Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10
Wando, przyłączam się do serdecznych życzeń
Moje angieleczki zbyt młode żeby oceniać czy pędy będą się zwieszać, ale u niektórych na pewno dostrezgam taka przypadłość. Trudno, za nadto mi się podobają żeby z nich rezygnować
Lubię Twój ogród za różnorodne nasadzenia, bo kompozycje różnych roślin z różami masz wyjątkowe. Dobierasz je subtelnie i ze smakiem - dla zwiedzających to prawdziwa uczta dla oczu. Czekam też na łany liliowców wzdłuż ścieżki
ps. Czy ten Eden ze zdjęcia to przywieziony z Poznania?
Moje angieleczki zbyt młode żeby oceniać czy pędy będą się zwieszać, ale u niektórych na pewno dostrezgam taka przypadłość. Trudno, za nadto mi się podobają żeby z nich rezygnować
Lubię Twój ogród za różnorodne nasadzenia, bo kompozycje różnych roślin z różami masz wyjątkowe. Dobierasz je subtelnie i ze smakiem - dla zwiedzających to prawdziwa uczta dla oczu. Czekam też na łany liliowców wzdłuż ścieżki
ps. Czy ten Eden ze zdjęcia to przywieziony z Poznania?
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu ja też przyłączam do życzeń
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dopiero dziś zaglądam i od razu życzę Ci wszystkiego dobrego
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Spóźnione ale szczere życzenia imieninowe
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Ja to mam szczęście, jak nie urodziny, to imieniny
Wandziu różyczki ci nie podaruję, bo nawet nie wiem, czy jakaś mi kwitnie, ale dostaniesz za to soczystego buziaka.
Wszystkiego najpiękniejszego
Wandziu różyczki ci nie podaruję, bo nawet nie wiem, czy jakaś mi kwitnie, ale dostaniesz za to soczystego buziaka.
Wszystkiego najpiękniejszego
Wandziu wkleiłam dla Ciebie w wątku identyfikacja powojników moją Beatę możesz ją porównać z twoim powojnikiem NN. Ogród o tej porze roku wygląda pięknie dzięki różom i powojnikom które teraz dają swój popis.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dziękuję pięknie moi kochani za wszystkie życzenia imieninowe, zarówno w wątku, jak i na pw. Jest mi niezmiernie miło i chciałabym Wam postawić w zamian nasz niemal narodowy trunek, który pija się na słynnej ławeczce pod sklepem Krysi Więcławskiej. Nie żebym życzyła komuś źle, ale dla ciekawości warto umoczyć usta. (Tym, którzy nie oglądają polskich seriali, wyjaśniam, że chodzi tutaj o "Ranczo").
Jak widać świeżutki, bo kupiony prosto u źródła.
Ławeczka niezbyt wygodna, nie wysiedziałabym tam długo
A tuż obok, za rogiem mieści się plebania. I muszę przyznać, że ogródek przy niej jest bardzo zadbany. Jakoś tego w telewizji nie zauważyłam.
Jak widać świeżutki, bo kupiony prosto u źródła.
Ławeczka niezbyt wygodna, nie wysiedziałabym tam długo
A tuż obok, za rogiem mieści się plebania. I muszę przyznać, że ogródek przy niej jest bardzo zadbany. Jakoś tego w telewizji nie zauważyłam.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wandziu jak Ty potrafisz zaskoczyć .
Byłaś w miejscu, w którym kręcono serial?
No i skąd tego Mamrota wzięłaś?
Wyglądasz uroczo na ławeczce, tylko Mamrot do Ciebie nie pasuje .
Byłaś w miejscu, w którym kręcono serial?
No i skąd tego Mamrota wzięłaś?
Wyglądasz uroczo na ławeczce, tylko Mamrot do Ciebie nie pasuje .
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Wandziu wspaniale o no to wypijmy tego Mamrota
uwielbiam ten serial ... humor wspaniały świetnie dobrane postacie i takie z życia...
bardzo odpoczywam przy oglądaniu jego ...teraz lecą powtórki oczywiście oglądam...
uwielbiam ten serial ... humor wspaniały świetnie dobrane postacie i takie z życia...
bardzo odpoczywam przy oglądaniu jego ...teraz lecą powtórki oczywiście oglądam...
Ja się przysiadam na ławeczkę na łyk Mamrota Bardzo lubię ten serial Ale nas zaskoczyłaś tym miejscem
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Ranczo jest kręcone niedaleko Mińska Mazowieckiego we wsi Jeruzal. Od Wandzi to niezbyt daleko.
Szczerze mówiąc Wandziu, podsunęłaś mi pomysł na wycieczkę. Nie oglądam tego serialu systematycznie ale głównych bohaterów znam.
Szukam róż sprawdzonych, bo muszę uzupełnić miejsca po tych padniętych w wyniku radykalnych działań eMa. Możesz coś polecić?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Wandziu chciałam jeszcze powiedzieć że moja Dorota jest u mnie 3 sezon i w zeszłym kwitła nieco wcześniej. Zapomniałam tam napisać więc robię to teraz.
Stolat , Stolat spóźnione ale szczere, wiele wspaniałych kwitnień w domu i na działce.
Dużo wyrozumienia od współ mieszkańców.
Wandziu nie nadążam za tobą, wstarczy kilka dni zaległości i już kila stron przybywa i wiele seri wspaniałych zdjęć. Różyczek bardzo Ci zazdroszczę, ja miałem na balkonie różyczkę szczepioną
na kiju, ale zimą dwa lata temu zmarzła.
Powodzenia i dużo sukcesów.
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;