Moje zielone parapety
Re: Moje zielone parapety
Dziękuję za wizytę i witam w moim wątku.
Co do hoi, to - owszem - kwitła, przekwitła i.... zaczęła kwitnąć na nowo i jeszcze bardziej obficie. Jest to pierwsza dorosła hoja w moim życiu (pozostałe odmiany to jeszcze maluchy), więc nie wiem, czy te kwiaty tak mają, czy to jakaś anomalia.
Co do hoi, to - owszem - kwitła, przekwitła i.... zaczęła kwitnąć na nowo i jeszcze bardziej obficie. Jest to pierwsza dorosła hoja w moim życiu (pozostałe odmiany to jeszcze maluchy), więc nie wiem, czy te kwiaty tak mają, czy to jakaś anomalia.
- Damiano12318
- 200p
- Od: 26 lip 2011, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Storczyk krówka (jak to określono) jest przepiękny. Ale moją uwagę przykuła ta "krata" w parapecie, czy ona jest od ogrzewania? A ten storczyk na zachodzie słońca przepiękny
-
- 50p
- Od: 9 kwie 2013, o 10:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zauroczyla mnie twoja krowka pozdrawiam
Hej Damiano, ta krata to ogrzewanie kanałowe. Oczywiście storczyki stoją tam, kiedy grzejnik nie jest włączony. Zimą powędrują w inne miejsce.
Lola3254 witam w moim wątku
A widzę, że krówka robi furorę. ;)
Lola3254 witam w moim wątku
A widzę, że krówka robi furorę. ;)
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękny okaz stefanka - gratuluję kwiatów na nim
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Powtórzę za Justynką- Stefanek śliczny
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
A wiecie, że już z tego stefanka to myślałam, że nic nie będzie? Zeszłej jesieni zaczął gubić kwiaty, potem schły mu liście i też opadały. Marniał w oczach. Przesadziłam do innej doniczki, zmieniłam ziemię, podlewam regularnie i nawożę kiedy trzeba i proszę...
-- 3 sie 2013, o 19:05 --
A teraz prezentuję mój nowy nabytek:
-- 3 sie 2013, o 19:05 --
A teraz prezentuję mój nowy nabytek:
Witaj. Masz bardzo ciekawe i zadbane roślinki.
Jestem, jestem tylko troszkę rzadziej zaglądam. Niebawem pokażę mój mały ogródek. Nie ma w nim za dużo kwiatów, ale są iglaki, pnącza, zioła. Czekam na słoneczną pogodę, żeby ładnie uchwycić słońce. W Poznaniu ciągle pada!