Grubosz - Crassula cz.2
Re: Grubosz - Crassula cz.2
no szkoda bo spory był - ale jakoś stratę trzeba "przeboleć" ;) wysłałam pw w tej sprawie
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 17 kwie 2013, o 22:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
obaran pisze:a czy to nie jest tak, że jeśli jest inny kształt liści niż typowy dla danej rośliny to musiały zaistnieć jakieś niesprzyjające warunki ? ;) tak samo jak ludzie czy zwierzęta rodzą się z wadami/chorobami to tak samo może być i z roślinami, czyż nie?
No tak, może być i tak, rzeczywiście Po prostu gdzieś tu na forum przeczytałam, że "jeśli będziesz miał szczęście...", stąd moje pytanie, czy cieszyć się czy martwić
Asia
Nie bez powodu Crassule nazywa się "drzewkami szczęścia" bądź "drzewkami pieniężnymi"
Bajka200 jakby nie było, mam nadzieję,że Twoje drzewko przyniesie Ci szczęścia baaardzo dużo.
Moje roślinki ostatnio przeszły duże "postrzyżyny" Wszystkie ( bez Blue Wave) formuję na 1-nożne
Bajka200 jakby nie było, mam nadzieję,że Twoje drzewko przyniesie Ci szczęścia baaardzo dużo.
Moje roślinki ostatnio przeszły duże "postrzyżyny" Wszystkie ( bez Blue Wave) formuję na 1-nożne
- raflezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu!
Nic nie robić, zachowywać się zwyczajnie.
Choć można się cieszyć, że roślina wypuściła kolejny liść, to znaczy, że żyje i ma się dobrze.
Choć można się cieszyć, że roślina wypuściła kolejny liść, to znaczy, że żyje i ma się dobrze.
I bardzo dobrze Olu! Tak trzymać!AleksandraBdg pisze: (...)
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
-
- 20p - Rozkręcam się...
Dziękuję - a na pewno to "drzewko" przysparza mi dużo radościAleksandraBdg pisze:Nie bez powodu Crassule nazywa się "drzewkami szczęścia" bądź "drzewkami pieniężnymi"
Cieszę się, zwłaszcza że niedawny odrost na obciętej gałązce przybrał formę trójlistnej koniczynki - ale nie udokumentuję tego dla potomności, bo aparat się spsuł i zamiast przegrywać zdjęcia na komputer, to je kasuje w niebyt.raflezja pisze:Asiu!
Asia
- raflezja
A nie masz w telefonie? Albo ktoś ze znajomych nie ma? Bo chętnie zobaczyłabym i chyba nie tylko ja.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
Iwonko,
wiadomo od kogo "papuguje"
Troszkę żal mi było, ale efekty nawet mi się podobają.
Ta koniczynke także chętnie bym zobaczyła
wiadomo od kogo "papuguje"
Troszkę żal mi było, ale efekty nawet mi się podobają.
Ta koniczynke także chętnie bym zobaczyła
-
- 20p - Rozkręcam się...
W telefonie... W moim telefonie trudno zrobić wyraźne zdjęcia, ponadto nie mam pojęcia, jak je z telefonu zgrać na komputer, skoro nie łączą się te dwa urządzenia. Ale obiecuję, że się postaram, słowo zucha!
Asia
-
- 20p - Rozkręcam się...
Dzięki sprężeniu sił domowników, voila!
Uploaded with ImageShack.com
A to cała roślina:
A to cała roślina:
Asia
- raflezja
Brawo Asiu!
I dziękujemy za wytrwałość.
To są młode liście i one czasami mogą być takie zniekształcone. Ale ogólnie mówiąc, ładnie to wygląda.
I dziękujemy za wytrwałość.
To są młode liście i one czasami mogą być takie zniekształcone. Ale ogólnie mówiąc, ładnie to wygląda.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
zniekształcone czy nie - super to wygląda a i sama roślina cała ładna - taka zdrowa i gęsta :)
-
- 100p
- Od: 29 kwie 2013, o 15:06
witam
A ja muszę się pochwalić nowym nabytkiem zakupiony wczoraj. i tak się zastanawiam czy mogę wystawić go na balkon z innymi czy jeszcze trochę potrzymać go w domku? i jeszcze jedno pytanko jaka to odmiana? Wydaję mi się, że to crassula minima jeśliu dobrze pisze.
A ja muszę się pochwalić nowym nabytkiem zakupiony wczoraj. i tak się zastanawiam czy mogę wystawić go na balkon z innymi czy jeszcze trochę potrzymać go w domku? i jeszcze jedno pytanko jaka to odmiana? Wydaję mi się, że to crassula minima jeśliu dobrze pisze.
Ewa