Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Post »

Ilonko wszyscy chyba tak mamy ,doba jest z krótka i tyle ,ale dzięki tym deszczowym dzionkom ,które nas nawiedziły mamy chwilę wytchnienia ;:306 ;:306 ;:306
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

ILONKO ,różyce masz bajeczne ,ale nawet nie próbuję notować ,które mi się podobają ,bo zeszytu by mi zbrakło . ;:223
Czy wiesz dokładnie ile masz odmian . :?:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ilonko piękna głęboka studzienka,,,, i wkoło niej ;:173
Różyczki bajeczne i ta Summer Song kolor cudny i ten kształ kwiatu ;:167
Lillijki piękne ;:108
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

:wit Ilonko strasznie mi się podoba róża nostalgia, a tak to wszystko ślicznie wygląda takie rozkwitniete ;:138
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Ilona ale u Ciebie zmiany! Pięknie wszystko wygląda, róże pięknie kwitną ;:138 Summer Song jest śliczna.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Iwonko dość dużo szczawików dostałam od naszej forumowej Krysi, poza tym one dość szybko się rozrastają, a ja zbieram (nie zimują w gruncie ;:185)nawet te najdrobniejsze cebulki, więc troszkę ich już jest. Z tym czasem to nie tak do końca, owszem ogród pochłania go dość sporo, ale w zasadzie, to robię w nim w doskoku, najwięcej czasu zajmuje niestety praca i dojazd, później zakupy i dom, rodzina i psiaki, teraz jeszcze remont, a ogród to najczęściej w weekend o ile nie mam gości, bo tym razem od piątku nic nie tknęłam ;:185. Poza tym fotografowanie, obróbka zdjęć, czas na forum bez którego nie wyobrażam sobie nawet jednego dnia, no chyba, że wyjeżdżam, a jeszcze marzy mi się ozdabianie techniką decoupage ;:14

Kasiu, dziękuję ;:196, wydaje mi się, że faktycznie ogród zaczyna pomału nabierać charakteru, co nieco wymaga jeszcze poprawek, ale to już kropla w morzu wody.

Aniu, ja tych szczawików nie miałam już gdzie posadzić, więc chodziłam po ogrodzie i szukałam miejsca, no i tak mi wpadło do głowy, a kobea rzeczywiście w tym roku jest dość spora i wydaje mi się, że biała dużo ładniejsza od fioletowej, ale to już rzecz gustu.

Jagusiu, ja nigdzie nie pisałam, że zimują w gruncie, wręcz przeciwnie, wiosną znalazłam chyba ze dwie cebulki, które na jesień ominęłam i nic z nich nie wyszło, więc nie warto ryzykować

Iwonko, zdjęcia faktycznie wyszły tym razem dość ładnie, ale robię je zawsze tak, aby pokazać to, co najładniejsze jak każdy chyba ;:306, ale takich gorszych miejsc, też jest jeszcze sporo.

Marzenko, jak je zwiąże, to zbiorę i mogę Ci wysłać nie ma sprawy, ale wyczytałam gdzieś, że nasiona kobei nie dojrzewają odpowiednio w naszym klimacie, by wzeszły, nie wiem czy to prawda, co prawda próbowałam już z fioletową i faktycznie bez powodzenia, jednak mam zamiar sprawdzić jeszcze raz.

Piotrek, myślę, że będzie dobrze i róże dadzą radę, w doniczce to jednak, co innego niż w gruncie, Ty niechlujny ;:oj, chyba troszeczkę przesadziłeś, znam Twój piękny i zadbany ogród, więc proszę mi tu bajek nie opowiadać, a przy liliach naprawdę niewiele trzeba robić, one w zasadzie rosną same.

Marzenko, zapewne każdemu tego czasu brakuje, zazdroszczę więc troszeczkę tym, co nie muszą pół dnia siedzieć w pracy, z drugiej strony dobrze jest jak jest, gorzej jakby jej nie było, jeszcze troszkę i porządnie odpocznę, bo prawie miesiąc będę miała wolnego dwa tygodnie przymusowego chorobowego po zabiegu, a potem dwa tygodnie wymarzonego urlopu.

Jolu, ja w zeszłym roku siedziałam z zeszytem i notowałam ;:306 w tamtym okresie miałam ich ponad 10 sztuk, a teraz około 80 i myślę o następnych

Aniu, dziękuję ;:196, studzienka to też dzieło mojego M, ja tylko malowałam, a potem zrobiłam, to cosik wokół niej, Summer Song kolorek ma bajeczny ;:108 , ale cokolwiek więcej będę mogła o niej napisać zapewne dopiero w przyszłym roku

Aniu, Nostalgię mogę polecić, to róża zdrowa, pełna wigoru, ładnie rozrastająca się i pięknie kwitnąca, na żywo wygląda jeszcze ładniej, bo zrobić jej ładne zdjęcie, to nie lada wyzwanie

Ida, dzięki ;:196, zmian niby za dużo nie było, przybyły dwie różanki i dwie pergole, troszkę kamyczków, ale bardzo się cieszę, że Ci się podoba, może moja Summer Song powtórzy furorę jaką zrobiła Pashminka w zeszłym roku ;:306

dzisiaj za dużo nie pokażę, gdyż nowych zdjęć nie robiłam, ale kilka jeszcze znalazłam z poprzedniej sesji, mam nadzieję, że nie zdubluję

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Ilonka coraz bardziej kocham róże ;:108 ;:108 ;:108
Dzisiaj sobie zamówiłam: Pashminę i Artemis i Cream Flower Circus :tan
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

na ostatnim zdjeciu co to wysokie jest fioletowe
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ilonko nie zdążyłam się wpisać a tu już nowe zdjęcia. :;230
Wracam do przepięknej Marjorie Marsall, jak chciałam kupić, to już było po ptakach?. ;:173
W tym sezonie upoluję ją na pewno?. :tan
Cudna Pashminka ?. kwiaty jak cukiereczki ;:167
Penny Lane , to również moja faworytka. Będę ciekawa czy Ty będziesz z niej zadowolona. :D
Ślicznie masz w ogrodzie ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ewuniu, coś czuję, że wpadłaś na całego, tak jak ja ;:306, moja teściowa jak widzi mnie chodzącą wokół nich, to się śmieje w pozytywnym tego słowa znaczeniu, bo nie może się nadziwić, że ta która róż nie chciała ma ich coraz więcej, w tym tygodniu przyjadą do mnie dwie następne (o czym jeszcze nie wie :;230), bo zamawiając dla naszej forumowej Gosi Easy Does It, (która do mnie wpadnie w przyszłą sobotę, już nie mogę się doczekać) wzięłam sobie przy okazji tym razem ponoć takie typowo do cięcia, czyli do wazonu Barkarole i Carris, a jesienią albo wiosną jeszcze zobaczę chcę wziąć trzy może cztery kolejne, ale to już chyba naprawdę ostatnie, oczywiście ze względu na miejsce, którego intensywnie poszukuję ;:306

Marzenko, jeśli myślisz o tym największym krzaku, który jak dla mnie ma kwiaty różowe, to tawuła billarda, a to jej zbliżenie
Obrazek

Majeczko, to Ty nie masz Marjorie Marsall, a byłam przekonana, że właśnie u Ciebie ją widziałam :shock:, jeśli mam być szczera to jej kwiat owszem jest cudny, ale ona sama w sobie bardzo wątła, fakt faktem, że to jej pierwszy rok u mnie, ale takich mam mnóstwo, więc porównanie również. Z drugiej strony patrząc to chyba ona właśnie rośnie u mnie w najgorszych warunkach (najmniej słońca, o ile w ogóle je ma), a tak szczerze mówiąc, to bardzo się cieszę, że mogę polemizować na ich temat z królową róż, bo ten tytuł słusznie Ci się należy, zawsze będę powtarzać, że to właśnie u Ciebie się w nich zakochałam ;:196, dzięki czemu mój ogród na prawdę dużo zyskał ;:196, a Peny Lane bardzo miło mnie zaskoczyła, w przeciwieństwie do Aloha, która póki co nie zawiązała ani jednego pączka, chociaż rośnie jak szalona, jak powtórzy to, co do tej pory Indigoletta, to i jednej i drugiej marny los.

to moja Peny Lane
Obrazek

i kolejne rozkwitające ślicznotki

Pomponella, jest naprawdę śliczna, a ja nawet nie pamiętałam, że ją zamówiłam ;:306
Obrazek

Afrodyta
Obrazek

Queen of Bermuda, najtańsza ze wszystkich, a nic jej nie brakuje, wręcz powiedziałabym, ze niejedną ślicznotkę przeskoczyła
Obrazek

William Shakespeare
Obrazek

Obrazek

druga z kolei Pink Peace (gratisik)
Obrazek

Casanova
Obrazek

i ogólnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

w powojniku Rooguchi jestem zakochana, nie pomyślałabym, że ten tak delikatnie wyglądajacy kwiatuszek jest taki silny i mocny
Obrazek

Obrazek

prezencik od M na urodziny, które miałam w zeszłym tygodniu
Obrazek

Obrazek

a ten od dzieci (synowej i dwóch synów), ale jestem szczęśliwa :tan
Obrazek

Obrazek

pomidorki z własnego siewu
Obrazek

cleome z własnego siewu
Obrazek

oraz takie tam
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ilonka prezenciki ;:333 ;:168
Obłędnie wygląda róża ciemnoróżowa z liliami chyba pomarańczowymi, lubię takie połączenia.
Marjorie Marsall, tak nazwałam różę i byłam pewna, że to ona, ale Tomek wyprostował
sprawę i okazało się, że mam Sweet Revelation. Za Mariolką będę się rozglądać dalej, bo ;:167
Ilonka hm...hm... nic nie powiem wiesz, co mam na myśli. Poza tym, ja tak nie uważam ;:196
Aloha .... też miałam i szybko nie mam ;:306 wolę takie co ciągle kwitną.
Kto wpadnie do Ciebie po różyczkę ;:173
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Rooguchi i ja w tym roku kupiłam. Tyle się napatrzyłam w zeszłym sezonie na niego na forum, że MUSIAŁAM go mieć. Tyle, że u mnie nie kwitnie. Prezenty świetne (clematis też taki mam z powodów j/w). No i wszystkiego najlepszego z okazji zwiększenia wartości ;:196
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wzdychałam na głos przy: tawule, liliach i tym powojniku w kształcie dzwoneczka! Cudo dosłownie!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”