Melampodium
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Melampodium
Z bratkami dałabym sobie spokój i posiałabym je w maju, czerwcu na rozsadniku, Pięknie wschodzą, są silniejsze i bardziej krępe, niż te szybko pędzone. Potem przesadzisz na docelowe miejsce i od wiosny następnego roku będziesz miała piękne bratki. Moje nawet zią pod śniegiem miały kwiaty:)
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Tylko ja chciałabym mieć kwiaty już w tym roku, bo ubiegłoroczne sadzonki zjadła sarna. W sąsiednich wątkach była mowa, że jest to możliwe.
- asta6265
Jak tam Wasze melampodium, jutro będę pikować i sfotuję?
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Ale wypasione! Podlewasz je rosołem, ze tak rosną? Zapisuję się na newsletter z dokumentacja postępów w tworzeniu szpaleru!
Nie ma potrzeby cytować, jak odnosisz się do postu powyżej. Usunęłam, Iwona.
Nie ma potrzeby cytować, jak odnosisz się do postu powyżej. Usunęłam, Iwona.
- asta6265
Podlewam rosołem prosto ze swojego ujęcia, żadnym świństwem chlorowanym itp. Polubiliśmy się nawzajem i dobrze nam razem Dokumentacja będzie.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- asta6265
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Wciąż nieśmiało, la e kwitnie. Ma bardzo ładny, ciepły (bardziej pomarańczowy niż na zdjęciu) kolor kwiatów
A czy lubią ją ślimaki?Bo szukam takich roślin,które im nie smakują Ilona
Nie odpowiem, u nas problem ślimaków zdają się załatwiać liczne jaszczurki oraz zaskroniec. Melampodium nie ma żadnych nadgryzień, ale hosty też są nietknięte, więc może to gadzia ochrona działa.
Dzięki za odpowiedź,chyba rzeczywiście nie masz ślimaków bo śmierdziuszki masz całe.U mnie jedzą prawie wszystko,więc zastanawiam się nad zmianą roślin w przyszłym roku.Pozdrawiam Ilona
- asta6265
Agrestowa fajne okazy sobie wyhodowałaś.
Ilonko - melampodium nie jest atakowane przez ogrodowe szkodniki i ślimaki też się go jie imają. Także spokojnie możesz uprawiać.
A jeśli ślimaki niszczą Ci uprawy to pułapki piwne porozstawiaj. Efekt murowany.
Ilonko - melampodium nie jest atakowane przez ogrodowe szkodniki i ślimaki też się go jie imają. Także spokojnie możesz uprawiać.
A jeśli ślimaki niszczą Ci uprawy to pułapki piwne porozstawiaj. Efekt murowany.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Aniu piwo nie pomogło,mam ich taką ilość ,że zastosowałam chemię i zbieranie ich 2x dziennie.Zjadły śmierdziuchy ,szałwie funkie itd.Chcę zmienić jednoroczne na takie ,żeby ich ślimaki nie zjadły.A że lubię żółty kolor w ogrodzie ,to sobie zrobię rozsadę.Pozdrawiam Ilona