Annar - mój ogród.
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Annar - na razie szkółka...
Moja lilia azjatycka 'Coctail Twins' sie rozmnożyła.
Z bocznych cebulek powypuszczała malutkie pędy z jednym kwiatkiem.
Z bocznych cebulek powypuszczała malutkie pędy z jednym kwiatkiem.
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Witaj, jestem u Ciebie z rewizytą. Odbyłam długi spacer po Twoim ogrodzie. Wszędzie widać rękę ogrodniczki. Wspaniale dobrane odmiany roślin i efektowne rabaty. Obejrzenie takiego ogrodu to dla mnie wielka przyjemność. Będę często zaglądać.
- pratellina
- 200p
- Od: 23 kwie 2012, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Anna masz masę pięknych kwiatów ale te lilie które ostatnio pokazałaś... powalają na kolana
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu z tym podwiązywaniem niektórych roślin, to cała zabawa. U mnie deszcz i wiatr też poprzewracał najbardziej naparstnice. Najbardziej mi szkoda takiej białej , która w tym roku wyrosła wyjątkowo dorodna.
Ostróżki masz bardzo ciekawe.
Ostróżki masz bardzo ciekawe.
Zarówno liliowce jak i lilie - pierwsza klasa!
Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
- Annar13
- 1000p
slila1 - dziękuję i zapraszam
pratellina- Dziękuję
Ignis05 - Dziękuję. Ja juz swoje wszystkie podwiązałam
Dobrosia - dziękuję
Kilka zdjęć
Zacznę od róż
Rudbekie
Pelargonia Fair Fields oraz dalia Autumn Fairy
I inne ogrodowe jak: aksamitka, naparstnica, floks - Phlox paniculata BLUE PARADISE, krwawnik czyli Achillea millefolium RED VELVET, Bodziszek - Geranium x oxonianum SOUTHERN DOUBLE, złocień - Leucanthemum x suberbum Ester Read, pysznogłówka - Monarda didima PINK LACE
pratellina- Dziękuję
Ignis05 - Dziękuję. Ja juz swoje wszystkie podwiązałam
Dobrosia - dziękuję
Kilka zdjęć
Zacznę od róż
Rudbekie
Pelargonia Fair Fields oraz dalia Autumn Fairy
I inne ogrodowe jak: aksamitka, naparstnica, floks - Phlox paniculata BLUE PARADISE, krwawnik czyli Achillea millefolium RED VELVET, Bodziszek - Geranium x oxonianum SOUTHERN DOUBLE, złocień - Leucanthemum x suberbum Ester Read, pysznogłówka - Monarda didima PINK LACE
Ach te lilie! Kolejne królowe ogrodu. Już sobie wyobrażam jak wieczorem zapach roznosi się po otoczeniu...
Pozdrawiam - Dosia
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Rudbekie to moja zeszłoroczna miłość i oczywiście i w tym roku nie mogło ich zabraknąć (w powiększonym składzie) w moim ogrodzie.
Lilii masz takie mnóstwo, że nie wiem którą chwalić. Więc pochwalę floksa To kolejna moja miłość i co roku czekam na nie z utęsknieniem. U mnie na razie zakwitła Tiara, ale kolekcja znacznie się powiększyła, więc czekam i na nie.
Lilii masz takie mnóstwo, że nie wiem którą chwalić. Więc pochwalę floksa To kolejna moja miłość i co roku czekam na nie z utęsknieniem. U mnie na razie zakwitła Tiara, ale kolekcja znacznie się powiększyła, więc czekam i na nie.
- Annar13
- 1000p
Dobrosia - najbardziej pachnie lilia św. Józefa (candidum) - cudownie . Wczoraj wykryłam, że również OT Saltarello ma piękny, delikatny zapach
sweety - rudbekię lubię za to, że jest taka trwała Cały czas żywa, żółta plama w ogrodzie Nasadziłam około 100 cebul lilijek ;)
Bardzo je lubię. A na floksy chorowałam w zeszłym roku i powiększyłam swoją kolekcję. Mają cudowny zapach. Tiarę miałam, ale wydałam bo nie bardzo mi się podobała.
To dalej będzie liliowo oraz liliowcowo...
Kwitną azjatki: Coctail Twins, Pearl Jessica, Forever Susan oraz Candidum (św. Józefa) i pomarańczowa OT Saltarello.
Azjatka do identyfikacji. Może ktoś z Was wie ?
LILIOWCE
Kwitnie niepozorna Cara Mia, Cristal Pinot, Entrapment, Gamma Quadrant, Martina Verhaert, Ocean Rain.
Wczoraj rano biegałam niczym pszczółka i zapylałam lilie i liliowce na nasionka Dziś pewnie to powtórzę, bo szykują się kolejne do kwitnięcia.
sweety - rudbekię lubię za to, że jest taka trwała Cały czas żywa, żółta plama w ogrodzie Nasadziłam około 100 cebul lilijek ;)
Bardzo je lubię. A na floksy chorowałam w zeszłym roku i powiększyłam swoją kolekcję. Mają cudowny zapach. Tiarę miałam, ale wydałam bo nie bardzo mi się podobała.
To dalej będzie liliowo oraz liliowcowo...
Kwitną azjatki: Coctail Twins, Pearl Jessica, Forever Susan oraz Candidum (św. Józefa) i pomarańczowa OT Saltarello.
Azjatka do identyfikacji. Może ktoś z Was wie ?
LILIOWCE
Kwitnie niepozorna Cara Mia, Cristal Pinot, Entrapment, Gamma Quadrant, Martina Verhaert, Ocean Rain.
Wczoraj rano biegałam niczym pszczółka i zapylałam lilie i liliowce na nasionka Dziś pewnie to powtórzę, bo szykują się kolejne do kwitnięcia.
- Annar13
- 1000p
Witam Aniu oglądam oglądam i nie mogę przestać patrzeć na te piękności, chyba zarażam się miłością do lilii
pozdrawiam Ela