W ogrodzie u Gosiaczka
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W ogrodzie u Gosiaczka
Gosiu ale wspaniale trafiłam - nowe rabatki zrobiłaś - taki upał a przy tym przecież trzeba fizycznej pracy i to sporo. Mam nadzieje,że ktoś Ci pomagał.
Napisz z czego składa się kompozycja na każdej z nich.
Napisz z czego składa się kompozycja na każdej z nich.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiaczku śliczne róze i nowe rabatki ,masz tak zadbane otoczenie
christinkrysia rabatka pierwsza powstała dość szybko (łezka jak ja określam) jest na niej wierzba iwa ,latrie ,sasanki ,lawenda , tawuła i żylistek na razie malutki a na kamienistej części rojniki
z drugą miałam kłopot ale w końcu posadziłam tam rh, dwa wrzośce ,róże okrywową ,dzwonka i jukę oraz lawendę i jakieś małe okrywowe kwiatki kwitnące na niebiesko ,ale nie pamiętam nazwy muszę sprawdzić na etykiecie jak sie wszystko rozrośnie będzie zawsze coś kwitło niezależnie od pory roku
e-babcia dziękuję ci bardzo
z drugą miałam kłopot ale w końcu posadziłam tam rh, dwa wrzośce ,róże okrywową ,dzwonka i jukę oraz lawendę i jakieś małe okrywowe kwiatki kwitnące na niebiesko ,ale nie pamiętam nazwy muszę sprawdzić na etykiecie jak sie wszystko rozrośnie będzie zawsze coś kwitło niezależnie od pory roku
e-babcia dziękuję ci bardzo
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
witaj Gosiu
Fantastycznie wkomponowałaś rabatki
Bardzo mi się podobają
A jeszcze jak roślinki się rozrosną
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Gosiu piekne te Twoje nowe rabartki moc pracy ale efek jest widoczny ,piekny
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
One takie eleganckie, śliczne
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu!...i ja jestem pełna podziwu dla Twoich wypieszczonych rabatek
Bardzo ładnie prezentują się, a jak rozrosną się roślinki i zakwitną...to dopiero będzie efekt
pozdrawiam serdecznie!
Bardzo ładnie prezentują się, a jak rozrosną się roślinki i zakwitną...to dopiero będzie efekt
pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
No właśnie na końcu tej "łezki" coś widziałam ale nie dokładnie a to rojniki - teraz już wiem.
Przy komponowaniu trzeba brać pod uwagę wiele aspektów ale wysokość, kolor i termin kwitnienia to główne. Tez tak sadzę ale czasami mam wpadki ... dziś taka odkryłam bo pieląc o mało nie wypieliłam małego przetacznika, który dziwnym trafem posadzony jest za dużo wyższa odmianą.
Dalej czekamy na deszcz bo widac tylko na mapach czarne chmury nad nami a w realu sucho.
Przy komponowaniu trzeba brać pod uwagę wiele aspektów ale wysokość, kolor i termin kwitnienia to główne. Tez tak sadzę ale czasami mam wpadki ... dziś taka odkryłam bo pieląc o mało nie wypieliłam małego przetacznika, który dziwnym trafem posadzony jest za dużo wyższa odmianą.
Dalej czekamy na deszcz bo widac tylko na mapach czarne chmury nad nami a w realu sucho.
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Gosiu - przepiękne rabatki Brawo
Agnieszka wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Wczoraj nie padało za to dzisiaj od rana całkiem nie źle sobie pozwala i dobrze bo nadal susza , wierzchnia warstwa tylko była lekko przelana . Siedzimy w domku i odpoczywamy u Ciebie pada ?
Jaśminowca szkoda tym bardziej że to był okazały krzaczor pod samym mieszkaniem , aktualnie cieszyła bym się jego zapachem a tak , ni ma trudno , nauczyłam już się nie rozpaczać po stracie jak się za bardzo za nim stęsknię to sobie kupię .
Chodnik masz jak pod Belwederem i fajne rabatki Jak się robi nowe nasadzenia to człowiek się za głowę łapie bo na rabatce pustka , dosadził by zagęścił tylko że za rok góra za dwa tam będzie gąszcz i dopiero będzie widać efekty naszej pracy .
Jaśminowca szkoda tym bardziej że to był okazały krzaczor pod samym mieszkaniem , aktualnie cieszyła bym się jego zapachem a tak , ni ma trudno , nauczyłam już się nie rozpaczać po stracie jak się za bardzo za nim stęsknię to sobie kupię .
Chodnik masz jak pod Belwederem i fajne rabatki Jak się robi nowe nasadzenia to człowiek się za głowę łapie bo na rabatce pustka , dosadził by zagęścił tylko że za rok góra za dwa tam będzie gąszcz i dopiero będzie widać efekty naszej pracy .
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Gosiu śliczne rabatki
Pięknie komponuje się ta zieleń w świeżej korze i ten kamyk do okoła
Pięknie komponuje się ta zieleń w świeżej korze i ten kamyk do okoła
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Kamienna fontanna i dwie nowe rabaty - robią wrażenie. Są śliczne i ładnie się komponują!
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Gosiu, nowe rabatki robią wrażenie. A jakie roślinki posadziłaś na nich?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Pozwalam Sobie odwiedzić po dłuższym czasie Twój ogród Gosiu, i jak zwykle jest pełen uroku i niepowtarzalności.Dużo pracy i tylko podziwiać.