Były zdjęcia, ale nie wszystkie, nie było odpowiedzi. Najpierw więc odpowiem, a potem ciąg dalszy
ogrodu Eli/ElleBelle 
67
Basiu, nie pisałam wcześniej o metrażu siedliska? Wydaje mi się, że już to było. Jak sama widzisz mam trochę do obrobienia i sadzenia...
Pati, na takie rabaty nie wyrobię z kasą, czasem i zdrowiem. Planuję tę rabatę na końcu części ozdobnej ogrodu przy rosnących sosnach, jałowcach i wcześniej posadzonych Rh. Mam nadzieję, ze jakoś dam radę to potem ogarnąć. Podstawa, to kora wysypana od razu. Widzisz Ciebie namówiłam na rębak do gałęzi, a sama sobie nie kupiłam
Róża333, z azalii chcę zrobić coś na kształt "jęzora" wdzierającego się w głąb ogrodu od strony sosen do domu. Muszę posiadane odmiany poznać i je dobrze rozplanować. Potem tylko sadzenie zostanie.
Tereniu, choć Ty pocieszyłaś, że azalie łatwe w uprawie. Zrobię je należyte stanowiska, wybiorę dla każdej taczkę ziemi (piasku rodzimego) nasypię ziemi dla kwasolubów i posadzę. Powinny dać radę.
Dziękuję za uznanie dla pergoli. Póki co posadzę przy niej powojniki, bo mam. Potem o różach pomyślę chyba, choć nie wiem czy kieszeń wytrzyma to.
Ewa, byłaś u Eli? Naprawdę jest mnóstwo roślin. Gospodyni miła i hojna, choć bojąc się o rośliny w czasie tych upałów nie szalałyśmy ze szpadelkiem. Mimo wszystko i tak bagażnik pełen był
Gosiu, rośliny z ostatnich zdjęć, to w ogrodzie Eli/ElleBelle rosną. Choć u mnie podobne, bo już rok temu u Eli byłam.
Ciąg dalszy zdjęć z ogrodu Eli/ElleBelle
poziomeczki
powojniki
ozdoby
róże
To i tak tylko migawki z tego raju, jaki Ela stworzyła u siebie.