Ranczo Nokły cz. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ranczo Nokły cz. 5.

Post »

Podjęliście się nie lada wyzwania.
Będę śledziła powstawanie Waszego dzieła :)
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Tadziu Tereniu chylę głowę nad Waszymi zmaganiami.. widzieliśmy z eM to co opowiadaliście... ;:138 rany tylko dbajcie o zdrowie...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
kaja_krys
200p
200p
Od: 17 lip 2012, o 10:22

Post »

witam, dotychczas oglądałam po cichu ale Nokły. Teraz widząc, czego podjęliście się dołączę do chóru forumowiczów podziwiających zamysł. Brak mi słów, by wyrazić podziw. Nie wyobrażam sobie, bym mogła pomyśleć o tworzeniu czegoś od początku. Zabrakłoby mi werwy. Tym większy mój podziw. Będę czekać na dalsze wieści.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ło matko i córko, toć to nowy dom powstaje ;:oj ..ja myślałam,że to będzie taki sezonowy domek, a co moje oczęta widzą...............nowiutką chałupkę całoroczną ;:oj
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu i Tadziu - zaraz po powrocie z Sulejowa zajrzałam do Waszego wątku (zresztą wcześniej już też bywałam "po cichu" w Nokłach, ale tak jakoś się nie wpisałam... :wink: ).
Bardzo podziwiam to, co robicie i będę Wam kibicować. A miejsce - niezwykłe! Ten dom przytulony do murów klasztoru... ;:oj
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadeuszu, praca wre, domek na pewno będzie piękny. Tadzio przy kielni, a Tereska maluje i wszystko posuwa się do przodu, a i roślinek przybywa.
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Tadeuszu -jestem pod ogromnym wrażeniem postępu robót .
Położenie wspaniałe ale teren bardzo trudny do zagospodarowania.
Podziwiam Tereę i Ciebie .
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Ja Was podziwiam tyle pracy przy budowie domu..na pewno będzie pięknie ;:173
a Nokły jak zawsze czyściutkie,ogarnięte 8-)
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Tadziu Teresko bardzo Wam dziękuję za umożliwienie i pokazanie swojego nowego siedliska...
jestem pod wrażeniem ile już zrobiliście ... a skarpa mnie przeraziła nie dość że stroma bardzo to jeszcze taka wielka jak jakieś urwisko ale jest piękna w swojej dziczy a znając Ciebie to jeszcze dołożysz wiele roślin to wtedy będzie cudo... :) a pijąc poranną kawę na tarasie będziecie podziwiali wschody słońca bardzo Wam tego życzę... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Terenia,Tadziu.....co tam u WAS ? ;:196
pewnie roboty poszły naprzód,i ogrodowe i budowlane...
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
terraza
100p
100p
Od: 15 sty 2012, o 16:29

Post »

ALINKO-dobrze nam wywróżyłaś bo zima coraz bliżej a nasza chatka już ma daszek, co zobaczysz na zdjęciach. Ogródek dopiero w powijakach ale chryzantemy od Ciebie pięknie kwitną.

Beatko-nie wiem czy śledzisz powstanie naszego dzieła ale umożliwiamy Ci obejrzenie naszych dotychczasowych dokonań. Najlepiej gdybyś zobaczyła na żywo - zapraszamy.

Krystyno- jak widzisz, udało nam się przez ten rok trochę popracować a reszta .... powoli...

Bogusiu- czy będzie to całoroczny domek czy tylko letniskowy to zależy od nas i od pogody. Jak będzie ciepło ;:3 to my na pewno tam będziemy a jak zimno to zobaczymy.

Ewuniu, miło ze nam kibicujesz. Masz rację, miejsce i jest niezwykłe bo w sąsiedztwie murów kościelnych a część placu stanowi skarpa którą w przyszłości planujemy zagospodarować.

Aniu -masz racje, Tadzio przy kielni ale zobacz na jakich wysokościach... już w chmurach. Ja jako siła nie fachowa jestem od spraw gastronomicznych (jeść, kawa, herbata) lub porządkowych - podaj, przynieś, wynieś, pozamiataj, ale się przydaję. Aha, zdobyłam nowe umiejętności jako zbrojarz - nie jest to trudne...

Obrazek

Joanno, postęp naszych robót dopiero teraz widać kiedy budynek jest nakryty. Pogoda na nas czekała i teraz może padać.

Basiu- w Nokłach to co rośnie ro ma rosnąć i niczego nowego już tam nie można dokonać a jedynie dbać o to co jest. Nawet niektóre roślin trzeba usunąć żeby nowo zakupiony sprzęt mógł nam ułatwić pracę . Kijany wymagają trochę więcej wysiłku, tego nie da się ukryć ale powoli... powoli... a jak skończymy to będziemy tylko odpoczywać.

Obrazek

Obrazek

Dario- słusznie, jest troszkę pracy. A jak będzie, to się okaże bo jeszcze dużo przed nami.

Misiu- cieszymy się, że nam kibicujesz :tan no w końcu jesteś naszą sąsiadką ;:108 . Kiedy byłaś u nas to jeszcze wszystko było "w proszku", teraz kiedy jest dach to jest namiastka domu. Zresztą z eM oceńcie sami. Zanim tę kawę wypijemy na tarasie to jeszcze dużo wody w Wieprzu upłynie...

Grażynko- miło,że o nas myślisz i pamiętasz. Roboty ogrodowe są podtrzymywane a całą uwagę i siły "pożarły" prace budowlane. Jakie są tego efekty zobacz niżej na zdjęciach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiamy. Tereska i Tadeusz.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No pełen szacunek! ;:180
A Tadzio wygląda tak dumnie, jakby co najmniej dosiadał rumaka pełnej krwi :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Łał sama bym dumna z takiej wykonanej pracy..nie ma co się dziwić..a domek wygląda na taki mieszkalny a nie letniskowy, naprawdę szacunek taki ogrom pracy i tak szybko zrobione ;:138 tylko ta skarpa chyba bym się bała, że spadnę :wink:
pojazd świetny 8-) teraz Nokły raz dwa będą skoszone a Wy resztę czasu na ogrodzie przy kawce :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”