Lobelia cz.2
Re: Lobelia cz.2
Zazdroszczę Wam kolorów - moje mają strasznie jadowite barwy, wolałabym bardziej stonowane
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
wstawię jak rozkwitną - były późno siane i dopiero zaczynają. Mam amarantowe i ostro-niebieskie
asta6265 nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę tego filetu
Moje zwisające miały być fioletowe a wyrosły oczywiście niebieskie.. Ale i tak są ładne

Pozdrawiam, Bogusia
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z moich jestem bardzo zadowolona
i na pewno na drugi rok posieję te same,
ponieważ mam jeszcze jedną torebkę nasion.

i na pewno na drugi rok posieję te same,
ponieważ mam jeszcze jedną torebkę nasion.

Warto było się pomęczyć,żeby wyhodować lobelie, mam w prawie każdej doniczce,do wszystkiego mi pasują.Kilka moich kompozycji(kolor jest ciut ciemniejszy niż na zdjęciu)

Pozdrawiam,Basia
Prawdziwe piękności, ja również zadowoliłam się kupną, ale to nie robi mi różnicy. Najważniejsze, że pokazujemy te ślicznotki światu....
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Basiu twoje fotki wróciły mi wiarę w lobelie. Po tegorocznych niepowodzeniach nawet resztki opakowania nie chciałam siać w przyszłości. Warto się pomęczyć dla takiego efektu. Mam tylko zwisające w tym roku, bo kupione niskie posadziłam w "nogach" kobei i po powrocie z trzydniowego wyjazdu zastałam tam gniazda gołębie, stratowały mi lobelie i teraz rosną tam żeniszki.
Kasia, co ty opowiadasz?? Jacy biedni kuzyni
Lej nawozu, nie żałuj i tak Ci pięknie rozkwitną, że nie będziesz się mogła napatrzeć
Ja swoje lobelie co drugie podlewanie (a czasem jak mi się pokręci to nawet co każde) podlewam z nawozem, tzn. łyżka florovitu, czy jakiegoś innego w płynie, na konewkę wody i kwitną jak szalone. To są w końcu kwiatki jednoroczne i trzeba wykorzystać cały ich potencjał

Ja swoje lobelie co drugie podlewanie (a czasem jak mi się pokręci to nawet co każde) podlewam z nawozem, tzn. łyżka florovitu, czy jakiegoś innego w płynie, na konewkę wody i kwitną jak szalone. To są w końcu kwiatki jednoroczne i trzeba wykorzystać cały ich potencjał

Pozdrawiam, Bogusia
Dzięki Bogusia za radę. Dostosuję się do niej i zobaczymy co będzie. Do tej pory zasiliłam ją może ze cztery razy nawozem raz płynnym, a pozostałe razy granulatem.
Kasia