Buraki czerwone cz.1
- Ika2008
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Buraki
A ja posiałam wczoraj kolejną turę buraczków, mam nadzieję, że urosną i nie podmyje ich kolejna ulewa..
Pozdrawiam, Marta.
-
- 50p
- Od: 10 mar 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeszcze raz proszę podpowiedzcie co to za szkodnik i jak się go pozbyć .betty68 pisze:U mnie w burakach pojawił się jakiś szkodnik , liście są poskręcane jak na zdjęciu a oprócz tego znalazłam na jednym z liści szkodnika takiego jak na zdjęciu na kartce .Proszę powiedzcie co to za świństwo i czym to zwalczyć . Dodam jeszcze ,że w tamtym tygodniu miałam mszyce ale z tymi już sobie poradziłam (chyba...) .
Pozdrawiam ,Beata
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
A ja zrobiłam już 11 sztuk pół litrowych i trochę wiekszych, słoików botwiny na zimę
-
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
Moje buraczki były do wczoraj , dzisiaj już nic nie ma . Sarna się poczęstowała i jej smakowały bo wszystkie zjadła, jak nie deszcz to zwierzęta i człowiek spokojny ma być.........Posieję drugi raz i muszę pomyśleć jakie prowizoryczne ogrodzenie na prędko zrobić...
Bożena
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 8 lip 2010, o 13:50
Buraczki czerwone
Czy ktoś ma taki problem, że siałem już dwa razy buraczki czerwone i ani razu nie zeszły nasiona były zaprawione i nic nie schodzi co może być przyczyna proszę o podpowieć.
- nowapasja
- 1000p
- Od: 28 sty 2011, o 10:25
Re: Buraki czerwone
Może za głęboko posiałeś? albo mają za sucho? teraz takie upały... Podlewałeś?
- Ika2008
Re: Buraczki czerwone
tobiasz5418 pisze:Czy ktoś ma taki problem, że siałem już dwa razy buraczki czerwone i ani razu nie zeszły nasiona były zaprawione i nic nie schodzi co może być przyczyna proszę o podpowieć.
Może coś zjadło nasionka...?
Pozdrawiam, Marta.
- Ika2008
A ja wczoraj posiałam jeszcze buraczki, na botwinkę powinny jeszcze urosnąć.
Pozdrawiam, Marta.
- Agulka11
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Urosną nie tylko na botwinkę ale i na przetwory czy przechowanie - ja z tydzień temu też jeszcze wysiałam buraczki, bo te siane wcześniej prawie wszystkie zjadłam - grządkę mam tak przerzedzoną, że to już tylko na bieżąco do jedzenia zostanie
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
A co może być przyczyną tego, że buraki rosnąć nie tworzą odpowiedniego korzenia, a jedynie taki cienki jak np. u pietruszki i do tego jest on opleciony ogromną ilością drobniutkich korzeni, które, wyglądają jak włosy.....
Uprawiałeś wcześniej buraki ?
Tak, już kilka lat, czy to od tego?? Czytałem, że nie powinno się uprawiać rok po roku, ale nie są sadzone w tym samym miejscu co roku...forumowicz pisze:Uprawiałeś wcześniej buraki ?