, no i powtarza. Może kiedyś sobie jeszcze dokupię z jedną na miejsce jakiejś wiotkiej angielki. Zobaczysz, będziesz zachwycona. Ja mam ją drugi rok i jest jeszcze piękniejsza.
nena08. Ja mam Tuscany Superb dopiero od jesieni. Nie przypuszczałam, że od razu będzie to taki spory krzaczek. Mnóstwo pęów, mnóstwo pączków. Rzeczywiśćie kwiaty ma mniejsze niż inne róże, ale tak jak mówisz, kolor niesamowity. Są dwie róże: Tuscany i Tuscany Superb. Ja mam drugą.
ewamaj, ja mam angielki już drugi sezon, a więc mogłyby dać z siebie coś więcej. Niektóre faktycznie zrobiły postęp, ale są i takie, które pozostają cięgle identycznie wiotkie. No cóż, poczekam jeszcze rok. Ich mistene kwiaty nie mają sobie równych, ale czasem trochę zniechęcają...
Rozeto-Moniko, tak jak powiedziałaś Lichfield Angel jest bardzo delikatna, taka jakby trochę unosząca się na skrzydłach (jak anioł). Kolor delikatny ecri lub kość słoniowa. Mam u siebie drugi sezon. Powiem ci, że jak na angielkę ma dość szywne pędy i nie zwiesza główek, a to dla mnie jest bardzo ważne. Ja osobiście polecam ci tę różyczkę.
kropelka, stefanek, nemezja, klarysa, Tajka, Mufka, agatka123, AgaNet, gosia07, beata68, Dorota71 bardzo mi miło, że się wam podobało. To w dużej mierze dzięki tym różowym pnącym, które nie kwitły już od trzech lat i dopiero teraz wydały tyle kwiecia. Gdyby to chciało trwać długo, ale na razie się cieszę.
Takasobie. Tak Miłeczko, to jest bardzo fajna róża ten Avalon. Sztywniutkie pędy, cudny kolor lodów z wanilią, no i powtarza. Może kiedyś sobie jeszcze dokupię z jedną na miejsce jakiejś wiotkiej angielki. Zobaczysz, będziesz zachwycona. Ja mam ją drugi rok i jest jeszcze piękniejsza.
nena08. Ja mam Tuscany Superb dopiero od jesieni. Nie przypuszczałam, że od razu będzie to taki spory krzaczek. Mnóstwo pęów, mnóstwo pączków. Rzeczywiśćie kwiaty ma mniejsze niż inne róże, ale tak jak mówisz, kolor niesamowity. Są dwie róże: Tuscany i Tuscany Superb. Ja mam drugą.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Wandziu piękne masz róże ,a w ogrodzie pełna dowolność i to jest właśnie prawdziwy ogród
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ewuniu, ja też lubię bogactwo roślin i kolorów, choć akurat z tym ostatnim staram sie pilnować, żeby jednak nie było u mnie zupełnego oczopląsu i panowała jako taka harmonia. W każdym razie już nic nie dokupię, żadnego innego gatunku, chyba że tylko to, co już mam.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Wando,
Przepięknie wyglądają te różowe pnące w tle, cudo. Kompozycja całości rabaty iście wzorcowa!
CPM przepiękna, uwielbiam tą różę
Pozdrawiam
Przepięknie wyglądają te różowe pnące w tle, cudo. Kompozycja całości rabaty iście wzorcowa!
CPM przepiękna, uwielbiam tą różę
Pozdrawiam