Kwiatuszki Filigranowej cz.IV
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.IV
MArylko ostatnie zdjęcie to jest skrzydłokwiat gemini nie aglaonema...pisałam ,że aglaonemy szykują się do kwitnienia dopiero;), epi wyniosłam chyba w połowie kwietnia na balkonie i zauwazyłam,że szybciej rosną na dworze i chętniej kwitną, przy ochłodzeniach nie wnosiłam do domu tylko trzymam je non stop na balkonie.
Krzysia kochana w tym roku podziwiasz nasze balkony , a w przyszłym my twój okej;)?
katharos będe z niecierpliwością czekała na efekty rękodzieła twojego m:).Jakbyś chciała jakieś wymiary to mogę ci ją wymierzyć;).
Tak kochani begonia zaskoczyła mnie cudowną kiścią kwiatów;).
Krzysia kochana w tym roku podziwiasz nasze balkony , a w przyszłym my twój okej;)?
katharos będe z niecierpliwością czekała na efekty rękodzieła twojego m:).Jakbyś chciała jakieś wymiary to mogę ci ją wymierzyć;).
Tak kochani begonia zaskoczyła mnie cudowną kiścią kwiatów;).
Przepiękne kwiaty masz Patrycjo ,,begonia bajka ,,podpowiedz jak podlewasz begonie ? bo moja to pije wodę jak smok i w końcu boję się że mi zgnije w diabły
dziękuję Magda, begonie podlewam raz w tygodniu, chyba,że są bardzo duże upały wtedy 2x .
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Epiphyllum pięknie zakwitło, ale begonia również daje radę. U Ciebie zawsze coś ciekawego.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Też mam takie różowe i czerwone. Czerwony właśnie kwitnie:) Szkoda, że tak krótko kwitną:( Ciekawa jestem tych pozostałych bo z takimi listkami nie posiadam (jeszcze ). Poszukam miejsca, popatrzę jak kwitną i będę myśleć
Moje kwiatki
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- Kasia1007
- 500p
- Od: 19 maja 2012, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na balkoniku widzę coraz piękniej Filodendron cudny, a epiphyllum różowe wspaniałe Mam takie samo, trzymam u rodziców w domu i niestety minęło mnie kwitnienie, tzn widziałam w pączku i jak przekwitał, ale mam nadzieję, że jeszcze choć jednego kwiatuszka wypuści , bo czerwone kwitną od kilku m-cy nieprzerwanie Begonka i skrzydłokwiat pięknie Ci kwitną
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Begonia i bez kwiatów cudo, ale z kwiatami No oczu oderwać nie można
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Wspaniała kolekcja roślinekFiligranowa27 pisze:Kochani od rana u mnie chłodniej, teraz pada deszcz, przedtem była burza... da się w końcu oddychać.
Przepraszam że od poniedziałku miałam dla was mało czasu, ale było u mnie kafelkowanie, w końcu kuchnia w 99% skończona
Położone ponad 420 kafelek na tych 2 ściankach
na koszykach dzisiaj mało kwiatów, bo jak już 2 zrzuciłam przypadkiem to powiedziałam dość, poustawiam tam inne niż zwisające
gemini postanowił ponownie zakwitnąć 2ma kwiatami:D:D
monstera pięknie zadomowiła się na lodówce
trzykrotka kuchenna-tylko w kuchni rośnie i nei traci listków;)
a czy można wiedzieć skąd jest ten kwietnik z trzeciego zdjęcia?
Dzięukuję
Kwietnik to jest z firmy gontek albo gondek.pl
Kwietnik to jest z firmy gontek albo gondek.pl