Jakie najlepsze maseczki?
A ten owies to w jakiej postaci ma być?Antooosia pisze:Bogusiu,a na popękane naczynka witamina PP!I jeszcze maseczka z owsa!Dwie łyżeczki jogurtu naturalnego mieszasz z dwiema łyżeczkami owsa,nakładasz na buzię(spokojnie również pod oczy),a po 15 minutach spłukujesz letnią(w kierunku do chłodnej) wodą.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
- Siedmiokropka
- 100p
- Od: 11 maja 2007, o 13:16
empuza pisze:Płukanka do włosów
1 duży liść aloesu miksujemy w szklance cieplej wody. Po 5 minutach płyn odcedzamy przez gęste sitko i wlewamy do 3 l wody (ciepłej, najlepiej przegotowanej). Połową tej ilości myjemy solidnie włosy przy pomocy dobrego, wypróbowanego i łagodnie działającego szamponu, zaś drugą połowę stosujemy do ich ostatniego płukania, oczywiście po spłukaniu już obfite) piany.
Po kilku takich zabiegach włosy nabierają pięknego, jedwabistego połysku, stają się także mocniejsze i nie dokucza im łupież.
Znajoma starsza pani miała problem z włosami do tego stopnia, ze zaczęła łysieć. To co jej pomogło, to sam świeży sok z aloesu wcierany w skórę głowy na godzinę - dwie przed myciem. na pewno potrzebna systematyczność i cierpliwość, ale działa. Polecam.
Boże spraw by nam się chciało, tak jak nam się nie chce!
-
- 500p
- Od: 7 lis 2014, o 18:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jakie najlepsze maseczki?
Maseczka do twarzy z kurkumą:
0,5 łyżeczki kurkumy,
jogurt naturalny,
mąka,
wszystkie składniki wymieszać i nałożyć na 30 minut, zmyć , stosować 2 razy w tygodniu.
0,5 łyżeczki kurkumy,
jogurt naturalny,
mąka,
wszystkie składniki wymieszać i nałożyć na 30 minut, zmyć , stosować 2 razy w tygodniu.