Preparat przeciwko koniczynie
Preparat przeciwko koniczynie
Witam wszystkich.
Czy znacie coś równie dobrego na usunięcie koniczyny z trawnika niż starane? To niestety nie działa nawet w większych dawkach. Koniczyny jest chyba zbyt dużo.
Pozdrawiam, Michał.
Czy znacie coś równie dobrego na usunięcie koniczyny z trawnika niż starane? To niestety nie działa nawet w większych dawkach. Koniczyny jest chyba zbyt dużo.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam
Michał
Michał
- flowers
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 cze 2007, o 21:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wytępiłam z trawnika koniczynę, mlecz i babkę MNISZKIEM http://www.substral.pl/mniszek.php
Pozdrawiam, Jagoda
- flowers
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 cze 2007, o 21:30
Mniszek działa m.in. na koniczynę i nie zależy to od miejsca gdzie (u kogo) ona rośnie,
ale na pewno zależy od dokładności przygotowania roztworu (jego stężenia) i skrupulatności oprysku.
Ja na Twoim miejscu z pewnością spróbowałabym zastosować inne środki niż Starane, bo jak inaczej przekonać się co skutecznie zadziała
ale na pewno zależy od dokładności przygotowania roztworu (jego stężenia) i skrupulatności oprysku.
Ja na Twoim miejscu z pewnością spróbowałabym zastosować inne środki niż Starane, bo jak inaczej przekonać się co skutecznie zadziała
Pozdrawiam, Jagoda
Miszka007 pisze:Witaj!
U mnie jest wręcz więcej koniczyny niż trawy. Czy to pomoże?
Pozdrawiam, Michał.
Pomoże
sam miałem pola koniczyny w trawie i nie ma po nich śladu.
Oczywiście trwało to jakiś czas - koniczyna po zastosowaniu środków zaczyna żółknąć i więdnąć.
Sam potrzebowałem 3-4 oprysków by definitywnie załatwić sprawę.
PiVi
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
zdecydowanie skuteczniejszy jest Fernando- u mnie po jednym oprysku nawet podagrycznik załatwił skutecznie! Sprzedawany w op. 1l / 3000 m2; , ok 60,- PLN
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
Chwastox'y i Aminopielik'i działają na liście powodując ich deformację i zamieranie; rzadko zamieranie całej części nadziemnej, prawie nigdy podziemnej a i to nie na wszystkiech dwuliściennych. Powodują osłabienie roślin, co w zbożach wystarcza, by roślina uprawna je przerosła i "udusiła".
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
co ze słuchania mądrego.