Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.1
A może będziecie wiedzieli co to za dwie żółte ?
Do tej pory myślałam że obie 'August Moon' ale kwiaty mają liliowe odcienie i pasy. Również w trakcie wzrostu ujawniają się różnice w kształcie liści. Proszę popatrzcie:
Tak wyglądały jakieś dwa lata temu i jak sami zauważycie liście można uznać za podobne:
A teraz każda osobno w obecnym sezonie:
A tak wygląda druga:
Do tej pory myślałam że obie 'August Moon' ale kwiaty mają liliowe odcienie i pasy. Również w trakcie wzrostu ujawniają się różnice w kształcie liści. Proszę popatrzcie:
Tak wyglądały jakieś dwa lata temu i jak sami zauważycie liście można uznać za podobne:
A teraz każda osobno w obecnym sezonie:
A tak wygląda druga:
- oliwka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć
Odczekałam parę dni, żeby nie być zbyt natrętną i mam kolejne do rozpoznania
nr 1: duża, liść ok. 20 cm
nr 2 ; przysłali mi ją jako Regal Splendor... , a co to jest naprawdę?
nr 3: nie moja, ale mam na nią straszną chęć:
chodzi mi o tą z żółtym marginesem.
nr 4: czy to może być Sum&Substance? Kupiłam w szkółce, gdzie stradznie mieszają odmiany
Odczekałam parę dni, żeby nie być zbyt natrętną i mam kolejne do rozpoznania
nr 1: duża, liść ok. 20 cm
nr 2 ; przysłali mi ją jako Regal Splendor... , a co to jest naprawdę?
nr 3: nie moja, ale mam na nią straszną chęć:
chodzi mi o tą z żółtym marginesem.
nr 4: czy to może być Sum&Substance? Kupiłam w szkółce, gdzie stradznie mieszają odmiany
1. Może Antioch( sam juz nie wiem, czy mam właściwego ) może fortunei ALBOMARGINATA, może też być Crispula.
2. Wygląda jak Krossa Regal, być może wróciła w tej szkółce do formy matecznej
3. Trochę jak Sunshine Glory, ale nie wybarwia sie z zielonego na żółty, więc nie. Nie wiem.
ładna
4. w tej postaci i na tym zdjęciu trudno rzec....wygląda nieco jak Oriana, ale być może to Sum and Substance
3. Trochę jak Sunshine Glory, ale nie wybarwia sie z zielonego na żółty, więc nie. Nie wiem.
ładna
4. w tej postaci i na tym zdjęciu trudno rzec....wygląda nieco jak Oriana, ale być może to Sum and Substance
- oliwka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Serdecznie dziękuję jeszcze razTomasz II pisze:1. Może Antioch( sam już nie wiem, czy mam właściwego ) może fortunei ALBOMARGINATA, może też być Crispula.
3. Trochę jak Sunshine Glory, ale nie wybarwia się z zielonego na żółty, więc nie. Nie wiem.
ładna