Ogród Biedronki 641 2013r.
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 2013r.
Alu nawet nie wiesz jak jest miło oglądać takie cuda
Mam do Ciebie małe pytanko odnośnie rodgersji, ile ma słonka w ciągu dnia, w jakiej ziemi rośnie, czym nawozisz?
Moja jeszcze słabo rozrośnięta, zaliczyła w tym roku przesadzenie i chyba tego lata nie doczekam kwiatów.
Mam do Ciebie małe pytanko odnośnie rodgersji, ile ma słonka w ciągu dnia, w jakiej ziemi rośnie, czym nawozisz?
Moja jeszcze słabo rozrośnięta, zaliczyła w tym roku przesadzenie i chyba tego lata nie doczekam kwiatów.
Biedronko jaki Ty masz piękny ogród, kiedy ja się takiego doczekam. A Epimedium śliczne, pierwszy raz widzę te kwiaty.
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu- rodgersję,którą pokazywałam ostatnio rośnie przy płotku z bukszpanu i w ciągu dnia ma więcej slońca niż cienia. No ma jeszcze trochę cienia z rosnącego za nią świerku. Posadzona jest w ziemi ogrodowej, która jest ciężka,ale utrzymująca wilgotność dość długo.W tym roku jeszcze moje rośliny nie dostały nawozu. Coś im sypnę na jesień.
Kroniu- witam Cię i zapraszam ponownie. Jest mi miło,że mój ogród Ci się spodobał. Nawet nie wiesz,jak szybko zagospodarujesz swój i nawet się nie oglądniesz jak i u Ciebie w szybkim tempie będą się rośliny rozrastać. To jest drogie hobby,bardzo wciągające,ale też i przyjemne dla oczu i serca.
Z trójsklepek zakwitła żóta
Naparstnice powoli przekwitają.
Wisteria,kóra nie chce kwitnąć w towarzystwie groszku pachnącego.
Kroniu- witam Cię i zapraszam ponownie. Jest mi miło,że mój ogród Ci się spodobał. Nawet nie wiesz,jak szybko zagospodarujesz swój i nawet się nie oglądniesz jak i u Ciebie w szybkim tempie będą się rośliny rozrastać. To jest drogie hobby,bardzo wciągające,ale też i przyjemne dla oczu i serca.
Z trójsklepek zakwitła żóta
Naparstnice powoli przekwitają.
Wisteria,kóra nie chce kwitnąć w towarzystwie groszku pachnącego.
- Wroblica
- 200p
- Od: 10 lis 2009, o 14:31
Alu
Moja wisteria w tym roku chyba się doczeka radykalnej przeprowadzki...czekam na kwiaty od 7 lat....nawet dla cierpliwego ogrodnika to za dużo!
Moja wisteria w tym roku chyba się doczeka radykalnej przeprowadzki...czekam na kwiaty od 7 lat....nawet dla cierpliwego ogrodnika to za dużo!
- Biedronka641
ELU- wroblico- moja wisteria ma już parę lat i powinna kwitnąć. Ponieważ tego nie robi,mąż chciał już nie raz ją wykopać,by wsadzić coś innego,ale ja mu na to nie pozwalałam. Są rożne żrodła informacji, jedne podają ciąć ile się da, inne mówią nie ciąć. Mój mąż jest za jej cieciem . MM robi to b.często. Może jest to powodem,że nie kwitnie.
- ellcia
- 500p
- Od: 12 lis 2012, o 11:58
Alu, może tak sprawiedliwie po połowie, jedną część przycinać, drugą zostawić bez tego zabiegu, może w taki sposób dojdziesz prawdy o swojej roślince i jej upodobaniach...pomśl nad takim eksperymentem... niech w końcu zakwitnie...ile ją masz i czy to sadzonka z nasionka czy pobrana z innej rośliny? Z tego, co pamiętam - we Włoszech, nie widziałam, żeby ją przycinali i to na północy...ale w internecie widzę i bonzai, i spore drzewo, i w kształcie pnącza...
- Biedronka641
Elu-wisteria ma 6 lat i ani raz nie kwitła. Zakupiłam ją w ogrodniczym sklepie i miała zakwitnąć po 3 latach. Jest przycinana ,bo jej wąsy idą jak burza .Dam jej szanse jeszcze do następnego roku.
Dziś parę zdjęć moich liliowców.
Dziś parę zdjęć moich liliowców.
- ellcia
- 500p
- Od: 12 lis 2012, o 11:58
Alu, a czym ją karmisz?
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aluś śliczne masz kwiaty ,mam wrażenie ze u Ciebie wszystko jakoś szybciej kwitnie .Piękne liliowce ,a juki jak marzenie
- Biedronka641
Elu- stosuję nawóz w płynie Florowit do podlewania.
Ewuś ja wiem czy tak wcześnie u mnie kwitną kwiatki, przecież już jest lato. Liliowce dopiero zaczynają kwitnienie i to nie wszystkie jeszcze.Część kalii posadziłam do dużych donic b.wczesną wiosną a część do ogrodu dopiero w maju.Powiem Ci ,że niewielka jest różnica w ich kwitnieniu.Te co sadziłam pożniej też już powoli będą kwitnąć.Tak samo mam z eukomisami.
Ewuś ja wiem czy tak wcześnie u mnie kwitną kwiatki, przecież już jest lato. Liliowce dopiero zaczynają kwitnienie i to nie wszystkie jeszcze.Część kalii posadziłam do dużych donic b.wczesną wiosną a część do ogrodu dopiero w maju.Powiem Ci ,że niewielka jest różnica w ich kwitnieniu.Te co sadziłam pożniej też już powoli będą kwitnąć.Tak samo mam z eukomisami.
- Wroblica
- 200p
- Od: 10 lis 2009, o 14:31
Ja też już próbowałam z wisterią różnych sposobów...gdzieś wyczytałam że trzeba ją okopać wkoło tak żeby poranić korzenie...następna akcja była z zakopywaniem kości w pobliżu, też nie pomogło...
Na ten rok zaplanowałam nie przycinanie, nie osłanianie na zimę i ewentualną eksmisję w inne miejsce i albo coś z niej będzie albo przestanie mnie denerwować
Na ten rok zaplanowałam nie przycinanie, nie osłanianie na zimę i ewentualną eksmisję w inne miejsce i albo coś z niej będzie albo przestanie mnie denerwować
- Biedronka641
Elu coś w tym jest z prawdy, bo koleżance nie kwitła ,wykopała ją okaleczyła korzenie ,ponownie ją wsadziła i wtedy jej zakwitła w tym samym jeszcze roku.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Alu przepiękne liliowce, jak wszystko w Twoim ogrodzie
Oj będę częstym gościem... jak ja lubię takie widoki...
Oj będę częstym gościem... jak ja lubię takie widoki...