dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna za odwiedzinki i pochwały moich nowych rabatek starałam się jak mogłam i myślę ,że za rok już będą ładniej wyglądały ,bo sie rozrosną roślinki tija to racja człowiek sadzi i jakoś ciagle zostają pustki a niby rabata mała a za rok czy dwa trzeba przesadzać ,bo sie okazuje ,że za gęsto
Ja lubię sadzić od razu gęściej bo pielenia mniej ale wiadomo,ze po 2 sezonach już gąszcz - większość z nas to przerabia. Przesadzanie bylin mniej kłopotliwe ale uważam,że krzewy trzeba sadzić bardziej przemyślanie bo niepotrzebnie narusza się system korzeniowy i spowalnia wzrost, dlatego tez ostatnie nasadzenia hortensji trwały długo bo przymierzałam się z doniczkami po kilka razy ...śmiesznie to wyglądało az sąsiadka pytała co ja robię ...
Ciekawa jestem, jak to będzie za rok wyglądało Na pewno wszystko się rozrośnie.
Nie wiem tylko, czy różanecznikowi nie będzie za jasno lub róży za ciemno. RH w słońcu już miałam, nie był to mój najszczęśliwszy pomysł
To prawda co piszesz - sama takie błędy popełniałam na początku do dzisiaj w niektórych miejscach jest za gęsto ale krzewy już spore i byłaby za duża ingeerencja w przesadzanie
A nas czasami tak korci aby nie pozostawiać większych odległości bo takie szpary
Wczoraj był całkiem przyjemny i słoneczny dzień a dzisiaj wstałam i od rana lekko padało wiatr gonił wielkie i ciemne chmury po niebie i zapowiadało sie, że cały dzień taki będzie a tu planów na spędzanie niedzieli było kilka i ...uups
U mnie w ogrodzie solidnie wszystko podlane jacekopole71 misia i klusek dziękuje bardzo i Kochammmkwiaty christinkrysia racja z tymi roślinkami a teraz staram się już by nie było za gęsto ewamaj66 ta rabatka zabrała mi najwięcej czasu ,bo myślałam co by dosadzić do tego rh rabatka jest od północy, więc słońce będzie miał tylko przy wschodzie a potem zasłania go dom ,który rzuca cień natomiast róża bedzie miała wiecej słońca bo jeszcze po południu będzie padało słońce właśnie na początek tej rabatki na razie ładnie kwitnie oto fotka
To rabatka robiona na jesieni w zeszłym roku fotka jest z wiosny a dziś wygląda to tak z bliska