G. vatteri to gatunek jeden z ładniejszych w rodzaju, G. ragonesei ciekawa miniaturka. Brawo!

Jeśli mnie sie podobają tzn. , że możesz zanudzacKwiAnna pisze:to będę dalej zanudzać moimi maluchami
Mam zawsze ten sam problemKwiAnna pisze:dużo tego ale nie mogłam się zdecydować które wybrać
nie przepadasz? ładny jest przecieżsokolica pisze: Mam zawsze ten sam problemŚlicznie u Cienie. G. ragonesei są przeurocze! Te małe placki nawet jak nie kwitną, robią duże wrażenie, chyba właśnie przez to, że są w takiej kupie.
A ja za G. vatteri nie przepadamRoślina bardzo fajne, ciernie zwykle super, ale kwiatek... taki sobie. Może zmienię zdanie, jak mój wyda jakiś nietypowy kwiat
![]()
Zbiorówki super! Możesz zanudzać dalej
dziękujęczarny pisze:Fajne, fajności. G. ragonesi mimo że gymno to jakoś go lubię ;) Sulka prześliczna. A Rebutia spec. to Aylostera (lub jeśli kto woli Rebutia) cajasensis.
DziękujęD-avi-D pisze:![]()
Wszystko piękne, aż nie wiadomo co chwalić
Super zbiorówki i wcale nie zadużo zdjęć !
Oby tak dalej
Akurat poszczególne variety, formy stanowiskowe czy inne G. vatteri zwykły się od siebie zdecydowanie różnić. Również kwiatami! Mam wrażenie, że nieraz Cię jeszcze zaskoczą i zadziwią. Na plus, oczywiście.sokolica napisał(a):
A ja za G. vatteri nie przepadamRoślina bardzo fajne, ciernie zwykle super, ale kwiatek... taki sobie. Może zmienię zdanie, jak mój wyda jakiś nietypowy kwiat
![]()