Oleander pięlegnacja ,wymagania, zdjęcia cz.1
-
- 10p - Początkujący
- Od: 14 lip 2008, o 20:44
ani śladu pajęczyn moge zrobić zdjęcie ale liście są na pozór zdrowe ciemno-zielone sztywne ale od spodu żółkną co dzień opadają 2-3 listki oleander 1.90-2.00 m??? Stoi na stanowisku ( od 2 tyg wcześniej stał w pełnym słońcu) osłoniętym słońce ma od wschodu do godz 13 tak że nie możliwe żeby go słońce przypiekło... ale chyba oleandry lubią słońce z tego co wiem
Ogrodnictwo to najpiękniejszy zawód- zawsze się odwdzięcza
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam 5 oleandrów. Wszystkie młode- zeszłoroczne sadzonki.

różowy ciemniejszy

różowy jasny

żółty

Biały- dopiero w pączkach.
Najnowszy- też dopiero w pączkach- prawdopodobnie w jakimś odcieniu lila- ale to się okaże dopiero jak zakwitnie- też ma pączki...

różowy ciemniejszy

różowy jasny

żółty

Biały- dopiero w pączkach.
Najnowszy- też dopiero w pączkach- prawdopodobnie w jakimś odcieniu lila- ale to się okaże dopiero jak zakwitnie- też ma pączki...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
-
- 10p - Początkujący
- Od: 14 lip 2008, o 20:44
Nelu jak Ci podrośnie biały oleander to mogłabym się do Ciebie uśmiechnąć o sadzonkę 

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Hanuś nie! Zostaw je na dworze, oleander spokojnie wytrzymuje do - 5 w nocy. Ja swoje wrzucam do garażu dopiero pod koniec października, a jak nie ma przymrozków to jeszcze później. W domu dopadnie go przędziorek i wciornastki, on lubi albo ciepełko na dworze, a jak go chowamy na zimę to woli jak jest chłodno. Oleander to taki chwast z południa Europy