Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Post »

Jaguś, piękne, wypieszczone te Twoje rabatki. Wzdycham tylko sobie cichutko...... ta olbrzymia kępa dzwonków, monstrualna żurawka. ;:oj O różach nawet nie wspominam. ;:218 I ten świerk srebrny w nowej fryzurce. ;:173 No i zaczęło coś mi po łbie latać, bo mam 3 zwykłe obok siebie rosnąca.... a gdyby tak im zmienić image, tylko na różnej wysokości. Hm. ;:218
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sporo masz pracy z porządkowaniem rabat, bo rośliny mocno rozrośnięte. Efekty bardzo mi się podobają. Mnie też czeka trochę przemeblowań na rabatach, bo albo rośliny włażą na siebie, albo kolorystycznie się gryzą. Ale to nie teraz, jesienią albo dopiero w przyszłym roku. Na razie zaniosłam szpadel do garażu i zamierzam odpoczywać. Ciekawe, jak długo wytrzymam.
Słoneczny mur mam tylko jeden, od strony ulicy. Myślałam o posadzeniu tam pnących róż na murze, ale jak zaczęłam czytać o wszystkich nękających je chorobach i szkodnikach, to stchórzyłam i zdecydowałam się na powojniki. Wtedy zaczynałam dopiero urządzanie ogrodu, nie miałam jeszcze ani jednej róży i obawiałam się, że nie będę umiała się nimi zajmować, żeby zdrowo rosły. Kto wie, może kiedyś dopadnie mnie różana choroba, wywalę część bylin i nasadzę róż ile wlezie. Na razie opieram się pokusie.
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

megi1402 pisze: Na razie opieram się pokusie.
Ciekawe jak długo? ;:306
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Też mi się podoba zadziorna fryzurka srebrnego! strażnik pod kolor! Ulubiona bardzo reprezentacyjna!
Ja nie tęsknię za PRLem ;:oj Dobranoc!
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Nadejszła pora pogawędzić z Wami, choć północ niebawem... Najwyżej przeczytacie rano... ;:224.

Sosenko, nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie właśnie tak było. Po upalnym pięknym dniu rzetelne podlewanko z nieba :heja.
Twoje włości obejrzałam. Tak to jest, jak się ma hektary, każda ilość roślin wydaje się za mała...
Dla Ciebie powojniczek Ashva, może zechce rosnąć i kwitnąć.

Obrazek

Muffinko, to troszkę przez Ciebie i Twoje kocimiętki te zmiany ;:224 . Zamarzyły mi się takie bujne powiewające błękitne kity! Trochę ich miałam, ale raczej dla kotów, a teraz chce mi się ich dużo więcej... i żeby słońce prześwietlało je, jak witraże. No, zobaczysz i ocenisz sama.
Skoro podoba Ci się Citrina - jej zdjęcie dla Ciebie.

Obrazek

Sweety ;:167 , nie wiem, czym zasłużyłam na taką opinię u Ciebie :oops:.
Ja zaś poczytuję sobie za zaszczyt znajomość z Tobą. Szkoda tylko, że wirtualną.
Dla Ciebie najładniejszy bukiet róż, jaki aktualnie mam.

Obrazek

Krysiu, dzięki, zagrzmiało zdrowo i podlało rzetelnie. Jest dobrze ;:215.
Ibra, niestety, wyrasta na głównego łowcę i killera ;:174, a jak zajrzeć w te jej zielone oczka - sama słodycz i łagodność...
Dla Ciebie słoneczny widoczek.

Obrazek

Szkoda, Różyczko, a wydawałoby się, że tyle jest kotów do wzięcia... ;:224. Ja wcale nie marzyłam o rudym, a jednak go mam.
Właśnie w pewnym kaszubskim domostwie pojawiło się znienacka aż sześć maluchów ;:oj.
No to dla Ciebie Szuwarek - odpoczynek pod morelą.

Obrazek

CDN.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, pewnie głównym winowajcą zmęczenia jest upał, ale czy tylko...:?:
Popatrz, co za sarenki o wysublimowanych upodobaniach: u Daffodilka zeżarły różyczki, u Ciebie - świdośliwę, no, no... Bardzo lubię te stworzenia, ale nie w naszych wychuchanych ogrodach ;:185.
Dla Ciebie - widoczek na moje prywatne jeziorko :uszy.

Obrazek

Constancjo, dzięki za uznanie. Swoje świerczki sfotografuj, żeby Ci to latające albo z głowy wybić, albo poprzeć.
Mam nadzieją, że sie jednak kiedyś spotkamy, bo... coś tu cały czas na Ciebie czeka ;:170.
A póki co popatrz, jakie piękne kwiaty ma katalpa.

Obrazek

Megi, o to to, róże z powojnikami na słonecznym murku, już to widzę oczyma duszy mojej... Do tego mała bateria środków grzybo- i owadobójczych i podręczny opryskiwacz. To całkiem niedużo. A Constancja wyczuwa pismo nosem - długo nie zdołasz się opierać ;:306.
Szpadel w garażu to dobry pomysł. Odpoczywaj ;:333, wystarczy, że ja zasuwam ;:306.
Jak myślisz, czy Wicusiowi dobrze w różowym :?:

Obrazek

A teraz coś, co Ci kiedyś obiecałam, jeśli się pojawi u pani P. Litosiernie nie pokazuję całego bogactwa, wiszącego na tym sznurku ;:306.

Obrazek

Marysiu, jak to nie tęsknisz za PRL ;:218. A ten śliczny loczek porucznika Borewicza, młodziutka Brylska, bożyszcze całej RWPG, te szalone pościgi rozklekotanymi Fiatami 125p, i ten Zubek " wiecie, towarzyszu majorze", po prostu cymes ;:306.
Skoro sen o PRL Ci nie pasuje - śnij o kolorowych roślinkach... ;:19.

Obrazek

A co mnie się dziś przyśni ;:218, sześć małych kotków, czy też "milion ałych roz" :?:
Dobrej nocy - Jagoda
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Jagi dziękuję za zdjęcie Szuwarka to naprawdę dostojny kociak ,a ten czarno biały to wykapany mój Mruczek jak mi go nadal brakuje chodź już minęło 6 miesięcy to dziennie jak jem obiad to patrzę w drzwi werandy i czekam może wróci :( .Ale mam szansę na małego kociaka może i rudy się trafi dochodząca kotka wróciła i znów będą młode :wit
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Ratunku!!!
Jestem dobita!!! Plik, nad którym pracowałam ostatnie dwa tygodnie zniknął!!!!
Zjadł go wirus, a ja nie zrobiłam kopii zapasowej ;:223 ;:223 ;:223
Zrozpaczona
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisico, kurza twarz, co Ci powiedzieć poza ;:188.
Cholera, tyle pracy, wściec się można ;:214.
Nie znam się na komputerach, pomóc nie potrafię ;:174, mogę tylko pocieszać ;:196.
No i postawić coś pysznego w kieliszku ;:215.
Oj, jak ja nie lubię przedmiotów martwych, a elektroniki szczególnie ;:185.

Pocieszam - Jagoda
A swoją drogą, czas zacząć robić kopie zapasowe ;:14.

Może choć trochę pocieszy Cię Kadabra ;:218

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Słuszna uwaga Jagodo, chciało się hektarów, to teraz mam orkę, ale co mnie nie zabije...
Zdjęcie katalpy super. Po ilu latach zakwitła? Mam 3-4letnie, ale kwiatów wciąż niet.
Czy ktoś tu kotków szukał? mam 4 do oddania w dobre ręce :wit
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Lisica pisze:Ratunku!!!
Jestem dobita!!! Plik, nad którym pracowałam ostatnie dwa tygodnie zniknął!!!!
Zjadł go wirus, a ja nie zrobiłam kopii zapasowej ;:223 ;:223 ;:223
Zrozpaczona
Na jakim systemie pracujesz i jakiego formatu byl ten plik, tekst.doc czy cos innego? Moze przez przypadek usunelas go albo przepisalas?
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Jagi, bardzo mi się podobają nowe fryzurki twoich iglaków. Jak już kiedyś psałam, zamierzałam ze dwa iglaczki wcisnąć na rabatę bylinową i przycinać je od dołu jak się przestaną mieścić. Teraz mam zagwozdkę, bo wyobraziłam sobie te girlandy kwiatów pnących róż w towarzystwie kwitnących powojników... W jesieni chcę przetasować byliny, żeby zabrać żółtki kwitnące koło różowego powojnika. Chodzi mi również o to, żeby zimą rabata nie była całkiem pusta, a róże niestety też łysieją. Więc chyba jednak pozostanę przy iglaczkach. Constancjo, twarda będę! Róże posadzę gdzie indziej :wink:

Wickowi wyśmienicie z różowym, jak zresztą z każdym innym kolorem, bo Wicuś to przystojniacha a czarny kolor pasuje do wszystkiego i ponadto wyszczupla. On pewnie też o tym wie i dlatego usadawia się na coraz mniejszych przedmiotach ;:306 Ja bardzo lubię czarny kolor odzieży. Z upodobaniem noszę czarne spodnie i buty, sprawiają, że czuję się zgrabniejsza i choć trochę mi brakuje do idealnej sylwetki, to nie myślę o dietach odchudzających. Ludzie nie doceniają mocy autosugestii, a wystarczy zaakceptować siebie takim jakim się jest, żeby życie stało się piękniejsze. Biadolenie sprowadza pecha i kłopoty, dlatego staram się myśłeć pozytywnie. O szklance wypełnionej do połowy wodą mówię, że jest do połowy pełna, a nie w połowie pusta. To pisałam ja, Megi, dawniej zagorzała pesymistka. Absurdalnie kiedyś ubierałam się kolorowo i widziałam świat w czarnych barwach, teraz noszę się czarno, a świat stał się kolorowy.
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Jagi,
Dzięki za pocieszenie!
Januszu, dzięki za zainteresowanie.
Wasze współczucie wiele dla mnie znaczy, bo chce mi się dosłownie walić głową o mur ;:223
Plik był w wordzie. Zgłosiłam się do specjalistycznej firmy odzyskującej pliki. Okazało się, że na skutek niefachowych prób odzyskania pliku (moi koledzy), został on trwale uszkodzony i jest nie do odzyskania.
Chce mi się wyyyyyyyć!
Czeka mnie wiele godzin odtwarzania pracy, która już została zrobiona.
Wasza
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Lisico, mozna sie wkurzyc, przyznaje.. rozumiem frustracje i tule serdecznie, coz wiecej napisac...
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Dopiero jak sie słyszy o takich zdarzeniach doceniamy celowość robienia zabezpieczających kopii plików czy danych.
Lisico nie bedzie to dla Ciebie pocieszenie ale przed laty zdarzyła mi się podobna sytuacja. Straciłem wtedy bezpowrotnie owoc ponad 4 miesięcznej pracy i z wykonywanego projektu udało się odzyskać jedynie nieliczne szczątkowe pliki.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”