Ogród (z) PESTKI@
Re: Ogród (z) PESTKI@
Dziewczyny mam pytanie...Czy macie może trawy ozdobne,które Wam się nadmiernie rozrosły?Szukam kilku traw wyższych i niższych np.miskantów z pióropuszami...Marzy mi się taki szum traw koło mojego domku grillowego.Niestety zakup na FO był porażką Mam trawę pampasowa ,ale ją muszę trzymać w donicy i chować na zimę...
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aldonko nie mam traw ale obejrzała, Twoje pomidorki, wielkie już są.
I mizianko dla kociuchów proszę.
I mizianko dla kociuchów proszę.
- magduska81
- 500p
- Od: 11 wrz 2012, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pestka pw.A koty puszaki śliczne:)
Przez moj ogród przewineło się wiele osób... po każdym została jakaś pamiątka. Najdroższe są te, które pozostały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Moje małe co nieco
Ja również mam takie fuksje, ale nie są aż tak dorodne jak Twoje .
Piękne
Piękne
Pozdrawiam Anna
- magduska81
- 500p
Pestko sosenka puściła w górę,rośnie:)i bardzo mnie cieszy:)
Przez moj ogród przewineło się wiele osób... po każdym została jakaś pamiątka. Najdroższe są te, które pozostały w sercu.
Moje małe co nieco
Moje małe co nieco
Cieszę się bardzo U mnie pogoda w kratke,raz pada ,raz słonko więc z malowania metalowych części płotu nici.Synex planował pzremalować podbitkę domku i tez odpóscił.Lece więc do kuchni lepić pierogi z jagodami.
- magduska81
- 500p
A to już są?Tak myślałam by sie do lasu wybrać...
Moje małe co nieco
Moje małe co nieco
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Pestko, koty niesamowite!!! To czystej rasy czy mieszańce? Też chciałabym takie do pilnowania ogrodu przed nornicami. Fuksje imponujące, co robisz żeby je uchronić przed mszycami?
.......................................................
U Grażyny w ogrodzie
.......................................................
U Grażyny w ogrodzie
kociaste to mieszanka persa z norweskim leśmym.Takie koty raczej nie są do łapania myszy.One po prostu są DO PODZIWIANIA,KOCHANIA,MIZIANIA Zbyt arystokratyczna w nich krew płynie żeby babrać się w myszach Choć ostatnio przytargały żywą myszkę z ogrodu,ale tylko żeby się pochwalić zdobyczą.Mysza została szybko odebrana i wypuszczona komisyjnie na łąkę ku niezadowoleniu futer.Fuksja w tym roku została potraktowana(jak i cały ogród) odżywką EMA5i nie mam mszycy w tym roku na żadnych kwiatach.Własciwie ani razu nie zauważyłam w moim ogrodzie mszycy na fuksjach.Bywały na różach,ale na fuksjach i pelargoniach nigdy.
Troszkę się nie odzywałam na FO ,ale z racji spraw domowych i sytuacji stresującej całą naszą rodzinkę
Odszedł od nas nasz 15 letni owczarek niemiecki.Może to dla kogoś śmieszne,ale był z nami i wychowywał się od maleńkości naszych dzieci.Przeżyły to strasznie...
Od wczoraj staliśmy się właścicielami nastepnego i już ,,ostatniego,,towarzysza(z racji naszego wieku).
Do naszego domu wprowadził się zupłnie nieplanowany pod względem ,,papierkowym,,rasowy ,rodowodowy owczarek niemiecki WARI z hodowli VORDAMM po matce;VENA VON GODALIS i ojcu NELSON VOM FRANKENGOLD(zdjęcia dostępne w necie)Nie piszę tego ze snobizmu,ale może jest ktoś kto ma już szczeniaka z tego miotu lub hodowli.Było by mi łatwiej ogarnąć ,,toto czarne małe wścibskie,,
Hmmm..pies musi być na innych zasadach,czyli na mojej posesji ogrodowej wolno biegający.Szczerze mówiąc mam przerażenie w oczach i zastanawiam się ile strat poniesie mój wypielegnowany(jak na moje możliwości)ogród.Pewnie bez strat się nie obejdzie.Życzcie nam powodzenia w nowej sytuacji ,bo będzie nam potrzebna bardzo.....
Odszedł od nas nasz 15 letni owczarek niemiecki.Może to dla kogoś śmieszne,ale był z nami i wychowywał się od maleńkości naszych dzieci.Przeżyły to strasznie...
Od wczoraj staliśmy się właścicielami nastepnego i już ,,ostatniego,,towarzysza(z racji naszego wieku).
Do naszego domu wprowadził się zupłnie nieplanowany pod względem ,,papierkowym,,rasowy ,rodowodowy owczarek niemiecki WARI z hodowli VORDAMM po matce;VENA VON GODALIS i ojcu NELSON VOM FRANKENGOLD(zdjęcia dostępne w necie)Nie piszę tego ze snobizmu,ale może jest ktoś kto ma już szczeniaka z tego miotu lub hodowli.Było by mi łatwiej ogarnąć ,,toto czarne małe wścibskie,,
Hmmm..pies musi być na innych zasadach,czyli na mojej posesji ogrodowej wolno biegający.Szczerze mówiąc mam przerażenie w oczach i zastanawiam się ile strat poniesie mój wypielegnowany(jak na moje możliwości)ogród.Pewnie bez strat się nie obejdzie.Życzcie nam powodzenia w nowej sytuacji ,bo będzie nam potrzebna bardzo.....