Pomidory - choroby i szkodniki - cz.8
Re: Pomidory - choroby i szkodniki - cz.8
Co to była za kreda ?. Że malarska- to wiem. Gdzie kupiona i czy opakowanie firmowe ?.
- anetka6930
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 maja 2012, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i tu się zaczynają schody ,kredę zamówiłam na allegro i przyszła w woreczku foliowym.
oczy szeroko zamknięte...
Niestety żyjemy w kraju, gdzie łatwiej jest kupić działkę koki niż węglan wapnia
Ale jeśli już kupowałaś przez internet, to trzeba było pewniejsze źródło . Np. kreda do odkwaszania wina http://winohobby.biz/pl/p/AKER052-Wegla ... -200g/1163
Być może, że ta " kreda " z all... jest pomieszana z wapnem hydratyzowanym ale bez analizy tego nie można ustalić. Ja nie mogę brać odpowiedzialności, że najprostszej rzeczy nie można kupić.
Ale jeśli już kupowałaś przez internet, to trzeba było pewniejsze źródło . Np. kreda do odkwaszania wina http://winohobby.biz/pl/p/AKER052-Wegla ... -200g/1163
Być może, że ta " kreda " z all... jest pomieszana z wapnem hydratyzowanym ale bez analizy tego nie można ustalić. Ja nie mogę brać odpowiedzialności, że najprostszej rzeczy nie można kupić.
-
- 500p
- Od: 4 mar 2013, o 18:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
forumowicz czy Pilosula dobrze powiedziała ze jest głodny? bo po Twojej odpowiedzi mam mętlik w głowie. Jeśli jest głodny to mam MS do pomidorów i modę go podlać. 21.06.2013 został podlany pokrzywą w ilości ok. 150 - 300 mlforumowicz pisze:Pilosula orzekła, że pomidor jest głodny.
Nasz kolega czeka aż mu ktoś powie, że ten pomidor jest przejedzony.
Wtedy dopiero będzie wszystko jasne
Ależ ja się nie wypowiadałem na temat Twojego pomidora. Zwróciłem uwagę tylko, że w przypadku następnej skrajnie różnej opinii nic nie będziesz wiedział.
Padła odpowiedź, że głodny, to nie czekaj na inną odpowiedź tylko daj nawóz. Nie pod krzak. Dolistnie. I szybko się przekonasz czy pilosula miała rację, czy nie. I będziesz bogatszy o doświadczenie , bo albo pomidor jeszcze bardziej podwinie rogi albo je wyprostuje.
Ja obstawiam, że jeszcze bardziej podwinie rogi, bo sądząc po wyglądzie ,jest to jakiś typ generatywny.
Padła odpowiedź, że głodny, to nie czekaj na inną odpowiedź tylko daj nawóz. Nie pod krzak. Dolistnie. I szybko się przekonasz czy pilosula miała rację, czy nie. I będziesz bogatszy o doświadczenie , bo albo pomidor jeszcze bardziej podwinie rogi albo je wyprostuje.
Ja obstawiam, że jeszcze bardziej podwinie rogi, bo sądząc po wyglądzie ,jest to jakiś typ generatywny.
-
- 500p
- Od: 4 mar 2013, o 18:12
Poczekam do piątku z tym nawozem.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 26 sty 2013, o 14:20
Tak jak mówię. Daj dolistnie bo jeśli będzie za dużo nawozu to z liści zje pomidor szybko. Z gleby będzie się ew, nadmiar ciągnął jak smród.
Ogrodowadamo
Już powinno być po oprysku na szarą pleśń, bo inaczej nie będzie cudeniek .
Ogrodowadamo
Już powinno być po oprysku na szarą pleśń, bo inaczej nie będzie cudeniek .
- anetka6930
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 maja 2012, o 08:49
forumowicz jak kupowałam ta nieszczęsną krede to kupiłam też Węglan wapnia- kreda, odkwaszanie wina 250g to ma być już w hermetycznym opakowaniu , mam nadzieje że to będzie węglan w węglanie, jutro ma przyjść he he he a właśnie co mam zrobić z tym co mam ? mogę rozcieńczyć i podlać krzaki ?
oczy szeroko zamknięte...
-
- 100p
- Od: 18 lip 2010, o 23:39
- Kontakt:
A jakie opryski na szarą pleśń polecasz? :P Signum będzie dobrym wyborem?
Lepiej podlać ale....sąsiadowi Cholera wie co to jest. Chcesz sobie koniecznie napytać biedy ?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 26 sty 2013, o 14:20
I ja zapytam. Wypisałam sobie w wcześniejszych części wątku takie, które poleca forumowicz: Curzate, Switch, Bravo, Europaren, Sumilex, Mythos.palians pisze:A jakie opryski na szarą pleśń polecasz? :P Signum będzie dobrym wyborem?
Wiesz, ja z SzP miałem do czynienia w gruncie rzadko. Ostatnio na Maliniakach 3 albo 4 lata temu. Jeśli są już objawy to na pewno nie środek kontaktowy.
Tu masz wyszukiwarkę :
http://ochronaroslin.agro.pl/index.php? ... &offset=10
Tu masz wyszukiwarkę :
http://ochronaroslin.agro.pl/index.php? ... &offset=10