Moje storczyki-Mariusz3357
Re: Moje storczyki-Mariusz3357
No pieknie Mlody!!!! Cudna bedzie jak zakwitnie.Tego kwiatka potem mozesz uciac i mi podarowac
O Matko, cóż za piękność będzie. Oby Twoja też tak pięknie zakwitła, to wówczas będziesz robił nam milion dwieście ujęć tegoż kwitnienia, każdego dnia tygodnia
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- marta325
- 1000p
- Od: 15 lip 2012, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Uff co wejdę w wątek, to większe cuda pokazujecie. Życzę pieknych kwitnien i czekam na ich zdjęcia z niecierpliwością.
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
ja nie wiem jak Wy to robicie z tymi Cattleyami Czy inicjowałeś ją jakoś do wypuszczenia pochewki, czy traktowałeś normalnie? Wiem, że werandują się, ale coś poza tym? Ciekawe ma kolory, w pierwszej kolejności myślałam, ze jej kwiaty to tylko to białe a reszta liście i myślę "jaka drobniutka" dopiero później coś zaskoczyło tak jak trzeba
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuje Kochane...
Mam nadzieje że nie będzie kazała tak długo czekać jak 4N
Aniu jak przyjechała do mnie miała 1 pochewke po kilku tyg wypuściła 2,czyli tą która teraz pękła. Być może do wypuszczenia pochewki skłoniło ją to gdy robiło się bardzo zimno(poniżej 10stopni) wnosiłem ją do domua temp wynosiła ponad 20 więc była spora róznica temperatur. Oj tak,warżka bardzo rzuca się w oczy..
Mam nadzieje że nie będzie kazała tak długo czekać jak 4N
Aniu jak przyjechała do mnie miała 1 pochewke po kilku tyg wypuściła 2,czyli tą która teraz pękła. Być może do wypuszczenia pochewki skłoniło ją to gdy robiło się bardzo zimno(poniżej 10stopni) wnosiłem ją do domua temp wynosiła ponad 20 więc była spora róznica temperatur. Oj tak,warżka bardzo rzuca się w oczy..
Pozdrawiam Mariusz3357
- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
Mariusz mam pytanko, ty kupowałeś coś na all od sprzedającej isabell? w jakim stanie przyszedł Ci storczyk?
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
- Mariusz3357
- 1000p
Duju dziękuję.
Dusiu tak kupowałem.. Kupowałem tego bordowego z żółtą obwódką który ma teraz 5 pędów.Jak najbardziej polecam tą sprzedającą.Storczyk był super zabezpieczony i w żaden sposób nie ucierpiał,wysyłka droga ale warta ceny.Tylko ja kupowałem z rok temu więc nie wiem jak jest teraz,ale ludzie sobie ją chwalą.
Dusiu tak kupowałem.. Kupowałem tego bordowego z żółtą obwódką który ma teraz 5 pędów.Jak najbardziej polecam tą sprzedającą.Storczyk był super zabezpieczony i w żaden sposób nie ucierpiał,wysyłka droga ale warta ceny.Tylko ja kupowałem z rok temu więc nie wiem jak jest teraz,ale ludzie sobie ją chwalą.
Pozdrawiam Mariusz3357
- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
o to super jeeez żebym ja się doczekała tyle pędów na magicalu to normalnie oszaleje ze szczęścia.
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
- Mariusz3357
- 1000p
Możesz spokojnie kupować u niej.. Tak właśnie sprawdziłem stare zdjęcia jak do mnie przyszedł i miał jeden pęd więc u mnie wypuścił 4. Aż tak dużo to nie jest,może będzie następny..
Pozdrawiam Mariusz3357
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Jakie cudeńko ta catleya zgadzam się z gianna jak zakwitnie to musisz tu wstawić mnóstwo zdjęć Dufin mam taki sam problem jak i Ty moja szkarada nie chce mi rosnąć kwitnąć nic
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Mariusz3357
- 1000p
Karnova bardzo ci dziękuję.. Oczywiście że zdjęcia będą,innej opcji nie ma.
Myślałem że Phal.Corningiana 4N będzie jeszcze potrzebowała z 2 tyg ale chyba się przeliczyłem.Pączek jest już spory i ładnie się wybarwił,myśle że góra tydzień i będzie co pokazywać.
Myślałem że Phal.Corningiana 4N będzie jeszcze potrzebowała z 2 tyg ale chyba się przeliczyłem.Pączek jest już spory i ładnie się wybarwił,myśle że góra tydzień i będzie co pokazywać.
Pozdrawiam Mariusz3357