Actusowa kolekcja cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Actusowa kolekcja cz.II

Post »

;:138 Gratulacje!! I to się nazywa udana reanimacja!! Mam nadzieję, że moja po Waszych licznych poradach też zakończy się sukcesem!! :D
Pozdrawiam,
Marta
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

na pewno Martusiu.One maja niesamowita wole zycia :D
Awatar użytkownika
busybees
100p
100p
Od: 21 lip 2010, o 10:22

Post »

Dusiaaa pisze:w OG właśnie zauważyłam ale mało maja odmian, na all mi się jeszcze nie trafiło ;:185 a o wystawach w mojej mieścinie to sobie mogę pomarzyć.. ;:224 może kiedyś trafię na aukcji coś ciekawego :wink: bo tak sobie pomyślałam że fajnie by było wyhodować coś od małego ;:oj dzięki dufin :wit
Dusiaaa chyba mamy takie same mysli :D tez wlasnie ostatnio szukalam siewek w sloiczkach, butelkach itp. niestety u mnie nie za duzo tego jest a jak jest to ceny mnie ciut odrzucaja :(

actus gratki !!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam i zapraszam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01

Post »

hehe busybees dobrze wiedzieć :wink: jak znajdę cos ciekawego w przyzwoitej cenie to dam Ci znać :D liczę na to samo ;:172
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Awatar użytkownika
busybees
100p
100p

Post »

Dusiaaa pisze:hehe busybees dobrze wiedzieć :wink: jak znajdę coś ciekawego w przyzwoitej cenie to dam Ci znać :D liczę na to samo ;:172
ma sie rozumiec ;)
Pozdrawiam i zapraszam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

actus pisze:Najpiekniejszy dla mnie widok ,najbardziej wzruszajacy ;:145 ;:138 ;:167 ;:167 ;:167 .
Moja Stuartiana Var Nobilis.....w keramzycie w agonii..Wierzcie mi ,nie dawalam jej zadnych szans ;:185 ,o czym Wam zreszta pisalam.I prosze
Kurcze ;:oj ogromne gratulacje ;:138 ;:138 ;:138 wiem co to za radość, bo sama tak miałam niedawno ;:138
Kasieńko od samego początku miałaś go w keramzycie ?
Cieszę się ogromnie ;:138
Dzięki Tobie nabrałam nadziei, że mój reanimek z 2 listkami zacznie walczyć i coś w końcu wypuści :D
Życzę Ci żeby teraz z każdym dniem nabierał sił i nowych listeczków wraz z korzonkami :lol:
actus
1000p
1000p

Post »

Madziu ;:196 ;:196 ;:196 .Nie byl w keramzycie ,od poczatku jakis podejrzany byl ,pierwsze pedy z pakami zasuszyl ,potem zakwitl na jednym pedzie kilkoma kwiatkami.Wiec jak liscie zaczely tracic zupelnie turgor wyjelam z doniczki ,a tam katastrofa.W keramzycie od dwoch miesiecy.Twoj tez na pewno wypusci :D
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

Dziękuję ;:196
Cieszę się, że w tym wypadku sprawdził się keramzyt ;:138
actus
1000p
1000p

Post »

U mnie ze wszystkimi reanimkami sie sprawdzil.Ale botaniki w spagnum reanimowalam dwa.I tez sie sprawdzil ,rosna pieknie ;:138
Awatar użytkownika
sekunda
100p
100p
Od: 11 kwie 2013, o 11:37

Post »

Kasienko mooooje najszczersze gratulacje!!!jesteś dobrą "storczykową"panią ;:147
pozdrawiam,Asia
Awatar użytkownika
dzika
500p
500p
Od: 17 lut 2012, o 21:43

Post »

Twoje osiągnięcie Kasiu napełniło mnie nadzieją. Moja schilleriana jest podobnie w stanie ciężkim. Codziennie zastanawiam się nad wyjściem ostatecznym, ale po tym co u Ciebie zobaczyłam, dam jej jeszcze szansę. Gratuluję!

Widzę dziewczyny, że podobnie jak ja dumacie nad siewkami w słoiczkach. Niestety nie mam szklarenki i zastanawiam się, czy można je uprawiać na parapecie?
actus
1000p
1000p

Post »

Asiu,Dzika dziekuje bardzo ;:196 .
Aniu-Dzika,na parapecie moim zdaniem siewki nie beda mialy dobrych warunkow do wzrostu ,ale szklarenke taka prowizoryczna mozesz sama zrobic ,np z butelki 5-litrowej po wodzie.Wystarczy obciac wierzch i polozyc do gory dnem na siewki;wtedy beda mialy cieplo i odpowiednio wilgotno.Nie mozna oczywiscie zapomniec o przeplywie powietrza ,wiec koniecznie dziurki :D Ten sposob sie sprawdza,wiec zachecam do wykorzystania.
Awatar użytkownika
busybees
100p
100p

Post »

dzika pisze:Twoje osiągnięcie Kasiu Widzę dziewczyny, że podobnie jak ja dumacie nad siewkami w słoiczkach. Niestety nie mam szklarenki i zastanawiam się, czy można je uprawiać na parapecie?

Z tego co mi wiadomo to takie siewki ze sloiczka trzeba wczesniej odpowiednio przygotowac (jak chcesz to jak wroce z pracy moge ci napisac) przesadzone od razu do doniczki I postawione na parapecie nie przezyja, dobierze sie do nich infekcja i po zabawie :(
Pojemnik tak jak Kasia napisala mozna zrobic samemu lub w marketach mozna kupic gotowe pojemniki do rozsiewu, nie sa kosmicznie drogie, widzialam zwykle I takie z bajerami jak dodatkowe podgrzewanie (dzidzie uwielbiaja ciepelko)
Pozdrawiam i zapraszam
Beata.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”