Actusowa kolekcja cz.II
- furious
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Actusowa kolekcja cz.II
Kolejna kaczucha , teraz już wiem, czemu tak rośnie poparcie dla PIS
No i jaka niespodzianka od Magdzi, dobra z niej Kobiecina "philadelphiopodobna", ale ciapek nie ma na liściach? I tak fajna
No i jaka niespodzianka od Magdzi, dobra z niej Kobiecina "philadelphiopodobna", ale ciapek nie ma na liściach? I tak fajna
- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
no to zdecydowanie jesteś lepsza ale może to dlatego że tam gdzie mieszkasz większy wybór jest
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
no ja przez rok miałam tylko jednego, którego w ostateczności zagłaskałam a przez rok bycia na forum doszło mi.. hmm.. 37?
A ma ,ale troche inne jak u Phi.Liscie ma bardzo ciemnie i ciapeczkifurious pisze:Kolejna kaczucha , teraz już wiem, czemu tak rośnie poparcie dla PIS
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
Madzia zrobiła ci super niespodziankę Kasiu... Widać że uprawa keramzytowa u Ciebie działa jak należy. Kaczucha jest śliczna. Widziałem dziś takiego phal tylko normalnej wielkości,też ładny był..
Pozdrawiam Mariusz3357
Hej Mariuszek niespodzianka byla naj ,az zapiszczalam jak otworzylam paczke .Keramzyt dziala doskonale ,mam jeszcze dwa ,ktorym nie zrobilam fotki ,tez ida listki i korzonki.
- Dufin
a czy nie jest ciężko taki keramzyt upchnąć miedzy korzonki? Bo skoro ja się z korą tak męczę to co dopiero z takimi kulkami? Mówię o storczykach, które mają dużo korzeni
Nie mialam problemu z tym raczej ,po prostu sypalam sobie po bokach i same wpadaly tylko ze te storczyki akurat jakiejs ogromnej ilosci korzeni nie mialy i przede wszystkim dlatego wlasnie wyladowaly w keramzycie
- Dusiaaa
- 1000p
a ja tak się zastanawiam czy któraś z Was obcinała kiedyś zdrowe korzonki żeby je troche skrócić? nie bijcie ja tak nie robie ale przeglądałam kiedyś info o przesadzaniu i trafiłam na film z kobitką,jakąś specjalistką od storczy i ona mowiła że spokojnie można je przyciąć żeby się mieścily do doniczki bo storczyk wypuści nowe albo odbije ze starych. byłam w szoku jak to oglądałam i chyba bym się nie odważyła
- Dufin
obcina się ale to chyba u jakichś storczyków z drobnymi korzeniami, nie pamiętam jakich.. Oncidia? Cambrie? Bo też widziałam jak jedna Pani nożem uciachała cały spód ale u Phalaenopsis nie odważyłabym się bo i po co, skoro po prostu można przesadzić do większej doniczki? Korzenie wzmacniają roślinę, więc ja bym tam ich chciała jak najwięcej nawet jakby się nie mieściły, wcisnęłabym je w jakiś wazon jak vande czy coś Ty Duśka tam nic nie kombinuj
Jesoo,toz to jakis heretyzm korzonki obcinac u falkow ,zeby ladnie wygladaly .Zaraz mi sie przypomina ,pamietasz Anka ,jak tu mama jednej z forumowiczek nas krytykowala ,ze mamy nawalone tych storczy i tak nieestetycznie to wyglada
- Dusiaaa
- 1000p
no właśnie kobita obcinała falkom i tak mnie to zastanowiło spoko nic nie kombinuje i nie mam zamiaru ale byłam ciekawa czy ktoś się do tego stosuje a widziałyście filmik instruktażowy chyba z OS o przesadzaniu falków? gościu tak upycha podłoże że aż korzenie strzelają
- Dufin
to chyba była właśnie jedna z forumowiczek, tylko pisała, ze pokazywała mamie storczyki z naszego FO i uznały, że oszpecamy sobie mieszkanie "nawalonymi" storczykami albo Vandami i ich korzeniami Ja bym nie obcięła u falka, biję się po głowie jak mi się jakiś gdzieś ułamie, zwłaszcza z zieloną końcówką, a co dopiero Przecież to własnie na końcu korzenia jest stożek wzrostu a czy on później odbije z boku to już nic pewnego..