Actusowa kolekcja cz.II
Re: Actusowa kolekcja cz.II
Gratulacje!! I to się nazywa udana reanimacja!! Mam nadzieję, że moja po Waszych licznych poradach też zakończy się sukcesem!!
Pozdrawiam,
Marta
Marta
na pewno Martusiu.One maja niesamowita wole zycia
- busybees
- 100p
- Od: 21 lip 2010, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dusiaaa chyba mamy takie same mysli tez wlasnie ostatnio szukalam siewek w sloiczkach, butelkach itp. niestety u mnie nie za duzo tego jest a jak jest to ceny mnie ciut odrzucajaDusiaaa pisze:w OG właśnie zauważyłam ale mało maja odmian, na all mi się jeszcze nie trafiło a o wystawach w mojej mieścinie to sobie mogę pomarzyć.. może kiedyś trafię na aukcji coś ciekawego bo tak sobie pomyślałam że fajnie by było wyhodować coś od małego dzięki dufin
actus gratki !!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam i zapraszam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
hehe busybees dobrze wiedzieć jak znajdę cos ciekawego w przyzwoitej cenie to dam Ci znać liczę na to samo
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
- busybees
- 100p
ma sie rozumiec ;)Dusiaaa pisze:hehe busybees dobrze wiedzieć jak znajdę coś ciekawego w przyzwoitej cenie to dam Ci znać liczę na to samo
Pozdrawiam i zapraszam
Beata.
Beata.
Kurcze ogromne gratulacje wiem co to za radość, bo sama tak miałam niedawnoactus pisze:Najpiekniejszy dla mnie widok ,najbardziej wzruszajacy .
Moja Stuartiana Var Nobilis.....w keramzycie w agonii..Wierzcie mi ,nie dawalam jej zadnych szans ,o czym Wam zreszta pisalam.I prosze
Kasieńko od samego początku miałaś go w keramzycie ?
Cieszę się ogromnie
Dzięki Tobie nabrałam nadziei, że mój reanimek z 2 listkami zacznie walczyć i coś w końcu wypuści
Życzę Ci żeby teraz z każdym dniem nabierał sił i nowych listeczków wraz z korzonkami
Madziu .Nie byl w keramzycie ,od poczatku jakis podejrzany byl ,pierwsze pedy z pakami zasuszyl ,potem zakwitl na jednym pedzie kilkoma kwiatkami.Wiec jak liscie zaczely tracic zupelnie turgor wyjelam z doniczki ,a tam katastrofa.W keramzycie od dwoch miesiecy.Twoj tez na pewno wypusci
Dziękuję
Cieszę się, że w tym wypadku sprawdził się keramzyt
Cieszę się, że w tym wypadku sprawdził się keramzyt
U mnie ze wszystkimi reanimkami sie sprawdzil.Ale botaniki w spagnum reanimowalam dwa.I tez sie sprawdzil ,rosna pieknie
Kasienko mooooje najszczersze gratulacje!!!jesteś dobrą "storczykową"panią
pozdrawiam,Asia
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Twoje osiągnięcie Kasiu napełniło mnie nadzieją. Moja schilleriana jest podobnie w stanie ciężkim. Codziennie zastanawiam się nad wyjściem ostatecznym, ale po tym co u Ciebie zobaczyłam, dam jej jeszcze szansę. Gratuluję!
Widzę dziewczyny, że podobnie jak ja dumacie nad siewkami w słoiczkach. Niestety nie mam szklarenki i zastanawiam się, czy można je uprawiać na parapecie?
Widzę dziewczyny, że podobnie jak ja dumacie nad siewkami w słoiczkach. Niestety nie mam szklarenki i zastanawiam się, czy można je uprawiać na parapecie?
Asiu,Dzika dziekuje bardzo .
Aniu-Dzika,na parapecie moim zdaniem siewki nie beda mialy dobrych warunkow do wzrostu ,ale szklarenke taka prowizoryczna mozesz sama zrobic ,np z butelki 5-litrowej po wodzie.Wystarczy obciac wierzch i polozyc do gory dnem na siewki;wtedy beda mialy cieplo i odpowiednio wilgotno.Nie mozna oczywiscie zapomniec o przeplywie powietrza ,wiec koniecznie dziurki Ten sposob sie sprawdza,wiec zachecam do wykorzystania.
Aniu-Dzika,na parapecie moim zdaniem siewki nie beda mialy dobrych warunkow do wzrostu ,ale szklarenke taka prowizoryczna mozesz sama zrobic ,np z butelki 5-litrowej po wodzie.Wystarczy obciac wierzch i polozyc do gory dnem na siewki;wtedy beda mialy cieplo i odpowiednio wilgotno.Nie mozna oczywiscie zapomniec o przeplywie powietrza ,wiec koniecznie dziurki Ten sposob sie sprawdza,wiec zachecam do wykorzystania.
- busybees
- 100p
dzika pisze:Twoje osiągnięcie Kasiu Widzę dziewczyny, że podobnie jak ja dumacie nad siewkami w słoiczkach. Niestety nie mam szklarenki i zastanawiam się, czy można je uprawiać na parapecie?
Z tego co mi wiadomo to takie siewki ze sloiczka trzeba wczesniej odpowiednio przygotowac (jak chcesz to jak wroce z pracy moge ci napisac) przesadzone od razu do doniczki I postawione na parapecie nie przezyja, dobierze sie do nich infekcja i po zabawie
Pojemnik tak jak Kasia napisala mozna zrobic samemu lub w marketach mozna kupic gotowe pojemniki do rozsiewu, nie sa kosmicznie drogie, widzialam zwykle I takie z bajerami jak dodatkowe podgrzewanie (dzidzie uwielbiaja ciepelko)
Pozdrawiam i zapraszam
Beata.
Beata.