W ogrodzie u Gosiaczka
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W ogrodzie u Gosiaczka
Witaj Gosiu
Bardzo, bardzo podoba mi się Twoja fontanna. Zamawiałaś przez internet czy kupiłaś u siebie?
Bardzo, bardzo podoba mi się Twoja fontanna. Zamawiałaś przez internet czy kupiłaś u siebie?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Naparstnica mocno się sieje. To na szczęście roślina dwuletnia, więc rozsadza się siewki tam, gdzie potrzeba, a resztę wyrzuca, bo robi się czasem kożuch roślin. Można też przerywać. W następnym roku cieszy nas kwiatami i znów się sieje Uwielbiam te kwiaty
Gorąc taki, że nic mi sie nie chce robić w ogrodzie jest po 19 a u mnie na termometrze 31 szkoda roślinek ,bo podlewam dopiero, jak słońce sie schowa jedynie na balkonie i donice w ciągu dnia podlewałam ufff...
ewamaj66 mi też naparstnica sie podoba i mam nadzieję, że siewki będą ładne jak mówisz ,że się rozsiewa
Sylwia85 fontannę kupiłam w Ob. ,bo na oczko to nie bardzo mam miejsce ,chociaż działka spora chciałam wodę koło miejsca, gdzie sie siedzi i odpoczywa najczęściej, ale oczko by mnie wykończyło chyba, bo z tej strony sąsiad ma dużo drzewek owocowych i liście i wszystko inne bym miała w tym oczku .Zostało wiec postawione na fontannę efekt zamierzony jest, bo przyjemnie się odpoczywa słysząc plus wody
e-babcia dziękuję ci bardzo
kilka zdjęć różyczek okrywowych
to akurat cała w pąkach pnąca róża
ewamaj66 mi też naparstnica sie podoba i mam nadzieję, że siewki będą ładne jak mówisz ,że się rozsiewa
Sylwia85 fontannę kupiłam w Ob. ,bo na oczko to nie bardzo mam miejsce ,chociaż działka spora chciałam wodę koło miejsca, gdzie sie siedzi i odpoczywa najczęściej, ale oczko by mnie wykończyło chyba, bo z tej strony sąsiad ma dużo drzewek owocowych i liście i wszystko inne bym miała w tym oczku .Zostało wiec postawione na fontannę efekt zamierzony jest, bo przyjemnie się odpoczywa słysząc plus wody
e-babcia dziękuję ci bardzo
kilka zdjęć różyczek okrywowych
to akurat cała w pąkach pnąca róża
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu śliczna i bardzo delikatna róża pnąca
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
, dziękuję za informacje , piękne różyczki, i jaśmin jego zapach- uwielbiam. Kiedyś kupiłam jaśmin i cieszyłam sie jak miał pączki ale okazało sie że jest nie pachnący wiec w tym roku dokupiłam mały krzaczek pachnącego i posadziłam w pobliżu domu.
pozdrawiam i miłego dnia.
pozdrawiam i miłego dnia.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
widzę, że u Ciebie prym też wiodą teraz jaśminowce - wącha i się upajaj piękny zapach
Agnieszka wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Dokładnie, okrutnie gorąco... za to jak słońce zajdzie od razu przychodzi chłód syberyjski, aż cielaki po plecach liżą...
Mogłabyś mi tą różę pokazać w pełnej krasie?
Jejciu...dziś to najlepiej cały dzień przesiedziałabym w lodówce a to przez ten upał teraz jest już trochę chłodniej około 17 grzmiało i zapowiadało się na deszcz ,ale niestety u mnie ani kropelki może w nocy jeszcze coś popada a jak nie to trzeba czekać do jutra
misiaczekm jak tylko zakwitnie lada moment to wstawię zdjecie
wiolamanka dziękuję bardzo
Sylwia85, Kochammmkwiaty jaśminowce piękne a mój jest pachnący, więc jeszcze bardziej go lubię ...ale mszyce też go bardzo lubią bo ma je co roku a w tym roku są wyjątkowo uciążliwe
misiaczekm jak tylko zakwitnie lada moment to wstawię zdjecie
wiolamanka dziękuję bardzo
Sylwia85, Kochammmkwiaty jaśminowce piękne a mój jest pachnący, więc jeszcze bardziej go lubię ...ale mszyce też go bardzo lubią bo ma je co roku a w tym roku są wyjątkowo uciążliwe
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
U mnie prawie nie było mszyc na jaśminowcu. Wszystkie siedziały na różach
Róże cieszą oczy
Róże cieszą oczy
No , u mnie też pogrzmiało momentami całkiem całkiem i ...na tym się kończyło w nocy też ani kropelki , czekam do wieczora jak nic się nie wykluje to ostre podlewanie . Jaśminowca zazdraszczam swojego miesiąc temu wycięłam aż przy samej ziemi . Poszłam wyciąć po zimie suche gałązki a się okazało , że od samego dołu po czubki gałązek oblepiony był tarcznikami /misecznikami jako że rósł blisko studni , zrezygnowałam z chemii na rzecz siekierki .gogo76p pisze:.... teraz jest już trochę chłodniej około 17 grzmiało i zapowiadało się na deszcz ,ale niestety u mnie ani kropelki może w nocy jeszcze coś popada a jak nie to trzeba czekać do jutra
Odrobiny chłodku i deszczyku życzę
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie trochę pokropiło i po deszczu
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
A u mnie przeszła mała burza ,ale za to z porządnie popadało i podlało wszystko roślinki cieszą sie niesamowicie, bo co deszcz to deszcz a nie lanie z węża cały czas jeszcze lekko kropi
roza333
tija a jak dziś z deszczem u ciebie? szkoda twojego jaśminowca
ewamaj66 ty masz takie piękne róże a te wstrętne mszyce są niestety niewskazane na takich slicznych kwiatkach
Moje dwie nowe rabatki
roza333
tija a jak dziś z deszczem u ciebie? szkoda twojego jaśminowca
ewamaj66 ty masz takie piękne róże a te wstrętne mszyce są niestety niewskazane na takich slicznych kwiatkach
Moje dwie nowe rabatki
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Gosiu ale wspaniale trafiłam - nowe rabatki zrobiłaś - taki upał a przy tym przecież trzeba fizycznej pracy i to sporo. Mam nadzieje,że ktoś Ci pomagał.
Napisz z czego składa się kompozycja na każdej z nich.
Napisz z czego składa się kompozycja na każdej z nich.