Ładna roślina, ale to na 100% nie jest N. Jolokia ani w ogóle c. chinesse.
Papryczka chili-jak pielęgnować
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować
No i na to liczyłam W sensie na konkretną odpowiedź - a masz pomysł co to ? Bo podpisywałam wg nasion które dostałam
A tak poza tym Naga Jolokia jest raczej w Annuumach klasyfikowana a nie chinese Obstawiam,że to coś z owocowej grupy będzie..
A tak poza tym Naga Jolokia jest raczej w Annuumach klasyfikowana a nie chinese Obstawiam,że to coś z owocowej grupy będzie..
- Tournesol
- 200p
- Od: 3 maja 2012, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sandra, zobacz zdjecie autentycznego lemon drop
http://semeurs.free.fr/wiki/index.php?t ... drop-2.jpg
-- 30 cze 2013, o 15:33 --
http://semeurs.free.fr/wiki/index.php?t ... drop-2.jpg
-- 30 cze 2013, o 15:33 --
Czy wytrulas? Tutaj czekam n'a pokrzywowke z rabarbaru niecierpliwie.....SandraABC pisze:Ja mszyce miałam na Aji Amarillo ,ale wytrułam tak jak i mrówki... najgorsze jest to,że pod Egipską i Golden Cayenne mam turkucie - 2 już utłukłam ,ale myślę że jest ich więcej....
Tournesol
Moja pasja : pomidory, papryki i moje kury Marans
No i troche reszte ogrodu
- SandraABC
- 1000p
Niestety u mnie na mrówki poszła chemia bo już nie mogłam się opędzić od nich - Arox i Mrówkofon na zmianę...
- PaulaPola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Ja dziś zerwałam dojrzałego Cyklona . Kolejne 4 sztuki dojdą na dniach.
Na jednym krzaku Cherry liście na brzegach zrobiły się żółte (przechodzące w brąz). Czy to jest ta chloroza? Dziwne bo podlewam wszystkie krzaczki jedną butelką z tą samą dawką nawozu i tylko jeden krzak ma takie liście. Kwestia więc przenawożenia i niedoboru raczej odpada. Możliwe, że samo nasionko mogło mieć jakąś skazę? Szkoda bo dużo pąków jest na tym krzaczku i patrzeć jak lada dzień zrzuci.
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Może przelanie?
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
Ja wczoraj zajadałam kolejne z moich dojrzałych chilli Kanapeczki z pasztetem i kawałeczki papryczek na wierzchu , no piekiełko normalnie
Bardzo się cieszę, że udało mi się je wyhodować , bo nasionka pozyskałam z wyjątkowo ostrej odmiany chilli zakupionej w sklepie. Papryczki są dużo mniejsze niz w innych odmianach chilli, tak ok 5cm długości i wszystkie są prościuteńkie. Inne sprzedawane w hipermarketach nie dorównywały im ostrością
Dobra wieść to taka, że już z 3 papryczek nasionka odłożyłam na jesienną akcję wymiany
Bardzo się cieszę, że udało mi się je wyhodować , bo nasionka pozyskałam z wyjątkowo ostrej odmiany chilli zakupionej w sklepie. Papryczki są dużo mniejsze niz w innych odmianach chilli, tak ok 5cm długości i wszystkie są prościuteńkie. Inne sprzedawane w hipermarketach nie dorównywały im ostrością
Dobra wieść to taka, że już z 3 papryczek nasionka odłożyłam na jesienną akcję wymiany
- Gleba
- 100p
- Od: 14 lut 2013, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zazdroszczę Wam pierwszych zbiorów U mnie balkon mało słoneczny a na ogrodzie miejsca nie ma ani ciut ciut ..
Sandra a Fatalii ma już jakiś owoc ?
Słoneczko, wyjdź!
- Dziunia87
Spokojnie, spokojnie muszę sprostować z tymi zbiorami. Te papryczki dojrzały na sadzonkach z zeszłego roku i trzymane były w growboxie, gdzie miały ok 30st. C i doswietlanie przez 12 h Także tylko dlatego mogłam się nimi wczoraj cieszyć.
Tegoroczne podwórkowe dopiero mają kwiaty.
Tegoroczne podwórkowe dopiero mają kwiaty.
- SandraABC
- 1000p
Fatalii ma na razie jedynie kwiatki , za to Bishop Crown ma pierwszy mini owocGleba pisze:Zazdroszczę Wam pierwszych zbiorów U mnie balkon mało słoneczny a na ogrodzie miejsca nie ma ani ciut ciut ..
- Tournesol
- 200p
- Od: 3 maja 2012, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak ale za to masz czas na pielegniacje paznokci ja kiedys tez mialam balkon i piekne rece ...Gleba pisze:Zazdroszczę Wam pierwszych zbiorów U mnie balkon mało słoneczny a na ogrodzie miejsca nie ma ani ciut ciut ..
Tournesol
- Dziunia87
Moje wygrzane w growboxie chilli przed zjedzeniem wyglądały tak:
Natomiast gruntowe nie mają tak różowo... Pogoda im kaprysi i przez to troche chorują,ale jakoś dają radę
Ostra żółto-pomarańczowa z wymiany
I podobno ostra okrągła czerwona (też z wymiany) i albo choruje, albo to jakaś odmiana o czarnych owocach. Jak sądzicie? Na obecna chwilę owoce są już całe czarne, liście zieloniutkie
Natomiast gruntowe nie mają tak różowo... Pogoda im kaprysi i przez to troche chorują,ale jakoś dają radę
Ostra żółto-pomarańczowa z wymiany
I podobno ostra okrągła czerwona (też z wymiany) i albo choruje, albo to jakaś odmiana o czarnych owocach. Jak sądzicie? Na obecna chwilę owoce są już całe czarne, liście zieloniutkie