Moje poziomki
- Thilien
- 100p
- Od: 26 cze 2007, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ładne poziomeczki Moje też już dojrzały i spróbowałam - rzeczywiście podobne do czerwonych. Kotek ma naprawdę wyrafinowany gust. Może witamin mu brakuje?;) Ale ostatnio poznałam labradora który zjada truskawki z krzaczków, a kot sąsiadów ponoć myszy nie ruszy ale owocami nie pogardzi... Moje 3 wiejskie koty raczej wolą mięso, jaszczurki itp.
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To jest ta sama odmiana, spytałam pana od którego kupiłam dwie sadzonki.Jedna jest u mnie w doniczce, a drugą ma zakonnik Kameduła na Bielanach w swoim ogródku. Ta jego jest większa-i liście i krzaczek, a owoce ma takie same.Nie zasilał jej,ale posadził w ziemi z kompostem, bo odtwarzał ogród po remoncie domku i tym co pozostawili po sobie budowlańcy.Ogród jest za klauzurą,ale zrobi zdjęcia moim aparatem.
Kotu nie brak absolutnie niczego,oprócz surowych ryb i kociej karmy w dwu postaciach jada jarzyny i owoce, tymianek i macierzankę, hyzop,a na futro dostaje skrzyp z pokrzywą w tabletkach.Świeży skrzyp i świeżą pokrzywę także jada jak mu przyniosę.A kocimiętki w pysk nie weźmie, choć dla niego w doniczce rośnie.
Psa w truskawkach chętnie bym zobaczyła!
Kotu nie brak absolutnie niczego,oprócz surowych ryb i kociej karmy w dwu postaciach jada jarzyny i owoce, tymianek i macierzankę, hyzop,a na futro dostaje skrzyp z pokrzywą w tabletkach.Świeży skrzyp i świeżą pokrzywę także jada jak mu przyniosę.A kocimiętki w pysk nie weźmie, choć dla niego w doniczce rośnie.
Psa w truskawkach chętnie bym zobaczyła!
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Poziomki
Zwolniła mi się duża doniczka i pani z Centrali Ogrodniczej poradziła zasadzić poziomi, mam teraz oprócz białej dwie czerwone:Rugię i Reginę. Są wyższe od białej,choć mozliwe,ze takie wyrosły w ciemnym miejscu na rozsadniku.Mają być bezrozłogowe i owocować do późna, na razie zawiązały sporo owoców.
Ktoś pytał o obornik, można kupić suszony w Centrali Ogrodniczej.
Ktoś pytał o obornik, można kupić suszony w Centrali Ogrodniczej.