Ranczo Nokły cz. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ranczo Nokły cz. 5.

Post »

Ale trafiłam. Wspaniałe widoki i remont widzę pełną parą ;:138 Będę cierpliwie czekać na efekty!
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W Nokłach jest bajecznie. A nowe siedlisko... podziwiam Waszą pracowitość.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Kochani, dziękuję za odwiedziny! Klub forumowiczów-ruinowiczów się powiększa! U Was toż to prawdziwy ogród botaniczny! Jesteście wspaniali! Pokazujcie dalsze dokonania!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Ruiny zamku w Kijanach ....... brzmi prawie jak "ruiny zamku w Kiejdanach" ;:215 ..... czyli, dobrze brzmi, tak ..... magnacko :D
Patrzę i patrzę na foty z materiałami budowlanymi i ...... i zazdroszczę Wam :uszy . Fajnie, gdy się ma wyzwanie, krew szybciej krąży i nie ma czasu gnuśnieć ;:306
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Praca przy ruinach wre, a w tle wypatrzyłam maszynę do szycia. Taki mebel pasuje jak ulał do "ruin zamku".
Nokły jak zwykle piękne i zadbane, kolekcja różaneczników ogromna! No i moja ulubiona Inversa w zielonej sukience :wink:
Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ogla ja 4 razy wracałam i szukałam tej maszyny ;:306 ......ależ masz oczy, że cho cho ;:224
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Witam.
Z prawdziwym podziwem patrzę na Wasze ranczo. Kto by przypuszczał, że takie cudo powstało niemalże pod moim nosem ;:173 (mieszkam w powiecie janowskim). Już widzę, że będzie ono dla mnie źródłem inspiracji i wiedzy przy tworzeniu mojej roztoczańskiej oazy. Mój ogród dopiero w powijakach - wojna z chwastami ;:163 , raczkuję podobnie jak na forum ;:131 Dzięki Waszym doświadczeniom wyjaśni się przynajmniej część wątpliwości dotyczących możliwości uprawy egzotycznych (a z pewnością zagranicznych) piękności na Roztoczu ;:138 [cudny tulipanowiec i ośnieża].
Z pewnością również będę śledziła Wasze poczynania nad Wieprzem. Czy dobrze się domyślam, że Wasza działka znajduje się obok kościoła św.Anny? Pomyśleć, że byłam tam zaledwie miesiąc temu na chrzcie bratanicy :D
Już same Wasze dokonania przyciągają mnie jak magnes, a te niesamowite, bliskie mi lokalizacje przykują mnie do Waszych ogrodów na stałe :wink:
Gratuluję i serdecznie pozdrawiam - Anna.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
A mnie dręczy jedno pytanie: czy uda się Wam stworzyć w nowym miejscu coś tak pięknego jak Nokły?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Helios pisze:;:3
A mnie dręczy jedno pytanie: czy uda się Wam stworzyć w nowym miejscu coś tak pięknego jak Nokły?
Mam przeczucie Heliosku, że stworzą coś , hmmm ...... piękniejszego ?, nie wiem ale równie zaskakującego.
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Wcześniej podglądałam z niemym zachwytem ale w końcu muszę się wpisać.
Gratuluję kolejnego miejsca na ziemi. Jestem pewna ,że w stosunkowo krótkim czasie zmienicie nową posesję w coś bajowego.

Pozdrawiam i będę zaglądać :wit
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Coś czuję że będzie nowy mały domek... 8-)
pozdrowienia.. :wit
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ZOSIU,dziękujemy za odwiedziny, remont idzie pełną parą, żeby zaspokoić Twoją i innych ciekawość co do postępów remontu, pokażemy kilka zdjęć remontowanej jednej ze ścian, jest to ściana południowo- wschodnia od strony głębokiej ( naokoło 10 metrów) skarpy- obniżenia terenu- nad którą planujemy posadowienie tarasu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

BEATKO- dziękujemy za odwiedziny, do Nokłów zaglądamy teraz rzadko, głównie po to by skosić trawnik i pomóc Justynce w w pilnych pracach pielęgnacyjnych.

ZUZANKO - dziękujemy za spacer po naszych "włościach" , "ruiny" powoli zmieniają swoje oblicze, prace trwają bez większych zakłóceń, sukcesywnie, po troszeczku będziemy pokazywać jak się "ruiny zamku" będą zamieniać w obiekt w którym będzie można mieszkać wygodnie i z przyjemnością odpoczywać z dala od miejskiego zgiełku.

MARIOLU- dziękujemy za odwiedziny, wprawdzie Kijanom daleko do dawnej Litewskiej rezydencji, w naszych żyłach nie płynie "książęca "krew ale miło nam że dobrze się te słowa kojarzą.

Wyzwania, naprawdę podjęliśmy się ogromnego, zwłaszcza że już oboje nie jesteśmy w wieku "produkcyjnym", ale wiedzieliśmy, czego się podejmujemy i o ile nam zdrowie pozwoli postaramy się "własnymi rękami" stworzyć w Kijanach nowe" cudowne miejsce na ziemi "

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
krew szybciej krąży i nie ma czasu gnuśnieć ;:306
Nic dodać , nic ująć. ;:173

OLGO- dziękujemy za spacer, z maszyny "singer" została tylko podstawa, akurat się przydała by na niej zamontować urządzenie "giętarkę do strzemion " potrzebną do zbrojenia konstrukcji betonowych.

W Nokłach jest pięknie i szkoda tylko że tak mało w tym roku w nich przebywamy, ale jak się chce jedno nie można mieć wszystko, w przyszłym roku , na pewno będzie więcej miejsca w naszym życiu dla Nokłów.

BOGUSIU- dziękujemy za spacer po naszych ogrodach, po prawdzie to tej maszyna tam nie ma są tylko jej "nogi".

ANIU, ANULLA- bardzo miło jest nam powitać w naszym ogrodzie kolejną miłośniczkę ogrodów, a przy tym " prawie naszą "rodaczkę". Cieszymy się że Ci się nasz ogród podoba.

Z roślinkami , a zwłaszcza z tymi "egzotycznymi", jest tak jak z małym dzieckiem, póki są malutki trzeba o nie dbać, pielęgnować, tulić ( na zimę) i dogadzać, gdy już trochę podrosną i się zahartują i zaaklimatyzują bez uszczerbków poradzą sobie z każdą zimą w naszym klimacie.

Jeżeli znasz drogę do kościoła św. Anny w Kijanach to z łatwością dotrzesz do nas, bo prawie na każdym naszym zdjęciu jest jego sylwetka, serdecznie zapraszamy.

HELENKO, dziękujemy za odwiedziny, uda nam się, uda, jeżeli nam zdrowie pozwoli, na pewno to nie będą "Nokły- bis" , bo i nie ta powierzchnia, ani ukształtowanie terenu, początki już jak widać na zdjęciach są, a i to co zebraliśmy w Sulejowie z roślinek, też już rośnie, na razie na miejscu zastępczym ( na placu kościelnym), bo na przyszłym miejscu ogrodu królują materiały budowlane.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak w Kijanach wygląda zachód słońca;

Obrazek

ANIU ,CZA -NA- dziękujemy za spacer po naszych ogrodach i za ciepłe słowa o naszej w nich pracach. W nowym miejscu co dzień coś się zmienia, pracujemy ciągle, chociaż staramy się nie przemęczać, przecież to nasza "siłownia", by utrzymać sylwetkę w wielkim mieście.

DARIO- dziękujemy za odwiedziny, jak widzisz na zdjęciach przeczucia Cię nie myliły, powoli, w lekkim "trudzie" rodzi się "mały domek" na wzgórzu, zamiast "ruin zamku".

W Nokłach , do których staramy się zajrzeć przynajmniej raz na tydzień, niewiele się zmiena poza szybkim wzrostem roślin ( trawy też )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadeusz jak będziesz w takim tempie pracował to na zimę będzie nakryte...Tereniu dużo roślinek macie z Sulejowa i ładny zaczątek nowej kolekcji..oszczędzaj trochę Tadeusza niech się mocno nie przepracowuje...
Pozdrawiam... Alina .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”