Pomidorki koktajlowe - 3 cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.

Post »

Dalsze zdjęcia ? Proszę bardzo. To zdjęcie z profilu

Obrazek

A tu jest grono, rozszczepione na 3 odnogi z 62 szt pomidorków łącznie / 17+18+27 /

Obrazek
vanyavala
500p
500p
Od: 24 cze 2013, o 18:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie pozostaje nic tylko gratulować, piękne te roślinki też mam koraliki ale takie 'zwykłe' (chociaż dla mnie są niezwykle, też się porozszczepialy ale nie aż tak bo to odmiana ustalona). Pozostaje mi wierzyć że z czasem i niewątpliwie pomocą forum będę mogł pochwalić się podobnymi osiągnięciami. A tobie forumowicz życzę wytrwałości w ustalaniu nowej odmiany i sukcesów na tym polu. Gratki i oby tak dalej:) bo im więcej pozytywnie zakręconych ludzi tym lepiej. Pozdrawiam
x-a-8
---
Od: 30 lis 2012, o 20:23

Post »

monika pisze:Artur niesamowity ten krzew :!: i szczerze podziwiam Cię za umiejętności obchodzenia się z doniczkowcami

A jak Twóoje chińskie drzewko?
Najprościej będzie pokazać na świeżych zdjęciach.
Przypominam że mieszkam w miejscu niemal najdalej na północ wysuniętym w PL. W tym roku jeszcze ani jednego pomidorka nie zerwałem dojrzałego, może za kilka dni się doczekam.

Drzewo - jest największym z moich krzaków, najbardziej plennym. Na dziś ma już 14 gron na 4 pędach. Dwa pierwsze powinny lada dzień się zaczerwienić. Wszystkie pomidory w gronie identyczne. 100% zawiązanych kwiatków. Ciężar grona to ok. 2kg. Szacuję że powinno mi się udać uzyskać z niego może ok. 20 gron, choć chyba na koniec lipca zakończę mu dalszy wzrost.

A na zdjęciach: dwa pierwsze grona, na drugim cały krzak. Zdjęcia wykonane przed chwilą. Rośnie w donicy 30l, w słoneczny dzień wymaga podlewania 3 razy dziennie. Podwiązuję go do listew pergoli, choć nie wiem czy wytrzyma obciążenie.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dziunia87
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2013, o 09:02

Post »

Hmmm... ciekawe takie pomidorowe drzewko, a czytając o ilości pomidorków myślę, że opłaca się je w ogrodzie hodować :)

Podzielisz sie nasionkami na akcji?
x-a-8
---

Post »

Dziunia87 pisze: Podzielisz sie nasionkami na akcji?
Oczywiście ..........
Reda
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 19 cze 2013, o 16:54

Post »

Pytanie do użytkowników hodujących pomidorki na balkonie, macie jakieś sprawdzone sposoby na podlewanie gdy np. wyjeżdżacie na weekend?
x-a-8
---

Post »

RedaMojeMiasto pisze:Pytanie do użytkowników hodujących pomidorki na balkonie, macie jakieś sprawdzone sposoby na podlewanie gdy np. wyjeżdżacie na weekend?
Idź do sklepu z akcesoriami medycznymi i kup zestaw do injekcji (kroplówka). Ustaw tempo kapania na właściwe. :lol:
krab_ik1
100p
100p
Od: 18 maja 2012, o 19:54

Post »

RedaMojeMiasto pisze:Pytanie do użytkowników hodujących pomidorki na balkonie, macie jakieś sprawdzone sposoby na podlewanie gdy np. wyjeżdżacie na weekend?
Moje przez weekend wytrzymały bez podlewania. Butelka plast.po np.wodzie mineralnej napełniona woda, z korkiem niedokręconym do końca lub z korkiem z dziurkami,włożona korkiem do doniczki.
Reda
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Ja swoje już też zostawiałem na weekend ale przeważnie w te dni nie było jakoś mega ciepło i dużo słonca i ziemia w niedziele była jeszcze lekko wilgotna. Pytam się bo pewno zdarzy się zostawić pomidorki na dłużej niż weekend i jakieś rozwiązanie muszę mieć. Teraz testuję to z butelką ale bez korka (bo tak wyczytałem) i jeszcze gdzieś ktoś mówił by zrobić małą dziurkę w butelce u góry by się nie zapowietrzała...
krab_ik1
100p
100p
Od: 18 maja 2012, o 19:54

Post »

Ewentualnie naczynie z wodą i sznurki prowadzące wodę do doniczek.
Awatar użytkownika
Dziunia87
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2013, o 09:02

Post »

Tylko, że sznurek powinien byc z naturalnego materiału, co by "naciągał" wodę...
Reda
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Jeszcze jedno pytanie, obracacie swoje pomidory na balkonie? By każda strona miała dostęp do słońca?
marysia550
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 mar 2012, o 19:53

Post »

Moje koraliki pięknie rosły i kwitły a owoców zawiązało się bardzo mało- jak do tej pory 10-15 na krzaczku.
Jeszcze przyszła sąsiadka i kazała mi wilki pousuwać, nie usunęłam wszystkich na szczęście.

Czemu tak mało owoców się związało? W niektórych widać, że te zalążki owoców są brązowe.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”