Actusowa kolekcja cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
furious
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2010, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Actusowa kolekcja cz.II

Post »

Kolejna kaczucha ;:oj , teraz już wiem, czemu tak rośnie poparcie dla PIS :oops:
No i jaka niespodzianka od Magdzi, dobra z niej Kobiecina ;:333 "philadelphiopodobna", ale ciapek nie ma na liściach? I tak fajna ;:131
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01

Post »

no to zdecydowanie jesteś lepsza ;:306 ale może to dlatego że tam gdzie mieszkasz większy wybór jest ;:218
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

no ja przez rok miałam tylko jednego, którego w ostateczności zagłaskałam ;:224 a przez rok bycia na forum doszło mi.. hmm.. 37? ;:306
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

furious pisze:Kolejna kaczucha ;:oj , teraz już wiem, czemu tak rośnie poparcie dla PIS :oops:
No i jaka niespodzianka od Magdzi, dobra z niej Kobiecina ;:333 "philadelphiopodobna", ale ciapek nie ma na liściach? I tak fajna ;:131
A ma ,ale troche inne jak u Phi.Liscie ma bardzo ciemnie i ciapeczki :D
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p
Od: 10 paź 2011, o 16:43

Post »

Madzia zrobiła ci super niespodziankę Kasiu... ;:138 ;:oj Widać że uprawa keramzytowa u Ciebie działa jak należy. ;:215 Kaczucha jest śliczna. :D Widziałem dziś takiego phal tylko normalnej wielkości,też ładny był.. ;:224
Pozdrawiam Mariusz3357
actus
1000p
1000p

Post »

Hej Mariuszek niespodzianka byla naj ;:138 ;:138 ,az zapiszczalam jak otworzylam paczke ;:306 .Keramzyt dziala doskonale ,mam jeszcze dwa ,ktorym nie zrobilam fotki ,tez ida listki i korzonki. ;:138
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a czy nie jest ciężko taki keramzyt upchnąć miedzy korzonki? Bo skoro ja się z korą tak męczę to co dopiero z takimi kulkami? ;:218 Mówię o storczykach, które mają dużo korzeni :)

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

Nie mialam problemu z tym raczej ,po prostu sypalam sobie po bokach i same wpadaly tylko ze te storczyki akurat jakiejs ogromnej ilosci korzeni nie mialy i przede wszystkim dlatego wlasnie wyladowaly w keramzycie ;:224
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

a ja tak się zastanawiam czy któraś z Was obcinała kiedyś zdrowe korzonki żeby je troche skrócić? nie bijcie :-D ja tak nie robie ale przeglądałam kiedyś info o przesadzaniu i trafiłam na film z kobitką,jakąś specjalistką od storczy i ona mowiła że spokojnie można je przyciąć żeby się mieścily do doniczki bo storczyk wypuści nowe albo odbije ze starych. byłam w szoku jak to oglądałam i chyba bym się nie odważyła :-D

Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

obcina się ale to chyba u jakichś storczyków z drobnymi korzeniami, nie pamiętam jakich.. Oncidia? Cambrie? Bo też widziałam jak jedna Pani nożem uciachała cały spód ;:204 ale u Phalaenopsis nie odważyłabym się bo i po co, skoro po prostu można przesadzić do większej doniczki? Korzenie wzmacniają roślinę, więc ja bym tam ich chciała jak najwięcej nawet jakby się nie mieściły, wcisnęłabym je w jakiś wazon jak vande czy coś :D Ty Duśka tam nic nie kombinuj ;:204

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

Jesoo,toz to jakis heretyzm ;:oj korzonki obcinac u falkow ,zeby ladnie wygladaly ;:306 .Zaraz mi sie przypomina ,pamietasz Anka ,jak tu mama jednej z forumowiczek nas krytykowala ,ze mamy nawalone tych storczy i tak nieestetycznie to wyglada ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

no właśnie kobita obcinała falkom i tak mnie to zastanowiło :-D spoko nic nie kombinuje i nie mam zamiaru :-D ale byłam ciekawa czy ktoś się do tego stosuje :-D a widziałyście filmik instruktażowy chyba z OS o przesadzaniu falków? gościu tak upycha podłoże że aż korzenie strzelają :shock:

Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to chyba była właśnie jedna z forumowiczek, tylko pisała, ze pokazywała mamie storczyki z naszego FO i uznały, że oszpecamy sobie mieszkanie "nawalonymi" storczykami albo Vandami i ich korzeniami ;:306 Ja bym nie obcięła u falka, biję się po głowie jak mi się jakiś gdzieś ułamie, zwłaszcza z zieloną końcówką, a co dopiero ;:179 Przecież to własnie na końcu korzenia jest stożek wzrostu a czy on później odbije z boku to już nic pewnego..

Pozdrawiam Ania!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”