Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Bożenko wygląda dobrze tylko coś żółkną jej liście, ale wszystko będzie jasne na wiosnę ....mi wierzba w zeszłym roku chorowała wydawało mi się że będzie dobrze no i niestety uschła już nie wypuściła ani jednej gałązki :?
Ewelinko to była kiedyś piwnica potem przerobiono ją na szambo a my stworzyliśmy coś takiego żeby miało jakiś wygląd :P Planuję posadzić jakieś płożące iglaki 2-4 .
IzoOj remonty to zmora można cały czas coś przerabiać , naprawiać i tak w kółko a co gorsze że końca nie widać i funduszy mało, miały być jakieś krzaczki a tak to na razie mogę sobie pomarzyć :?
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jeszcze nie było róż to zaległości nadrabiam
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
i nowe nabytki krzaczki małe ale ta żółta pachnie niesamowicie
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

współczuję remontu i styropianu :)

ułanki cudne i begonie i róże zobacz nie zawracają sobie głowy jakimś tam remontem tylko wdzięczą się do obiektywu... co jedna to piękniejsza ;)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

lisko- Izo oj ubolewam jak ktoś nie zwraca uwagi na moje roślinki a na prawdę dla mnie pielęgnacja tego wszystkiego jest wielkim wysiłkiem
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Początki skalniaczka prace się przeciągają bo niestety ja tych kamieni nie przytargam
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Ale fajny pomysł na skalniak. Jeszcze takiego nie widziałam. To czarne, to jest folia, czy włóknina? A co dalej? Sądzę, że teraz będziesz nasadzała rośliny, czy tak? Przy takim wykonaniu, nie ma później problemu z chwastami.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też czekam na ciąg dalszy ... Moi sąsiedzi coś podobnego zrobili ..

Beatko skąd tyle kamieni masz? Oj jakby mi się przydały ...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewo ta czarna to jest włóknina musiałam tak zrobić by ograniczyć chwasty ( za dużo mam terenu i nie daje rady wszystkiego pielęgnować) :? Już parę roślinek przesadziłam ..... jeszcze tylko usypać kamyki do końca i trzeba jeszcze zrobić obwódkę :wink:
lisko- Izo no niestety u mnie polniaki ciężko zebrać każdy pilnuje kamyczków więc musiałam kupić :? i jak to wygląda u sąsiadów :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beata T pisze: lisko- Izo no niestety u mnie polniaki ciężko zebrać każdy pilnuje kamyczków więc musiałam kupić :? i jak to wygląda u sąsiadów :lol:
Beatko tam gdzie biegam z psem (3 dom odemnie - ostatni przed łąkami) postawili dom na wielkiej skarpie. I jak biegałam to widziałam codziennie coś się działo.. a to trawę skosili a to pokryli czymś czarnym (folia) i zstanawiałam się po co a w końcu położyi trochę kamyków - myślałam (o ja głupia) że te kamienie trzymają folię, zeby nie uciekła... i jak zobaczyłam u Ciebie ... to zrozumiałam, że oni skalniak robią... niestety od czasu jak leje nie byłam w tamtych stronach bo nie mam kaloszy :)

u nas tez kamieni nie ma :(
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A ciekawość mnie pożera :lol: skalniaczek cierpliwie czeka na dokończenie bo w okół masa pracy a sił brak i rączek :wink:
prezentuje się tak Obrazek Obrazek
kaśka_
200p
200p
Od: 16 lip 2008, o 12:36

Post »

Fiu, fiu. Nieźle się zapowiada. Prosimy o kolejne fotki z postępów w pracy.
Awatar użytkownika
Tarlama
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 12 cze 2008, o 22:06

Post »

Ale pieknie masz...... hmmmm :D
A skalniak zapowiada sie rewelacyjnie. Juz z niecierliwoscia czekam na dalsze fotki z placu robot ;) :D
Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą.
Albert Schweitzer

Obrazek
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czekamy na zdjęcia gotowego skalniaczka. :D
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuje za odwiedziny :lol: na razie to chodzę i podlewam bo coś nie pada, a boję się że to co posadziłam to się nie przyjmie ....jak tylko prace nad skalniaczkiem ruszą to gotowy pokarze :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”